• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2012

reklama
Donia- ech głuptasku, dzidzius jest i jets mu na pewno na tyle wygodnie ze stwierdził że na razie da mamie spokój. Moje dla odmiany od 3 dni nie daje o sobie wcale znać, ot znalazł sobie wygodny kącik i sobie siedzi
Wagą się tak nie przejmujcie bo się zapętlicie- będzie rosnąc mimo diety a wtedy mozna kręcka dostać, wiem co mówię. Ciąża to stan wyjątkowy i nieprzewidywalny. Ja przytyłam 21kg z córką, byłam zła na siebie, czułam się brzydka i wielka.. przy okazji nerwowa i ciśnienie mi skakało jak szalone. Moja mama ze mną i najmłodszą przytyła po 10kg, za to ze średnią 30kg- nie obżerała się, pracowała ale po prostu ta ciąża była inna- zrzuciła te 10 i te 30kg w ciągu miesiąca- okazało się że tak jej się woda zbierała.
Nom to tyle, ide walczyć ze swoją wieczorna kochaną marudą a potem nos w ksiażki;-)
piosenka arki noego sliczna, mnie jeszcze z wiadomych przyczyn bardzo wzrusza ta Cud InVitro - YouTube

byłam dziś u gina i zmierzył mi ciśnienie i miałam 140/80 mam mierzyć codziennie i zapisywać, naczytałam się o nadciśnieniu w ciąży i juz się stresuje
Ale żeście się dziś postresowały masowo:-p A tak powaznie, mierzyłam sobie pół poprzedniej ciązy bo mi skakało- córę mam jak złoto- śliczna i zdrowa więc się da. Ogranicz sól i odpoczywaj. A no i u mnie działał efekt białego fartucha- w domu miałam niskie a u lekarza wysokie, smiał się że mam do niego w swoim fartuchu przychodzic to może mi minie bo to wstyd żeby lekarz tak na fartuchy reagował;-)

Ostatnia edycja:
A gdzie mogę kupić tą żurawinę?
w hipermarketach, na dziale z szuszonymi owocami:) u nas jest w tesko - jest w rozsadnej cenie;)

wiecie co lezalam sobie przed chwilka na pleckach z rekami na brzuchu i sobie ziewlam i czulam jak po prawej stronie w brzuszku cos mnie tak od srodka hmm jakby wydelo i zrobilo sie twarde a lewa strona brzucha pozostala miekka.... wiec dotknelam jeczcze raz i tak mala chwileczke bylo i zniklo.. myslicie ze to moglbyc nasz babelek?? :D

wydaje mi sie ze napewno:)

Ostatnia edycja:
No nic ja uciekam spać jutro o 9 wizyta... i troche sie denerwuje...dziemy z Ł razem/// nasze pierwsze wspólne USG.

Świadomość ze jak wstane i bede miała w dzień funkcjonowac to bedzie 28 stoni mnie dobija;/

Dobranoc dla mamus i dzieciaczków...

Ostatnia edycja:
Hej kochane witam z samego rana :) wstałam o 5 mężowi zrobiłam kanapki i planuje teraz robić placek:) misiu dziś pracuje tylko do 12 z okazji uroczystości na Kalwarii to szybko mi przeleci:)

witam sie o poranku
Asteria-powodzenia na usg!
Ja tez mam dzis o 8.00 wiec po 9.00 zdam relacje! Mam nadzieje ze dzidzius sie ujawni kim jest ;)
Co do anemi w ciazy, to moja polozna mowi, ze w drugiej polowie ciazy wiekszosc z nas ma braki zelaza, bo dzieci z nas wysysaja wszystko, co im potrzebne ;)Wiec trzeba sie wspomagac dodatkowymi porcjami zelaza ;)
Milego dnia mamuski

Dzień doberek :)

Asteria trzymam kciuki i czekam na wieści :)
mazia to trzeba być nienormalnym albo w ciąży, by przed 7 rano myśleć o upieczeniu ciasta :rofl2::laugh2::rofl2:

A ja nasikałam do pudełka i jadę sobie spuścić trochę krwi - zobaczymy co mi się tam dzieje w organiźmie.

Miłego dnia ciężaróweczki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry