reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Ribi cały czas się zastanawiam nad tą Trzebnicą. Sama już nie wiem... Właśnie mi przypomniałaś o wodzie z dziubkiem, bo taka zwykłą 1,5 litrową to mam zawsze w domu ale dziubek się przyda. No i jakieś landrynki chyba też kupię, bo mam tylko biszkopty jakbym zgłodniała ale to raczej po porodzie.

Mnie cały czas od wczoraj boli podbrzusze, tak jak na okres i czasem mam skurcze, wnerwiające już to jest że się nic z tego nie rozwija. Na dodatek jak nie urodzę do 21 to muszę iść do internisty po dalsze zwolnienie:wściekła/y: Odechciewa mi się wszystkiego, już mam tego wszystkiego dość, a jeszcze się z m wczoraj wieczorem pokłóciłam bardzo bardzo mocno i nawet nie chcę żeby był przy porodzie... Ech, wyżaliłam się...

reklama
ribi, gogi, martuś88 - widzę, że mamy te same objawy. Jak przysnęłam niedawno to myślałam że się rozpłynę i musiałam rozebrać się prawie cała i spać pod kocem, takie miałam skoki gorąca.
Może wszystkie polecimy dziś. Ja jestem strasznie roztrzęsiona dziś i nie wiem czy to ciśnienie czy może zapowiedź :-) Przeczucie też mam, ale już nie pierwszy raz :-)
A z piersi leci mi okropnie. Położyłam się na chwilę przed tv, bez stanika i całą tapicerkę namoczyłam. Mam nadzieję, że vanish da radę :-)

Kochana mam nadzieję, że to będzie już....ja się pierwszy raz tak czuję....jakaś taka pobudzona jestem i poddenerwowana...co do pocenia to kobieta w ciąży ma podwyższoną temp ale chyba nie aż tak....teraz tylko czekam aż mi się organizm oczyści (to też podobno objaw)......

gogi Kochana ja polecam Trzebnicę bo byłam i widziałam jakie warunki, a poza tym moje koleżanki bardzo pozytywnie sie wypowiadały o rodzeniu tam....ale sama zdeecyduj:) Nie denerwuj się, mąż pewnie też nerwowy chodzi i stąd jakieś głupie klótnie....

madlen jak mógł wyrwać z laptopa guziki...powiedz dziecku, że tak nie wolno bo Ty musisz na BB pisać z koleżankami:)

Ostatnia edycja:
Załamałam się moim biorytmem. Wiecie na kiedy mam zerowy??? Intelektualny dopiero na 28, fizyczny na 1.02, intuicyjny na 2.02 a emocjonalny 5.02. Patrzę tylko na te z tendencją rosnącą. Załamka!

witam :-) widze, ze noce popdobnie ja tez musze spac odkryta bo duszno mi jak sto a moj siedzi pod koldra i albo caly zalany potem albo sie trzesie z zimna.

sprawdzam sobie biorytm i fizyczny 0 wychodzi mi na 30 stycznia tendencja rosnaca a pozniej emocjonalny 0 mam 5 lutego tez tendencja rosnaca hehe obie daty przewidziane w terminach od om do usg (29.01-06.02)

gogi nie przejmuj sie biorytmami, mi sie trzy nie sprawdzily, na piatek mam jeszcze ostatni , ale pewnie tez sie nie sprawdzi ;)

Dziewczyny moze faktycznie cos sie u was ruszy, chociaz jakies przeczucia czy bole macioe, a ja nic... Mam wrazenie ze nawet brzuch rzadziej mi twardnieje od kilku dni. tlko ociezala jestem coraz bardziej i juz coraz gorzej mi sie porusza, zwlaszcza jak musze wygibasy robic z synkiem podczas zabawy...;)

Ribi no wlasnie nie wiem jak on mogl mi wyrwac te guziki...:wściekła/y:;-) A moze wlasnie dlatego , zeby mama na bb nie siedziala :-D

Jejku moje piersi dziś to normalnie kolosy. Napuchły mi jak nigdy i wypadają z największego stanika i cieknie z nich jak z kranu :szok: Tak mnie wszystko złości dziś a one dolewają oliwy do ognia. Aż musiałam je zakryć kocem bo nie mogę się patrzeć jak wypadają na kanapę. :wściekła/y:
Madlen80 - przeczucia mam, co dwa dni, od miesiąca i nic z nich nie ma :-)
Ribi - ja też czekam na to oczyszczanie organizmu. Jak na razie miałam dwa razy, kilka dni temu i jak to mój mąż stwierdził "kochana ty masz zwykłą sracz.... a nie się oczyszczasz, tyle rzeczy naraz jesz, że nie będziesz wiedziała kiedy to oczyszczenie a kiedy zwykła kupa ":-)

Pocieszenie w tym wszystkim jest jedno - już z górki i tylko dni albo godziny nas dzielą od porodu. Ale jak na mój dzisiejszy humor to nawet to mnie nie cieszy.

Witam się i ja. Po kąpieli twardniał brzuszek ale coraz rzadziej, w nocy też twardniał i jak Wam było mi strasznie gorąco wyrozbierałam się i dalej duszno, zreszta teraz też mi gorąco.
Już bym chciała żeby mała wychodziła bo ta niepewność jest straszna. Dzidzia bardzo mało się rusz mam nadzieję że śpi i wszystko w porządku.

Witam się i ja. Po kąpieli twardniał brzuszek ale coraz rzadziej, w nocy też twardniał i jak Wam było mi strasznie gorąco wyrozbierałam się i dalej duszno, zreszta teraz też mi gorąco.
Już bym chciała żeby mała wychodziła bo ta niepewność jest straszna. Dzidzia bardzo mało się rusz mam nadzieję że śpi i wszystko w porządku.

Zjedz coś słodkiego, moją małą to zawsze rusza :-)

Cześć dziewczyny.

Ribi juz myślałam że to Ty na gorącej się wpisałaś że rodzisz...bierz się do roboty kochana co na tego koziorożca się załapiesz:)

Fogia trzymam kciuki...czekamy...

Oj i kolejny maluszek nam się rodzi, wspaniale.
Ale nas już dużo.

Ok. Może uda mi sie Was podczytać trochę, Lila śpi, Marcel bawi się z tatusiem więc mam trochę czasu na bb.

reklama
Cześć kochane :)
A ja nadal wyczekuję regularnych skurczy hahaha
Rano znowu odeszło mi duło krwistego czopa. Taki brązowawy, który odchodził mi ze dwa tygodnie temu i myślałam, że to czop to było zero w porównaniu z tym co wychodzi od soboty...
Właśnie wstawiłam pranko. Posprzątam dzisiaj jeszcze w domku.

Madzia w nocy dostała gorączki i jest w domu, nic poza gorączką nie ma więc mam nadzieję, że jutro pójdzie do szkoły bo mają dzień babci i dziadka i ma rolę. Moi rodzice mają do niej przyjechać na występ. Widzę, że lek przeciwgorączkowy działa bo już wstała i jest dobrze.
A mnie w nocy obudziło kilka silnych skurczy ale nie były regularne, na tyle jednak silne, że się przebudziłam z ogromnym bólem.

Widzę, że dzisiaj mamy cc i wywoływanie, coś się rusza. Trzymam kciuki za dziewczynki, oby szybko poszło i było wszystko dobrze :)

87zabka właśnie napisała, że leży na oddziale od rana i zaraz jej będą robić ktg. Ma na sali jedno łóżko wolne i czeka na mnie :) Mam tam rodzić i mamy nadzieję, że się spotkamy :)

Do góry