reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Dziewczyny, teraz napiszę tym , ktore maja psiaki jak najlepiej go przygotowac na przybycie nowego członka rodziny:-)

Jak będziecie jeszcze w szpitalu to miec przy sobie czystą, tetrową pieluszkę i trzymac np przez dzien przy niemowlaku. Potem niech ktos np. mąż, zaniesie ją do domku i da psiurkowi. Niech zwierzak ją obwącha, pozna zapach itd

Gdy nadejdzie dzień powrotu z maluszkiem do domu, na chwile przed Waszym przybyciem, wyprowadzić psa z domu i wtedy właśnie wejsc juz do domku, rozłożyć siebie i dzidzię i dopiero pies wraca do domu.
Zwierzak koduje że to on przyszedl do domu, gdzie jest ktoś, ten nowy, ale zapach ktorego juz poznał z pieluchy a nie obcy, intruz na jego terytorum:-)

Joasiab napewno będzie dobrze z dzidzią kuzynki. W lipcu moja kolezanka urodziła w szóstym miesiącu dziewuszkę:-(
Wzięli ja do inkubatora, ogrzewali, dokarmiali i czekali az się bardziej rozwinie. Od wrzesnia jest juz w domku i jak na razie wszystko ok:-)

a ja to chyba lece do łóżka poczytam sobie ksiązeczkę ... dzis sobie zrobiłam spa:) piling wszedzie tam gdzie sie dało... maseczkę... i jeszcze troche kremu na moje "pomarańcze" masaz udek... i jakos tak mnie to wszystko zrelaksowało ze chyba musze sie wyciągnac w łozeczku :) miłego wieczorku laseczki

Ja niedługo też chyba uciekam
mój pójdzie do tego kolegi to ja chyba pójdę się położyć, przynajmniej nie będę myśleć o jedzeniu:zawstydzona/y::wściekła/y:
tak sobie żołądek rozepchałam:no:

No, mój tez nie woła huhu, tylko paraduje ze swoja trąbą:) Chodziło mi o to, że tez sie tak zachowuje:)

A tak zmieniając temat, to pisałam wam kiedyś, że zamówiłam sobie orzechy piorące:) I jestem zadowolona:) Dzis włożyłam je do zmywarki i wszystko błyszczy, brak tłustych plam:) A myłam patelnie po smażeniu:) Nie wiem do końca, jak z ubrankami poplamionymi...Dam koleżance do przetestowania:) Generalnie, to działa:)

No ja właśnie też się nad nimi cały czas zastanawiam, i nawet jeszcze rzeczy które mam dla bobaska nie prałam bo sę zbieram żeby sobie sobie je zamówić, ale jak mówisz że jesteś z nich zadowolona i to wkładając do zmywarki to myślę że przy praniu ubranek też zdadzą egzamin i nie mam co odkładać tego zakupu na później:happy:

Joasiab trzymam kciuki za dzidzię kuzynki.

A mój brzdąc jeszcze nie spi bo tatulek oglada sobie film i nie ma czasu na uspienie Piotrusia. Normalnie ręce opadaja, co z niego za ojciec. Nakarmic tez nie potrafi. Robić to sie chce ale wychowywac to juz ja od tej roboty. Jestem wściekła.

Joasiab trzymam kciuki żeby z malutkim bylo wszystko w porządku :)

reklama
A to mebelki jakie kupilismy i złozylismy do pokoju Piotrusia

Załączniki

• Zdjęcie035.jpg
    Zdjęcie035.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 43
  • Zdjęcie033.jpg
    Zdjęcie033.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 53
Do góry