reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

Oj szkoda, że czekolada odpada, bo mogłabym się podzielić ;D

Witam serdecznie bo jestem tu nowa, mam nadzieję, że mnie przygarniecie ;D Termin wypada nam na samą końcówkę stycznia, ale jeszcze się z młodą łapiemy :D U nas dużo uśmiechu i optymizmu, większych problemów nie ma poza typowymi codziennymi przyjemnościami ciążowymi :)

reklama
Witam poniedziałkowo.
Anastazzja dzielnie sobie radzisz z tymi studiami. Ja bym nie miała chyba siły do tych kolokwiów i przygotowywania prac. Odsypiaj, żebyś siłki miała:)
Anielka fajnie macie w Szwecji z tym macierzyńskim. Kiedyś czytałam fajny art. w Twoim Stylu chyba, jak redaktor pisał o swoich znajomych ze Szwecji i o tym, że się nie stresują po urodzeniu dzidzi co dalej, kto będzie z nią siedział i że Tata może uczestniczyć w wychowaniu. A jak popatrzył na swoje pracownice to się załamał, bo w Polsce dziewczyny zestresowane są i boją się powrotu do pracy po krótkim macierzyńskim. W ogóle często słyszałam w tv, że i tak u nas kobiety powinny wrócić do pracy szybciej niż po tych 4 m-cach, bo nasze biedne państwo traci. Szlag człowieka trafić może.
Ja osobiście nie wiem, czy wrócę do pracy po macierzyńskim, czy będę musiała z dzidzią dłużej na wychowawczym posiedzieć. Nie mamy z kim zostawić dzieciaczka. Obie babcie pracują a na nianię całą pensję bym musiała oddać. Żłobków żadnych u nas nie ma a po za tym jak ja wychodziłam do pociągu na 6 to kto żłobki o tej porze otwiera. A wracałam na 18, to gdzie tyle czasu dzieci trzymają. Nie wiem jak to będzie. Teraz to i z przedszkolem jest problem, żeby dziecko się dostało.
Co do przepuszczania w kolejce ciężarnych to u nas jest masakra. Ja chyba z raz doświadczyłam takiej dobroci, żeby ktoś mi pierwszeństwo ustąpił. Kiedyś pamiętam jak jakaś matka dziewczyny w ciąży głos podniosła w ośrodku zdrowia, że ona czekać nie powinna. Oczywiście w kolejce były starsze panie, które nie dałyby jej wejść pierwszej. Panowie przyznali rację, że tak powinna ciężarna mieć pierwszeństwo ale żaden nie ustąpił. Za grosz kulturalnego zachowania.
Mój M przeżywa ciągle wypadek. Mówi, że mogłoby go teraz nie być. Trochę odespał ale mówi, że nic nie będzie taki jak przedtem. Martwię się o Niego. Na dodatek brzuchol mi twardnieje ciągle i mały gilga czasem ostro. Za tydzień idę do gina, jakiś wymaz trzeba zrobić chyba i się zobaczy jak tam.
Justys a filmu nie masz jakiegoś fajnego na kompie do obejrzenia.

Ostatnia edycja:
Ja też w kiepskim nastroju...Bez powodu
Dziś jestem na nie! Więc jeśli któraś chce, żeby jej np. jakiś pomysł wybić z głowy albo potrzebuje kopa w tyłek to jestem do dyspozycji.

Już się odezwałam na wątku zakupowym o sterylizatorach...
Może jeszcze chcecie na czymś oszczędzić?

Ostatnia edycja:
no a ja nareszcie was witam, po dluzszej chwili nieobecnosci :)
niedziela minela dosyc dobrze, wstalam rano jeszcze bardzo zla na A. bo oczywiscie mnie irytowal do potęgi, ale pozniej przyszedl z mina zbitego pieska, poprzytulal sie itepe i doszlismy do porozumienia, pojechalismy na obiad do restauracji z jego rodzinka, a potem wybralismy sie do Galerii na małe zakupy, znalazłam calkiem ladna bluzeczke ktora nadaje sie do noszenia w ciazy i kupilam, bo tak naprawde to teraz coraz bardziej nienawidze zakupów.. dawniej rozmiar S, Xs, a teraz wzielam M i ubieram okazuje sie ze obcisla a brzuch do polowy goly, uhh. Pozniej bylismy w kinie na filmie ' Wymyk', ujdzie w sumie ale bez szału.. wypilam sobie mega wielka cole do filmu i bylam z tego strasznie zadowolona :D
wrocilismy, mily wieczorek razem, no i teraz siedze sama w domu bo A jest w pracy..
zastanawiam sie co robic .. moze sobie posprzatam :D doszlam do wniosku, ze polubilam sprzatanie i co sie nudze to wlasnie sprzatam, chociaz czasem nie ma czego ;D lodowke mam pelna krokietów z mieskiem grzybkami i kapusta, soków, coli, salatka gyros jest tez, ii ciasta, ale jak narazie nie mam sily tam isc zagladac hehe :-)
jutro ide chyba zrobic badania potrzebne na grudniowa wizyte u ginekologa..
dziewczyny, jeszze ppare dni temu pisalam tu ze nie mam tyh skurczy i wogole, i hyba wykrakałam bo od wczoraj juz je mam, i to dosyc mone o jest mega nieprzyjemne ..
i my w tym tyg juz robimy remont i pokoik dla Amelki, aaa juz sie nie moge doczekac!
i w tym tyg tez robie wypad z mama A. do makro, zeby pokupic sobie wszystko do sprzatania, i ogolnie juz wieksze zakupki :-)

Dziewczyny strasznie boli mnie w prawym boku tak bliżej brzucha nie wiecie co to może być bo już nie mogę siedzę źle ,leżę źle... a chodzić to już wogóle...

Fiona- super, ze wizyta udana :-)

A ja mam jeszcze kilka pytan a'propo fotelika samochodowego.
Jestem zdecydowana kupic lepszy fotelik zamiast ten co jest dow wozka i pewnie Maxi Cosi tak jak polecalyscie.
1) Nie wiem tylko ktory model (bo City - bardziej lekki, a CabrioFix - podobno lepszy) i sie waham? Moze podpowiecie?
2) Czy montujecie fotelik z przodu czy z tylu samochodu? Ja bede czesto jezdzic z Mala sama i chce zeby mi bylo jak najwygodniej.
3) Czy jak bedziecie wychodzic z samochodu (np. na zakupy) to za kazdym razem bedziecie wypinac fotelik i montowac do stelaza? Czy bedziecie miec dodatkowy fotelik do stelaza, czy jak? Czy to sie latwo montuje? Czy bedziecie wozic caly wozek?
Z gory dzieki :-)

Fiona- super, ze wizyta udana :-)

A ja mam jeszcze kilka pytan a'propo fotelika samochodowego.
Jestem zdecydowana kupic lepszy fotelik zamiast ten co jest dow wozka i pewnie Maxi Cosi tak jak polecalyscie.
1) Nie wiem tylko ktory model (bo City - bardziej lekki, a CabrioFix - podobno lepszy) i sie waham? Moze podpowiecie?
2) Czy montujecie fotelik z przodu czy z tylu samochodu? Ja bede czesto jezdzic z Mala sama i chce zeby mi bylo jak najwygodniej.
3) Czy jak bedziecie wychodzic z samochodu (np. na zakupy) to za kazdym razem bedziecie wypinac fotelik i montowac do stelaza? Czy bedziecie miec dodatkowy fotelik do stelaza, czy jak? Czy to sie latwo montuje? Czy bedziecie wozic caly wozek?
Z gory dzieki :-)
ja bede miala fotelik z tylu z racji tego ze jeszze nie mam prawka, wiec z A bedziemy jezdzily :D ale skoro bedziesz sama, to wiadomo zed wygodniej bedzie CI mie malucha z przodu :)

w zimie raczej nie bede jezdzila wozkiem, i napewno nie z fotelikiem tylko gondola, tam dziecko ma wieej miejsca i swobody ruchu, poza tym bedzie miala cieplej. fotelik bedzie w aucie, a jak bedziemy wychodzic stamtad gdzies np do sklepu to do reki sie wezmie :)

reklama
Melisa my z racji tego że we dwoje jeździmy z P. to ja fotelik będę z tyłu montować i sama będę też z tyłu siedziała, a co do zakupów to będę wyjmować i zakładać na stelaż chyba że wypadnie inaczej i małego będzie tatuś nieść ;)

Do góry