reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

dokładnie tak! żeby jeszcze ta ilość poszła w jakość ;-)

tak się bawiłam naszą listą styczniówek, dopisałam do niej parę osób, których brakowało (choć pewnie nie wszystkie) i wyszła mi lista 99 dziewczyn, w tym nierozpakowanych 45. 23 z nich ciągle się udziela, a reszty nie kojarzę...
Nie przypuszczałam, ze tak nas dużo :szok:

reklama
Mnie zabka zapraszała bo leżała w szpitalu, gdzie i ja mam rodzić, dzisiaj wychodzi to może ją w końcu zastąpię :)
Strasznie jestem tez ciekawa co mi dzisiaj gin powie hahaha

Ja zauważyłam, że dużo kobietek z listy się wcale nie udziela, piszę co jakiś czas PW co u nich, to niektóre sobie o nas przypomną, inne nawet nie odpiszą...

Właśnie wróciłam ze sklepu, przy okazji Nicole wzięłam spod szkoły bo już kończyła lekcje. Myślę, że może i po Magdę się zaraz przejdę co trochę ruchu będę miała. Mąż śpi bo rozkłada go grypa chyba to sobie pójdę ten kawałek.

Dobra, idę się ubrać co się dokulam na czas :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a pozatym dziewczynki zawsze razniej jak nas kilka zostalo niz jakby jedna moze byc tak, ze te ktore maja teramin pod koniec urodza po kolei fajnie by bylo :-)
Właśnie zerknęłam na listę styczniowych mam i wg. niej dziś powinna rodzić Ribi :-) czyli może uda się jej w terminie.
Ja już prawie po sprzątaniu, obrus zaścielony, świeczki stoją tylko musiałam laptopa przenieść do kuchni i mi teraz niewygodnie :-) Jeszcze kąpanie i mogę spokojnie czekać na kolędę. Chyba pierwszy raz od początku pobytu w domu mam tak czyściutko :-)
Może poproszę księdza o jakieś wstawiennictwo na górze aby małą pogoniło już dziś na ten świat :-)
monia-t - no to jest nas 100 bo nie mogę siebie znaleźć na liście a powinnam być 20 stycznia :-)

Ostatnia edycja:
to ja jestem 102 :-)
jaki piękny dziś dzień na rodzenie, może jeszcze kilka z nas się załapie. Ja już coraz bardziej się niecierpliwię ale z drugiej strony patrząc na to co mnie czeka wcale mi niespieszno

Gosiu- gratulacje - wszystkim życzę tak szybkich porodów
Ribi- w końcu piłka i winko podziałały :-) chyba też muszę spróbować

Ja piłki nie mam ale wczoraj wypiłam ostatni kieliszek winka więc mam nadzieję, że mnie pogoni tak jak Ribi :-)
Jestem przygotowana na poród. Mam czyściutko w domu, poprasowane, zapas jedzenia w zamrażalniku, umyta, ogolona, zaraz zrobię paznokcie, brwi, spakuje kosmetyczkę i jutro heja mogę spokojnie iść do szpitala. Mam nadzieję, że zasnę z wrażenia wieczorem i że rano nie załapię mega cykora. Bo jak dobrze pójdzie to może już jutro będzie ten dzień. Chociaż ja nadal mam nadzieję, że nie będzie aż tak boleć (naiwniaczka) :-).

Kate, samantaa, malutka... - 99 wyszło już po dodaniu was :)
samantaa - przypomnij mi proszę, ty spodziewasz się córeczki czy synka, bo nie pamiętam :(
ewcia - ci nasi mężowie... nie mogli sobie wybrać lepszej pory na chorowanie
zobaczymy, co powie lekarz mojemu

a ja nie mam natchnienia na sprzątanie nic a nic...

włączyłam sobie nową płytę SDM i od razu lepiej :)
nadziwić się nie mogę, że oni ciągle nagrywają nowe piosenki...

Monia-t mnie tam na tej liście też nie ma :-( Już wcześniej zastanawiałam się co trzeba zrobić, do kogo napisać żebym się na niej znalazła, jak to jest?

Przespałam się 1,5 godzinki a tu taka niespodzianka z Gosią. Ale miała dziewczyna speeda, ja też tak chcę!

u nas dziś była położna na 4 wizycie i w czwartek jedziemy na ostatnią i zważyć malutką. Pępek się goi ale nie wiadomo czy się wchłonie i jak się nie wchłonie to za 2 tygodnie idziemy do pediatry by nakleiła nam plasterek antyprzepuklinowy żeby mala nie miała wentylka zamiast pępka;)

Od wczoraj mam aniołka w domu:) tylko by jadła i spała, co w porównaniu z poprzednimi dniami to aż cud heh ;)

reklama
posyłam gorące buziaki dla Fogii i Ribi

aby wszystko się u Fogii i maluszka ułożyło i aby szybko wrócili do domku

Ja po spacerku, pierwszy raz sama
ciężko się wchodzi po schodach i trzyma drzwi jednocześnie, ale cóż...

Do góry