reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2012

Bakalia ja też wymiękłam przy zgadze. Zarejestrowany w Pl dla kobiet w ciąży jest rennie Bayer Polska. A z mlekiem to uwazaj, bo zgaga to poluzowany przez progesteron dolny zwieracz przełyku. Mleko pobudza kwasy żołądkowe i po jakimś czasie zgaga może wrócić ze zdwojoną siłą. Lepiej pić wodę może pierwszy efekt nie tak spektakularny ale nie wraca ze zdwojoną siłą. Współczuje bo ostatnio się meczyłam do 5 rano ze zgagą, następnego dnia kupiłam rennie zjadłam jedną, po czym brzucho się obniżył i zgaga moja stara przyjaciółka od 5-6 miesięcy znikła ;) Może i u Ciebie się przestraszy na sam widok opakowania i sobie pójdzie ;)

reklama
Ja miałam już tak dosyć zgagi, że próbowałam wszystkiego. Mleka, wody, migdałów. Ostatnio myślałam, że zdechnę. To była kara za McDonalda o 23. Rennie jest ok. Upewnij się jak chcesz u lekarza ale jest zarejestrowany dla nas więc nie powinien zaszkodzić a mi uratował życia. Zgaga to suka. Potrafi zmęczyć. o.

Ja miałam już tak dosyć zgagi, że próbowałam wszystkiego. Mleka, wody, migdałów. Ostatnio myślałam, że zdechnę. To była kara za McDonalda o 23. Rennie jest ok. Upewnij się jak chcesz u lekarza ale jest zarejestrowany dla nas więc nie powinien zaszkodzić a mi uratował życia. Zgaga to suka. Potrafi zmęczyć. o.

mnie pomaga alugastrin w zawiesinie gin mi polecił...

bakalia - no widzisz, P. dobrze to podsumował :-D

ja się wykąpałam i leze na łózku, slucham muzyki .. dzwonił A. i uraczył mnie wiadomoscią, że musi zostac dluzej w pracy, i bedzie dopiero moze kolo 22, ale niby za to jutro nie jedzie na Słowacje.. ciekawe co bede robila dwie godziny sama..
oczywiscie, próbował mnie udobruchać faktem, ze napewno wezmie wszystko co trzeba by pomierzyć mebelki w pokoju małej i zebym sobie wybrala kolory, strukture i wogole ..

i tak jestem zła :wściekła/y:

Dziewczynki CRP nie zawsze się wykonuje; tylko wtedy, gdy jest jakieś zagrożenie. Mój przykład - sączące się wody - wtedy w szpitalu kontrolowali co 2 dni i po wyjściu ze szpitala ja na własną rękę robiłam ten wynik. Teraz jak jest wszystko dobrze, to mam sprawdzić aż za 2 tyg. Także to badanie dotyczy niewielu kobiet.
Pozdrawiam

CRP to białko ostrej fazy, w sumie jeden z najlepszych wskaźników, że jest infekcja w organizmie. Tylko nie mówi gdzie;p W sumie tak samo można popatrzeć na WBC w morfologii, jak w normie to luzik ;) Ale takie leciutko ponad normę to naprawdę nie ma co się przejmować. I jak nie ma podejrzeń stanu zapalnego czy infekcji to nie ma co robić, bo przecież wyniku się nie leczy tylko objawy.
O Alugastrinie nie wiedziałam ;) Zawsze dobrze się czegoś nowego dowiedzieć ;) No to Bakalia masz już dwa preparaty do wyboru ;)

reklama
Do góry