Witajcie dziewczyny. Nie miałam za bardzo możliwości się odezwać bo mój mąż ostatnio musiał dużo pracować na komputerze i ciężko było się wcisnąć żeby choć poczytać a o pisaniu nie było mowy.
Byłam dziś na dodatkowej wizycie u ginekologa bo tak jak niektórym z Was brzuszek mi się trochę napinał i trochę się obawiałam, że coś się tam dzieje nie tak z szyjką a wizytę miałam dopiero za 2 tygodnie. Na szczęście wszystko jest w porządku. Mam tylko położyć się trochę jeśli brzuszek się będzie spinał i brać nospę chyba, że by się nasiliło to się zgłosić na kontrolę. Jestem już spokojniejsza.
Test obciążenia glukozą jeszcze przede mną ale obawiam się, że też mogę mieć cukier ponad normę. Bo ja na czczo mam w granicach 104-116 czyli podwyższony. Ale ja i przed ciążą miałam cukier na tym poziomie (genetyczne obciążenia a i do szczuplutkich nie należę). Niektóre z Was miały podwyższony poziom glukozy ale robiły badanie w trakcie przeziębienia a to może zawyżać wyniki więc nie martwcie się na zapas.