reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczen 2011

halo dziewczynki, jak tam rodzenie??

ja miałam odpocząć ale jakoś nie było czasu, wraca mi apetyt więc ciężko teraz będzie zejść z wagi :no:

Monia-t to trzymam kciuki aby Ci szybko poszło...
i wyszło :-) maleństwo:tak:

reklama
gogi chodzi mi o skierowanie jak się już jest po terminie, z reguły wypisują, a mój gin kazał się koleżance, która ma termin teraz na 22.01 iść w poniedziałek do szpitala i ściemnić że nie czuje ruchów i że wtedy muszą ją już przyjąć. i nie dał jej skierowania, a on pojechał na urlop:-( i boję się że mi też nie da i będę musiała głupka z siebie robić:-(

Dlatego modle się żeby mnie wzięło samo.

wiesz co dziwne....mam wrażenie, że gin poleciał sobie w kulki i tyle. Chyba chciał mieć spokojne sumienie jakby co....bo tak naprawdę do szpitala możesz pojechać którego chcesz i kiedy chcesz....nie przyjmą Cię jeżeli nie ma miejsc....a druga rzecz jeżeli nie będzie miejsc a będzie akcja porodowa to Cię nie odeślą....
Nie ma skierowań do szpitala...jedziesz i mówisz że rodzisz albo że coś nie tak i wsio....więc się nie denerwuj. Pamietaj tylko, że jak nie urodzisz w terminie to na 7 dobę od terminu musisz zgłosić sie do szpitala i muszą Cię przyjąć....

monia-t jak nie wiesz co masz robić:) Idź się upiększać....maseczka, włosy umyj, pazurki wypiłuj w końcu musisz być gwiazda na porodówce:)i się zrelakcuj ja trzymam kciuki za skurcze:)

Ostatnia edycja:
współczuje z tymi L-4, mi dał lekarz bez słowa do 4 lutego. Kiedy będę po terminie to mam przyjść po skierowanie do szpitala i wtedy dostane też zwolnienie ale jakieś inne.
Ribi: mój lekarz mówił, że mi wpisze skierowanie jeśli będę po terminie bez objawów....ale fakt musieli też by mnie przyjąć nawet i bez skierowania.

Ostatnia edycja:
Tak w ogóle to jak to jest z tym ktg, czy powinien mnie posłać na ktg po terminie?? Bo z tego co wiem to nie posyła, a Wy chodzicie. I tak się zastanawiam czy powinnam być??

Tak w ogóle to jak to jest z tym ktg, czy powinien mnie posłać na ktg po terminie?? Bo z tego co wiem to nie posyła, a Wy chodzicie. I tak się zastanawiam czy powinnam być??

jeżeli czujesz że coś nie tak to jedziesz na KTG i tyle. Tak dla siebie też możesz podjechać do szpitala i powiedzieć że nie czujesz ruchów dziecka i też ci zrobią KTG....więc jak masz ochote pojechać to droga wolna:)

Dzięki dziewczyny :) Problem w tym, że nie potrafię wyłapać tych skurczy, tzn. czasami czuję słabe, ale jak ja zauważę czy są już regularne czy nie? Musiałabym leżeć i tylko brzuch macać, a muszę jeszcze przygotować parę rzeczy do szpitala.
Mam za to takie wypieki, ze mogłabym świecić zamiast lampy w pokoju! Aż zmierzyłam ciśnienie 120/80 (!) i tętno ponad 100.
wiesz co dziwne....mam wrażenie, że gin poleciał sobie w kulki i tyle. Chyba chciał mieć spokojne sumienie jakby co....bo tak naprawdę do szpitala możesz pojechać którego chcesz i kiedy chcesz....nie przyjmą Cię jeżeli nie ma miejsc....a druga rzecz jeżeli nie będzie miejsc a będzie akcja porodowa to Cię nie odeślą....
Nie ma skierowań do szpitala...jedziesz i mówisz że rodzisz albo że coś nie tak i wsio....więc się nie denerwuj. Pamietaj tylko, że jak nie urodzisz w terminie to na 7 dobę od terminu musisz zgłosić sie do szpitala i muszą Cię przyjąć....

monia-t jak nie wiesz co masz robić:) Idź się upiększać....maseczka, włosy umyj, pazurki wypiłuj w końcu musisz być gwiazda na porodówce:)i się zrelakcuj ja trzymam kciuki za skurcze:)
No przecież! miałam wyregulować brwi, bo całkiem zarosłam! Włoski i pazurki świeże, nawet wygolona jestem przed dzisiejszą wizytą :-) Tylko wziąć jeszcze prysznic dla odświeżenia.

malutka... - ja nawet nie jestem po terminie, ale ginka mówiła, żeby wybrać się kontrolnie do szpitala i w tym i przyszłym tygodniu, więc pojechaliśmy. Gdyby nie to, to nawet bym nie wiedziała, że cokolwiek się rusza w kierunku porodu :-D
i szpital żadnych problemów nie robił.

Acha, Na Galla też wprowadzili zakaz odwiedzin. Zapomniałam zapytać z tego wszystkiego, czy porody rodzinne idą normalnie czy nie. Na Ujastku tak, bo pytałam lekarki.

Monia to niezle wiesci przynosisz :) Moze akurat cos sie ruszy niebawem :)

Ja jutro mam wizyte u ginki. No i termin jutro i biorytm emocjonalny na jutro :-D
A corcia i tak pewnie nic sobie z tego nie zrobi ;)

Wlasnie sprawdzilam ze 24 stycznia bede miala znowu biorytm fizyczny zerowy... Mialam 1 stycznia i teraz znow bedzie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
monia-t ty se chyba jaja robisz kobito ty masz po mnie termin i sie pchasz :-p aj ja naprawde chyba sama zostane bo u wszystkich sie cos rusza.

wiesci od fogii

antos znowu mial spadek cukru i znowu lezy pod kroplowka, 10 godz bez dziecka wyc sie chce. denerwowac sie nie moze bo lekarz marudzi, ze cisnienie ma za wysokie i tak w kolko. dalej nie wiedza czy to powiklania po cukrzycy czy brak pokarmu po cc.

Do góry