• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

Witajcie !:-)
Mnie dzisiaj obudziła kotka, która ukradła skądś igłę z nitką, dobre miałam przeczucie, żeby sprawdzić co ona robi, ja patrzę, a gnojek ma już igłę przy pyszczku i pół nitki w żołądku:wściekła/y:
Bakalia ja też nie śpię po nocach, zazwyczaj leżę przed tv do 1-2 i wstaję o 8.
Dzisiaj w ogóle słabo się czuję, kręci mi się w głowie, mam wrażenie, że zaraz mi dziecko wypadnie. Może dzisiaj ciśnienie nie takie na dworze?
Ja podobnie nie słucham tych bzdurnych porad jak pielęgnować dzieci, czasami najlepiej chyba zamknąć w szklanej tubie i broń boże dotykać.
Co do przyjaciół ja mam jedną kumpelą od ponad 10 lat. Bardzo mnie wzruszyła, kiedy jej napisałam o dziecku, to mi powiedziała " Kocham cie ! I jestem już dumna z ciebie że jesteś taka dzielna" ryczałam jak bóbr :-) A reszta to dobrzy znajomi, ale z kręgu mojego D. paru kolegów, którzy są bardzo spoko, dzisiaj z dwoma jadę do Zielonej Góry, żeby mi pomogli załatwić sprawy, bo mój D. oczywiście w robocie;-) Będzie wesoło;)

reklama
Citronka - ty tak poważnie z tymi oknami? może lepiej nie. ja nawet jakbym chciała to mi ręce opadają i po prostu nie mam sił.

A u nas jak to u nas, w ciągu godziny plany się zmieniły i dziś jedziemy do moich rodziców po te oświetlenie i potem znów do nas żeby je mój ojciec mógł zamontować (równie dobrze może to P. zrobić - ale mój tata tak się napalił że nie przetłumaczysz.. dla mnie było by też wygodniej, bo jeździj 20km w tą i z powrotem żeby go przywieść do nas i potem odwieźć) a później odbieramy mojego brata z połowinek, bo po za miastem ma więc pewnie ok. 2 w nocy wrócimy do siebie..
A teraz chyba zabiorę się za wstawienie zupy fasolowej i sprzątnięcie.. bo jak moja mama ma do mnie przyjechać to prawie jak inspekcja i musi być czysto.. ;o

Gosia ja piorę w Lovelii mam proszek i płyn kupiony.

Ostatnia edycja:
Witam dziewuszki.
Jak fajnie, że dziś już piątek!

Ja też w Lovelli piorę, ale tylko proszku używam.

Zmykam do sklepu, bo nie mam nawet nic na śniadanko. Wczoraj wyczyściłam lodówkę i nie chciało mi się już wychodzić na zakupy :)

bakaalia
,
z oknami to serio mówię. nie wiem czy w grudniu będę jeszcze miała na to siłę no i czy mrozu nie będzie. Ale powiem Ci tak, że w pierwszej ciąży bardzo dużo odpoczywałam, okna mamy przyjeżdżały myć, spalam ile chciałam ogólnie lenistwo na całego. Teraz jest już inaczej gdy mam półtoraroczne dziecko w domu - ciągle w ruchu i chyba czuję się z tym lepiej i nie jestem taka ociężała. Okna tez daje radę umyć ale wiadomo wszystko z rozsądkiem tzn nie wszystkie 5 na raz hehe, umyję jedno, troszkę odpocznę, coś poprasuję, potem machnę następne i jak uznam że już mam dość to na tym skończę ale zawsze to dwa okna do przodu. Zobaczycie same, pierwsza ciąża to taki magiczny czas a kolejną ciążę to już troszkę inaczej się przeżywa co nie znaczy że się ją olewa :-)

Ja ogólnie uważam że miejsce dziecka jest w jego łóżeczku ale nie ukrywam że to strasznie przyjemne wziąć go czasem do naszego łóżka, tyle że maluchy bardzo się przyzwyczajają do takich miłych rzeczy i czasem trudno potem odstawić go do swojego łóżeczka. No i trudno potem na bliskość między mamusią i tatusiem :-)

Ja na początku prałam w proszku jelp, po kilku miesiącach przeszłam na persil sensitive. Teraz dla kolejnego malucha kupiłam płyn lovella bo proszku akurat żadnego nie było - płynu do płukania do tej pory nie używałam i mały się nie skarżył że ma sztywne ciuszki hehe.

Ostatnia edycja:
Citronka nie ruszaj tych okien, podobno babcinym sposobem na przyspieszenie porodu jest właśnie mycie okien:nerd:.

A ja mam takiego doła z nerwem że się popłaczę i już z niemocy i ze złości. Nie dość że nie mam żadnych zakupów jeszcze porobionych to wczoraj wpłatomat połknął nam całą sporą kase i kartę do bankomatu. A bank ma sielankę- do 14 dni nowa karte przyslą pocztą, :angry: a do 30 dni reklamację będą rozpatrywać. Tak oto pieknie można się pozbyć gotówki. pensja dopiero w przyszły piątek-jestem zdruzgotana:no:. A chciałam większośćpokupować przez internet, bo jak chodze po sklepach to mam skurcze i brzuch strasznie nisko ciąży.

Citronka, wiadomo że jak już jest dziecko w domu to druga ciąża przebiega trochę inaczej bo musisz poświęcić czas dla tego brzdąca więc ciągle w ruchu, ale jednak z oknami uważaj ;-)

dzien dobry wam w ten zimny pochmurny dzien :-) mnie cos chyba lapie katar mam i jakas taka oslabiona jestem i do tego wyskoczyla mi wielkaaa opryszczka w kaciku ust i boli strasznie :-(

Oj tam oj tam ja też jutro planuję mycie okien...nikt tego za mnie nie zrobi
Jak się nic nie dzieje to powoli można robić różne rzeczy.
A jak minie 38 tc to poród zacznę wywoływać w inny sposób i zatrudnię do tego Mężulka:-);-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry