reklama

Styczen 2011

Witam:-)

U nas też wiosennie i słonecznie. Własnie zaliczylismy 2- godzinny spacerek:-)

Mam nadzieje że już tak zostanie i nie wrócą mrozy i śniegi:-(

joasiab ja daje teraz Wiktorkowi GERGERka 1. Jestem w końcu zadowolona i Wiki raczej też:-)
Po NANie miał zielone, zatwardziałe kupy co 4-5 dni, po BEBILONie mega wysypkę na buzi:-(

Ale nie można sie sugerowac opiniami. Trzeba samemu wyprobowac i dobrac najbardziej pasujace dzieciaczkowi. Chciaz ja wolalabym karmic piersia...ale cóż chyba zostalam pokarana że nie mialam pokarmu:-( Ciekawe za co...???

reklama
My już po spacerku, Małą wystawiłam w wózku na balkon i jeszcze śpiocha a ja korzystam z wolnej chwili, zaraz wróci m i wyśle ich na zakupy a ja posprzątam.

Dziewczyny czy któraś z Was zmaga się z hemoroidem??

czesc,
malutka na szczescie nie mam tego problemu jak sie pojawil tak po zastosowaniu masci znikl i sie wiecej nie pojawil...

u nas sloneczko!!!
strupy poodpadaly tylko zaczerwienienie pozostalo ale przypominam juz czlowieka:)
natala ma dzien spiocha a maja wrecz przeciwnie...

My tez wlasnie wrocilismy ze spacerku. Czuc ze wiosna sie juz zbliza, troche jeszcze sloneczka brak ale 1.5 godz. na dworzu bylysmy. Oby tak dalej ;)
Weekend przeminal mi bardzo szybciutko ale wiadomo co dobre to sie szybko konczy:) W sobote bylismy w gosciach, wczoraj my mielismy gosci- takze milo.
Widzialam ze kilka z Was wybralo sie na zakupy- bralyscie maluszki ze soba? Jesli tak to w czym je nosicie?
Ja ostatnio zaliczylam kilka wyjsc do ciuchlandow ale zeby gdzies do jakies galerii to jeszcze nie.. :/ a przydaloby sie cos zakupic dla siebie tak z okazji nadejscia wiosny:)
Dzisiaj zauwazylam ze moja cora wreszcie zaczyna utrzymywac glowke jak lezy na brzuszku- bo ogolnie z niej leniuszek jest a poza tym ma troche cialka wiec jej chyba ciezko. Niesamowite dla mnie bylo to ze praktycznie wczoraj wogole nie chciala podnosic a dzisiaj juz unosila i trzymala. Jak to sie zmienia z dnia na dzien:)
Widzialam ze na forum jakies zmiany wprowadzone- trzeba sie przyzwyczaic.
AsiaK dobrze ze juz powoli wracasz do formy:)
Malutka ja mialam ten problem po porodzie ale naszczescie jakos samo mi minelo.
Blondi tak jak pisza dziewczyny - jeszcze zaswiadczenie od lekarza.

gogi nasza pediatra to w sumie dużo nie powiedziała, tylko tyle że właśnie jest to drżenie i że warto to sprawdzić ponieważ urodził się duży.
Ale ona w ogóle coraz mniej mi się podoba. Teraz w środę jak byliśmy się ważyć, oczywiście wzięła go zbadała i niby wszystko ok., i poszła a jak wychodziłam to na korytarzu mnie zaczepiła i mówi że mam Mikiemu jajeczka wyżej kłaść, ale dlaczego i jak ja mam to zrobić to już nie powiedziała :wściekła/y:

Ale na szczęście dzisiaj na tej wizycie u neurologa badały go trzy kobitki. Takie fajne, spokojne, Miki nic nie płakał tylko się patrzył kto to do niego gada, no i wszystko jest OK:-)A z tym drżeniem to tak jak mówisz do 3go m-ca zaniknie całkiem. Pytały się czy coś mnie niepokoi albo czy mam jakieś pytania no i zapytałam i stwierdziły że nie ma potrzeby bo jest dobrze. Jest tylko prawdopodobieństwo stulejki ale on jest jeszcze na tyle mały że może jej nie być. Mamy tylko w kąpaniu odciągać skórkę.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi wszystkie dokumenty mam, wypełnie dziś i jutro złoże, przed Świętami może wypłacą:)
madzia - ja tam uważam, że lepiej jak pediatra wyśle dziecko do specjalisty jak ma jakieś podejrzenia... my też z Maciusiem bylismy u neurologa bo drżały mu nóżki swego czasu i od 3 tygodnia bardzo wysoko główke podnosił, neurolog powiedział, ze wszytsko dobrze, wiec jestem spokojna. A co to stulejka?

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi tu masz opisane co to jest :Centrum informacji o stulejce:

Dlatego różni lekarze różnie mówią, jedni żeby od początku odsuwać napletek i po jakimś czasie będzie schodził cały a inni mówią żeby później. Ale mi się wydaje że lepiej wcześniej zacząć i tak mi też dzisiaj lekarz powiedział bo później jeśli nie będzie schodził o najpierw próbują jakimś żelem a jeśli to nie pomoże no to kończy się to zabiegiem chirurgicznym. No i jest jeszcze jeden plus, wiadomo że tam pod skórką zawsze coś się zbierze a jak się odsunie w kąpieli to przy okazji się umyje.

Ja też jestem za tym żeby wysyłała do specjalisty sprawdzić (bo teraz też jestem spokojna wiedząc co i jak) ale mogłaby coś więcej powiedzieć a nie tylko tyle że trzeba.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry