reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

karlita_no nie nagrywał ,znajoma była ze trzy tygodnie temu i bez płytki tez się zdziwiła,:(zobacze może coś miał popsute,a jak nie nagrywa to pojade do Wawy do mamy to najwyżej tam sobie zrobie

reklama
malutka wspolczuje!

karlita te slodycze musza miec, bo mi lekarz tez pow na samym poczatku ze po slodyczach, owocach i napojach- te rzeczy zawieraja najwiecej cukru- ja moge miec cukrzyce, dziecko moze byc duze albo i ono moze miec cukrzyce- w koncu cukier jako pierwszy sie odklada.

ja sie chyba poloze, byly kolezanki- wysiedziec nie moglam! tak boli;( kociego grzebietu nie zrobie- probowalam, za bardzo boli jeszcze!

Malutka współczuję z tym portfelem, ludzie to faktycznie mają tupet i zero empatii.
Kobietki ja Wam zazdroszczę z tym usg, w uk jak nic się nie dzieję, to standardowo jest ok 12-13tyg, wtedy też sprawdzają dziecko pod kontem zespołu downa, jak wszystko w porządku to następne usg dopiero w połowie i na tym koniec, badanie krwi 1, oprócz tego sprawdzają tylko białko w moczu co miesiąc i ciśnienie, historię mam dobrą więc nic poza tym, nawet cukru.
Ja wiem, że ciąża to nie choroba ale nie obraziłabym się o kilka badań więcej. A o nagrywaniu usg mogę pomarzyć, chyba że prywatnie a tu to kosztuje 100F i tak lepiej bo mieszkałam w oxfordzie i jak tam sprawdzałam to chcieli 200F!!

Cześć Kobietki.
Dzisiaj z rana pojechałam z Moim na grzybki:-)Tutaj gdzie obecnie mieszkam to właściwie wszędzie lasy dookoła a i grzybów nie brakuje. Na szczęście nie lało już tak jak przez całą noc ale siąpiło non stop. Mimo wszystko było super, i nie tylko dlatego że trochę się uzbierało grzybków ale ogólnie uwielbiamy chodzić po lesie:happy: W sumie przywieźliśmy do domu razem- niecałe, jedno wiadro: podgrzybki, maślaki a i 2 prawdziwki znalazłam:-) Na obiad zjedliśmy z cebulką i śmietaną, pychotka:-p
Dziewczyny, a tak będąc jeszcze przy grzybach, to czy My- Ciężarówki, możemy teraz bez obawy objadać się grzybami, oczywiście tym jadalnymi?:laugh2:Wiadomo że nie mają kompletnie zadnych wartości odżywczych, ale ten smak...:tak:

malutka wspolczuje!

karlita te slodycze musza miec, bo mi lekarz tez pow na samym poczatku ze po slodyczach, owocach i napojach- te rzeczy zawieraja najwiecej cukru- ja moge miec cukrzyce, dziecko moze byc duze albo i ono moze miec cukrzyce- w koncu cukier jako pierwszy sie odklada.
jak sie go je nie wiadomo ile to pewnie tak ;)
ja sie chyba poloze, byly kolezanki- wysiedziec nie moglam! tak boli;( kociego grzebietu nie zrobie- probowalam, za bardzo boli jeszcze!

proponuję poinformować o tym lekarza... bóle krzyżowe są niebezpieczne mogą zwiastować przedwczesny poród lub poronienie ...

claudia
połówkowe usg zawsze jest wykonywane między 20 a 24 tygodniem ciąży

ja na usg 4d chodzę do luxmedu (200zł) w Lublinie mamy dobrego fachowca :)

ależ mam ochotę na grzybki marynowane :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie dziewczęta :) też jestem stycznióweczką o ile dobrze pojdzie z terminem na 19.01. w międzyczasie wyczytalam, że któraś z Was brała ślub w kwietniu tego roku i potem zaszła w ciążę. nie mylę się? bo jeśli tak- to jesteśmy dwie :)

Ostatnia edycja:
Cześć Kobietki.
Dzisiaj z rana pojechałam z Moim na grzybki:-)Tutaj gdzie obecnie mieszkam to właściwie wszędzie lasy dookoła a i grzybów nie brakuje. Na szczęście nie lało już tak jak przez całą noc ale siąpiło non stop. Mimo wszystko było super, i nie tylko dlatego że trochę się uzbierało grzybków ale ogólnie uwielbiamy chodzić po lesie:happy: W sumie przywieźliśmy do domu razem- niecałe, jedno wiadro: podgrzybki, maślaki a i 2 prawdziwki znalazłam:-) Na obiad zjedliśmy z cebulką i śmietaną, pychotka:-p
Dziewczyny, a tak będąc jeszcze przy grzybach, to czy My- Ciężarówki, możemy teraz bez obawy objadać się grzybami, oczywiście tym jadalnymi?:laugh2:Wiadomo że nie mają kompletnie zadnych wartości odżywczych, ale ten smak...:tak:
Grzyby wbrew obiegowej opinii mają całkiem dużo soli mineralnych. Poza tym zajmowałam się jakiś czas temu grzybami i okazało się że niektóre z nich mają substancję (nie będę pisać jaką bo to nie o to chodzi), która ma właściwości przeciwnowotworowe. Sprawdziliśmy w badaniach!!!
Ale trzeba uważać są dosyć ciężkostrawne.

reklama
hofbrau - witamy, pisz dużo :) znasz może już płeć dziecka? Napisz cos o sobie:)

To dobrze, ze mozna grzyby jeść bo ja dzis kanie na obiadek piekłam, a na kolacje bedzie jajecznica z rydzy i innych grzybków ( tesciu dał kiedys pół reklamówki, podzieliłam na 3 woreczki i zamroziłam, a dziś odmroże jeden woreczek i będzie jajeczniczka) mniam

Ostatnia edycja:
Do góry