reklama

Styczeń 2013 :))

Januarka tak troszke z ciekawosci poszperalam po necie i znalazlam informacje na temat kont bankowych. Jest napisane ze konto zostanie zamrozone, tzn wszelkie tranzakcje beda zamrozone do momentu az wlasciciel konta pojawi sie w banku z ID i uaktywni konto. Trzeba to zrobic osobiscie. Znalazlam tez info ze jesli konto jest nie uzywane, to bank moze je zamknac i przy tym wyslac czek na kwote ktora byla na koncie na adres ktory maja w systemie. Zalezy to oczywiscie od banku w ktorym masz konto. Domyslam sie ze bylo ono w LLoydsie. Daj znac czy konto bylo faktycznie w lloyds, moje konto jest wlasnie u nich. Bede jutro w miescie wiec moge wejsc do banku i sie zapytac, bez zadnych tam personalnych danych tylko tak ogolnie.

reklama
Hej kochane,

kurcze caly dzień boli mnie lewy jajnik, tak jak na owulkę, hmmmmm, z Wiktorkiem w ciąży czegoś takiego nie mialam aż się zwijam normalnie momentami....poczekam jutro, jak nie minie to kolnę do lekarza, chociaż on pewnie jasnowidzem nie jest i będzie mi kazał przyjechać, a mam kawał bo ok. 40 km...echh

Natal w takim razie muszę się wybrać i zobaczyć niektóre rzeczy bo za mało mam swoich....

Ada i ja mialam ręczny z aventu, barzo dobry....Bepanthen też odchodzil w ruch, bardzo go sobie chwalę...

Aninek nie wiem czy w Avencie są antykolkowe, ale bardzo dobrze z nich leci, nie za mocno i dziecko z pewnością nie powinno się nałykac...

Magda z Uk, wiadomo, że chusteczki to totalna latwizna:) i jeżeli nie są bogate w ogrom zwłaszcza silikonów i konserwantów (które niszczą naturalną florę dziecka i latwiej o rozwój podrażnienia - grzybka przede wszystkim) to nie jest to pewnie jakieś zabójstwo..Ja sama używałam chusteczek, już dokładnie nie pamiętam, które były bardzo bardzo delikatne....Jak u dzieciaczka coś się działo od razu odchodziła miseczka z cieplą, gotowaną wodą i papierowy ręcznik do wysuszenia...

Emilia ja mam to samo, jak coś obejrzę to mam jak w banku, że koszmary, już mój M dokładnie mnie zna pod tym względem i się nawet śmiejemy, że ja zatykam oczy na jakichś scenach i on mi mówi kiedy mogę otwrozyć:)

Marzenixx mówisz, że Mutsy dla wysokich? Kurcze faktycznie muszę go obejrzeć, bo mam 173 i naprawdę przy wielu wózkach się garbię...Goferka powiadasz? Jak byłam nad morzem to je żarłam na kilogramy:D

Januarko, a czy Twoja bezsenność jest wywolana fizycznymi dolegliwościami, w stylu bol brzuszka, parcie na pęcherz czy raczej lęki i obawy? Ja jakiś miesiąc temu miałam bezsenne nocy związane z obawami, już myślałam, że oszaleję.....

Całą resztę babeczek pozdrawiam....

EmilaM czyli jak ze wszystkim. Każdy ma swoją szkołę. Ja jednak na prawdę się nie spotkałam tutaj z tym, żeby mi ktokolwiek polecał używać dla maluszka tylko wodę do mycia pupy. Dobrze, że to napisałaś, bo przywracasz mi wiarę w to, że nie jest tutaj jeszcze tak źle.:tak:
Myśmy z mężem ostatnio oglądali sobie wszystkie części Piły i powiem Ci, że ja tylko do 21 godziny, bo jak raz dłużej zostałam, to potem spać się bałam:szok::-) Nigdy tak nie miałam. Tylko w ciąży, także nie wydaje mi się, żebyś była dziwna, ale jeśli tak, to jest nas dwie;-)

Januarka, Marzenixx, Milusia
powiem Wam, że troszkę mnie zaskoczyło to, jak u Marzenixx wyczytałam, że ktoś jej mówił, że mutsy to raczej dla wysokich. Owszem. Mój mąż ma prawie dwa metry i przy ostatnim - 3 - poziomie rączki nie musi się garbić. Ja jednak mam 168 i dla mnie najlepszy jest poziom 1 lub 2. Jest jeszcze poziom podstawowy. Często jak wsiadam z wózkiem do autobusu, to opuszczam całkiem rączkę, żeby wózek tyle miejsca nie zajmował i jakoś nadal dobrze mi jest go podbijać. Nie bardzo zatem zgadzam się z tym, że nie nadaje się dla niskich. Ja myślę, że przy tylu poziomach rączki każdy znajdzie coś dla siebie:happy2: Wklejam Wam fotkę z zeszłego roku. Tutaj rączka na poziomie 2, ale można ja całkiem opuścić.

345zqsy.jpg

Śpijcie dobrze dziewczyny. Dobranoc!

Ostatnia edycja:
Januarka tak troszke z ciekawosci poszperalam po necie i znalazlam informacje na temat kont bankowych. Jest napisane ze konto zostanie zamrozone, tzn wszelkie tranzakcje beda zamrozone do momentu az wlasciciel konta pojawi sie w banku z ID i uaktywni konto. Trzeba to zrobic osobiscie. Znalazlam tez info ze jesli konto jest nie uzywane, to bank moze je zamknac i przy tym wyslac czek na kwote ktora byla na koncie na adres ktory maja w systemie. Zalezy to oczywiscie od banku w ktorym masz konto. Domyslam sie ze bylo ono w LLoydsie. Daj znac czy konto bylo faktycznie w lloyds, moje konto jest wlasnie u nich. Bede jutro w miescie wiec moge wejsc do banku i sie zapytac, bez zadnych tam personalnych danych tylko tak ogolnie.

Jej EmiliaM ale bylabym wdzieczna, listy, ze konta zostaly zamrozone i trzeba je zamknac osobiscie dostalismy to ostatnia korespondencja jaka udalo nam sie odzyskac,oczywiscie juz pol roku po terminie od do ktorej mielismy sie odezwac,aby nie zamrozili kont. Tak w Lloyds mielismy te konta W systemie maja podany adres w uk pewnie (a nie chcialabym aby czeki jesli moga byc wyslane trafily do ludzi u ktorych mieszkalismy,bo reszty dokumentow nie doczekalismy sie do dzisiaj i kompletnie im nie ufam po tym wszystkim co tam przeszlismy)no i ksera naszych dowodow brali w banku przy zakladaniu kont wiec w nich sa adresy stalego pobytu to jedyne dane jakie w banku maja, domyslam sie, ze gdyby byla mozliwosc faktycznie jak wyczytalas poslania takiego czeku nalezaloby zmienic dane i zglosic,ze jest sie w Pl,ale czy mozna zrobic to bedac tutaj i nie musiec jechac do Uk?No i czy trzeba wczesniej poslac jakies pismo z prosba o odblokowanie konta a potem dopiero jego zamkniecie? Jesli nie byloby to problemem to bede wdzieczna gdybys o to zapytala, no i jak to oczywiscie mozna zrobic,aby potem wyslano czeki do pl a konta zamknieto.A i jeszcze jak dlugo konta moga byc zamrozone i co sie z nimi dzieje,gdyby nie bylo mozliwosci zamkniecia bedac w pl, bo nie ukrywam,ze nie chcialabym leciec juz do uk zwlaszcza po te ponad 100funtow oboje ktore zostawilismy razem sumujac na tych kontach bo to nieoplacalne wiec jak dlugo takie konta beda istniec?czy nawet do konca zycia? :/
Dziekuje dziekuje dziekuje :***

Ostatnia edycja:
Milusia83 moja bezssennosc zaczela sie bez powodu tak naprawde zasypiam jak dziecko zadnego filmu nie moge obejrzec do konca bo zasypiam przy tv jak niemowle najpozniej23,ale najczesciej 22 juz spie, potem budze sie wyspana po kilku godzinach, nie nie zeby leki, jak bralam urosept(dodam,ze naprawde zadzialal wyniki byly bardzo dobre o wiele lepsze niz przed)to wstawalam do toalety,czaasem zasnelam,a czasem poprostu sie rozbudzilam i nie moglam spac dalej ale zasypialam nad ranem z reguly do 8/9, leki zaczely sie potem z nudow i bezssennosci zaczelam sobie myslec,co a jak i tak jakos przypomnialam sobie stare sprawy,ktore wydawaly mi sie juz zalatwione, teraz tez zasypiam jak dziecko i ostatnio odpukac nie budze sie juz w srodku nocy ale spie gora do 6 a czasem jestem na nogach (tak jak dzisiaj)od 4:30 bo czuje sie wyspana poprostu :/ Przeczytalam juz wiekszosc ksiazek chyba w srodku nocy,zeby tylko nie myslec o gupotach,ale teraz to same przychodza choc odganiam je jak moge :///Boli nie mam zadnych, kopniaczki i ruchy juz czuje delikatnie,ale mocniej niz poczatkowo i zwlaszcza gdy leze na lewym boku za clo lkarz pochwalil,ze udalo mie sie przestawic na spanie ta wlasie strona gdyz bardzo dobrze wplywa na krazenie. NIe mam zadnych innych dolegliwosci jak bezssennosc,a przez nia wkradajace sie leki, pytalam lekarza to stwierdzil,ze wiekszosc ciezarnych sie na to skarzy no i,że to normalne w tych tygodniach :/

A co do klucia w lewym jajniku calkiem niedawno tez mialam takie klucia z lewej strony czy to byl jajnik nie wiem, moze nie az takie jak mowisz ,zeby sie zwijac,ale chwilami utrudnialo mi to chodzenie, raz za czas zabolalo tak okolo dwoch dni,ale przeszlo samo, nie wiem czy to samo masz,ale moze tez przejdzie ;)

Magda z uk ładny ten twoj wuzeczek chyba jednak zdecydujemy sie na tego mutsa, musze poogladac po sklepach moze bedzie gdzies wystawiony, ale u nas to wiekszosc na zamowienie musialabym chyba do krk jechac wprawdzie nie mam tak daleko,ale autem do krk sie nie wybiore zbyt duzo swiatel i zbyt stresujaca bylaby dla mnie jazda a busem no teraz to juz trzeba uwazac tym bardziej,ze pewnie bym stala bo nie bedzie gdzie usiasc ,a zaowazylam,ze w kolejkach i wszedzie jak ludzie w okolicy ciezarna widza to odwracaja glowy jak najszybciej i udaja,ze nic nie widzieli,ale wiecie co to mnie nawet nie denerwuje tylko bawi zawsze sie usmiecham w takiej sytuacji heheh ah te hormony ;p

Tak sie Was zapytam, co sadzicie o wycieczce do zakopanego w 6 m-cu ciazy? NIe za ostre powietrze? Moi rodzice wczoraj wrocili zakupili wnusiowi przesliczne kapcioszki goralskie ;p no i niebawem nasza rocznica zareczyn, a maz oswiadczyl mi sie na Gubałowce i tak myslimy,moze sobie pojechac na weekend,abym sie troche odstresowala i przestala myslec,ale sie zastanawiam czy zmiana klimatu nie jest zbyt mocna?

Ostatnia edycja:
magda z uk wiesz no miec 1.59 a 1.68 to jednak roznica, moze nie az tak ogromna ale mimo wszytsko roznica, masz dłuzsze ręce , nogi itd. wiec zapewne te 10cm ma jakis wpływ na prowadzenie wózka nawet jesli rączka jest regulowana, ja osobiscie ten wózek oglądałam no i faktycznie był troche wyzszy, ja nie mowie o jakiejs duzej roznicy ale mimo wszystko jednak jest :tak:

witam sie zrana, dzis mam wizyte wiec o niczym innym nie mysle :sorry:

cześć dziewczyny nie było mi chwilę ale już wracam nadrobiłam trochę tego co naskrobałyście :-) zaraz uciekam do dentysty :baffled: a popołudniu wizyta zobaczymy co tam słychać bo wydawało mi się w tamtym tygodniu że czułam ruchy a teraz nic nie czuje :-(:-( wy tam macie rewolucje w brzuchu a ja nic....
januarka ja byłam niedawno i wybieram się też około końcówki października początek listopada (o ile wszystko z dzidzią będzie ok)

Witam

Jeeeeeezu jaka jestem niewyspana, te moje nieszczesne biodra i ogolnie bole w miednicy nie daja mi spac.. dopiero po wzieciu paracetamolu zasnelam. Szykuje sie dluuuuuuuuuuuuuugi dzien.

Januarka napisz mi jeszcze kiedy wy te listy dostaliscie, tzn data jaka jest na listach.

Marzenixx, SylwiaS powodzonka na wizytach.. ja mam jutro i juz jajko znosze.

Sylwias U mnie tez sie z ruchami uspokoilo, wczoraj malo co dzidzi sie ruszalo, troche musze przyznac mnie to zmartwilo bo w pierwszej ciazy maly moj strasznie fikal.

Cześć mamusie,

EmiliaM może w brzuszku panienka siedzi i bardziej subtelne poruszanie z tego powodu.:-)
Ja tak jak ty mam wizytę jutro i też jajko znoszę bo chciałabym widzieć cz w moim brzuchu faktycznie Emilka siedzi czy może Emil:-D:-D:-D:-D
Z rana zrobiłam wyniki, odwiozłam młodego do przedszkola, starsza pewnie niedługo wstanie i będzie się szykować na rozpoczęcie roku bo ma na 12,00. Zaczęło się...Ale to dobrze, więcej się będzie działo, coś nowego w końcu w telewizji i czas szybciej zleci, bo jak pomyślę że my dopiero rodzimy w styczniu to odległość tej daty mnie przeraża. Jeszcze tyle czasu:szok:

reklama
milusia83- zdrowka zycze,ja pamietam , ze w zeszlym tygodniu tez mialam takie bolesci cala lewa stronba mnie bolala, teraz zupelnie nic. Nasze brzuchy przechodza rewolucje , nasz organizm rowniez, wiec moze nie mysl o czym zlym , tylko po prostu to musi tak byc , ale jak masz bole z ktorych sie zwijasz to lepiej to sprawdzic i spac spokojnie :tak:

Co do ruchow dzidzi to nie patrze teraz na regularnosc ich , bo jest jeszcze za wczesnie, wczoraj np. czulam ruchy z 2-3 razy,a dzien wczesniej szalalo na calego. Jest jeszcze malenswem , nie mozna go czuc co chwilke. Te czasy jeszcze nadejda, wiec glowa do gory dla tech mamek co sie marwia.
Milego poniedzalku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry