• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2012

Ja też cierpię jużna bóle kręgosłupa nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji do snu co chwila się wiercę. Kombinuje z różnymi poduchami podkładam pod brzuszek i plecki ale wszystko do bani. Zdecydowałam już i bezapelacyjnie zamawiam dziś na allegro poduchę rogala.

reklama
mi już wszystko przeszkadza w tym żeby zasnąć.. a jak już zasnę na jednym boku to tak boli biodro że się budzę i od początku szukam pozycji..
wie ktoś może co się dzieje z Antonufką? Ostatnio pisała, że jest chora i nagle wiadomości brak..

moze dziewczyny odpoczywaja, czasem nie chce sie przeciez pisac...albo sa bardzo czyms zajete. Innych mozliwosci zakladac nie chce

tez rogala kupic u siebie nie moge, mam zwiniety koc. Ostatnio maly mi poprzecznie lezal i myslalam, ze szalu dostane, wszedzie mi uciskal:crazy:

sprawdzilam przed chwila konto i zobaczylam, ze becikowe przyszlo, nie powiem, ale strasznie zadowolona jestem:-D

Własnie, becikowe - mam pytanie - zmieniłam lekarza w 20 tygodniu - myślicie, że bedzie problem z załatwieniem zaswiadczenia, ze jestem pod opieką lekarza od 7 tygodnia ciąży (chce to załatwic u obecnego lekarza).
To raz.
A dwa - u nas becikowe dopiero po urodzeniu sie załatwia, nie?

Asteria, Aninaa, wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczków.
Tiramisu, Anisia, kurujcie się - zdróweczka życzę.
W PL becikowe dopiero po porodzie - do 12 miesięcy od urodzenia dziecka mamy czas na załatwienie tego.
Z tymi ruchami to mi w szpitalu kazali liczyć i zapisywać ruchy 3 razy dziennie przez godzinę: 8-9, 13-14 i 18-19, albo jakoś tak. I wystarczy doliczyć się 10 pierwszych ruchów - dalej nie trzeba liczyć. Ja liczę tylko w porach aktywności małej - rzeczywiście bez sensu czekać i stresować się, że dzidźka się nie rusza w czasie kiedy ewidentnie śpi :)
Przyszły już prawie wszystkie zamówione na allegro gadżety. Czekam jeszcze na prześcieradełka, no i mebelki mają być dzisiaj po 17 :D

Teściowa nieopatrznie zaczęła dzisiaj marudzić, że nie ma co robić -przecież pierwotny plan był taki że mieli u nas malować, a tu już pomalowane ;). Więc zrobiłam jej listę rzeczy do zrobienia, których ja niestety chwilowo zrobić nie dam rady: porządki na balkonie i w skrzynkach z kwiatami, mycie okien, skręcenie mebelków jak przyjdą. Powiedziałam jej też, że jeśli ma ochotę zapełnić sobie godzinkę - dwie dziennie, to ja bardzo lubię jej kuchnię i może przejąć ode mnie gotowanie obiadków.
Nie wyglądała na zadowoloną, ale właśnie poleciała na zakupy, bo przecież u mnie "nawet nie ma porządnych środków do sprzątania i ściereczek poludzkich".

Livastrid to fajnie, że pieniążki macie już przed porodem ;D U nas gdyby tak też zrobili to nie powiem wygodniej dla mnie, tym bardziej że jesteśmy w okresie zimowym gdzie najwięcej pieniędzy potrzeba - ale wiadomo, że nie dla tych becikowych się dzieci rodzi.

Pola zazdroszczę tego, że teściowa chce pomagać. U nas trochę inna sytacja, czasem pytają o mnie i małego ale ogólnie nie ma jakichś kroków w stronę kupowania czy dokładania.. mam wrażenie że skoro mieszkamy u teściów to nie powinnam na nic liczyć..

Co do sprzątania, muszę ogarnąć kuchnię, a raczej podłogę z tego kurzu i farby ale jakoś się zebrać nie mogę, wolę ciepłe łóżko i filmy ;D

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry