• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam :-)
Ja właśnie wstałam:zawstydzona/y:.. Tak się fatalnie czuje.. Nie dobrze mi jak na początku ciązy i słabo tak jakoś.. Na szczęscie moje dziecko się przekrecilo i nie kopie juz z taka siła.. Dziś znowu tylko brzuch się rusza;-)
Pyt do dziewczyn, które biorą żelazo(są takie) czy Wy też macie takie mdłości?? Bo własnie zastanawiam się czy to nie od niego..

Magda wspolczuje choroby.. Nie ma nic gorszego niż chore dziecko.. To się wymęczyłyście obie dzis.. Moja Lenka narazie się trzyma (az ws zoku jestem) bo coraz więcej dzieciaków w przedszkolu chorych i nie chodzą>>

Marzena masakra.. Biedaczek.. 4 ząbki naraz.. Straszne.. A przepisał Ci coś pediatra?? Bo ja rob iłam tak jak Magda - jak już było tak zle dawałam Lenie Nurofen i pomagało - mogła spokojnie spać..

Dorota ale masz fajnego lekarza - nie ma co.. Jak on w ogole może Ci tak powiedzioec.. W pierwszym momencie myślałam, że trafiłaś na jakiegos gbura z NFZ ale prywatnie :szok:to jestem w szoku..

Malinka
Twój też niezłoy.. Bardzo specyficzne poczucie humoru ma widac..

reklama
dzieki dziewczyny za otuche:-(

magda no wlasniew tym problem ze nie wiem jak to robic, tzn nie wiem czy dzis akurat bedzie noc do bani czy ładnie przespi, a nie chce dawac na zaś nurofenu, ząbkowanie trwa dosyc długo ale tylko czasami sa takie akcje jak dzis, wiec kiedy ja mam mu to dac? no chyba ze w nocy jak juz jęczy....
ostatnio daje mu Camilie i pomaga ale tez nie chce codziennie mu dawac mimo ze to homeopatyczny lek... eh trudno mi z tym...

cześć dziewczyny, u mnie wszystko w porządku, siedzę w wawie u rodziców...przyjechaliśmy na koncert Coldplay. W sobotę robiliśmy usg 4d...u mnie niestety dosyć mało było widać...mam gęstą skórę. Ale jest najważniejsza sprawa dzidzia zdrowa i jest na 100% dziewczynką, lekarze pokazywali nam z kilku stron wargi sromowe:) Tak więc chciałam się pochwalić że moja córeczka będzie miała na imię Helenka:)
Mam pytanie do doświadczonych mam, czy jest sens kupować przed porodem laktator? czy kupić później jeśli okarze się potrzebny?
I jeszcze jedno pytanko jaki rozmiar ciuszków kupować na początek 56?

miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
Witam się po weekendzie !

Przeczytałam wszystko więc jestem dumna z siebie:-)
I życzę wszystkim wyjaśnienia nie jasnych sytuacji i poradzenia sobie z przeciwnościami losu !
Oczywiście dużo zdrówka przeziębionym mamom !!
Mi na forum się podoba nic bym nie zmieniała - choć przyznam, że to dopiero moje początki.
I z zapartym tchem czytam historie forumowiczek. Ja od dwóch miesięcy jestem mężatką, coś jest chyba z tym docieraniem się w związku. Teraz jak ma się pojawić dziecko to dużo staram się rozmawiać z mężem jak to będzie czego od niego oczekuje – on oczywiście na to, że jeszcze dużo czasu na takie rozmowy…. faceci;-)

Jestem zmęczona, ale zadowolona. Bardzo miło spędziliśmy te ostatnie dni, choć intensywnie. Na weselu do 4 wytrwaliśmy, choć nie ukrywam mieliśmy pokoik nad salą więc mogłam co jakiś czas poleżeć, odpocząć.
Nie było zimno więc często wychodziliśmy przed salę – mam obawy, że mogło mnie coś podłapać. Jak na razie jest ok…
W sumie w sobotę nad ranem miałam jakiś paskudny humor, wszystko mnie denerwowało (miało co)płakałam itd. Niestety musieli to znosić moi rodzice, biedni ;/ Pewnie teraz myślą, że ja tak często dziecko stresuję. :dry:

Wczoraj miałam jakieś takie dziwne pobolewanie sztywnienie brzuszka ale myślę, że to ze zmęczenia, dziś już wszystko ok.

4,5kg na plusie
brzuszek co raz większy
dzidzia aktywna cały czas, co mnie czasem dziwi
okazuje się, że mama z siostrą mają ubrania, które idealnie się dla mnie nadają na okres ciąży: płaszczyk jesienny, tuniki, długie koszulki, swetry – jedynie problem tyczy się spodni, jakoś nie wygodnie mi czy to zwykłe z rozsuniętym rozporkiem czy takie typowo ciążowe. Chyba nad jakimiś dresami pomyślę.

Życzę miłego dnia a sama się wybiram do stomatologa.... :szok:
Pozdrawiam

Baska ja właśnie nie dawno miałam taką jakby powtórkę z pierwszego trymestru. Na szczęście szybko mi to minęło. Żelaza ani witamin nie biorę więc nie pomogę. Ale pocieszę, że to złe samopoczucie tym razem szybciej minie niż na początku:tak:
Tutaj, u Neli w szkole najgorsze jest to, że matki wysyłają dzieci do szkoły nawet na antybiotyku i co drugie smarka i kaszle. Nawet nauczycielka czasem zwraca im uwagę, bo wiadomo, że zaraz wszystkie łapią. Ja tam nie mam sumienia wysyłać zasmarkanego dziecka do szkoły. Ani to dla niej radość, ani pożytek dla innych. Trzymaj się kochana!

Marzenixx ja robiłam tak, że jak dzień był już ciężki, albo z gorączką, to na noc podawałam przed samym spaniem. Jeśli jednak zaczęło się w nocy, to wtedy. Nurofen działa dość szybko ten w syropie, więc na pewno przyniesie ukojenie maluszkowi i tym samym Tobie. Wiadomo, że nie ma co dawać profilaktycznie, ale nawet jak dasz kilka dni na noc tylko, to nie zaszkodzi. U mnie Nika tak mocno gorączkuje, że przy jakiejś infekcji wypija Nurofen co 4 godziny nawet przez kilka dni. Ostatnio robili jej rtg układu pokarmowego( to jeszcze stara historia refluksowa) i wiem, że szkody żadnej nie wyrządził. Jeśli synek idzie ładnie na paracetamol, to możesz dać tak samo, ale u mnie żadna nie idzie na tę grupę leków. Obserwuj go dziś. Mierz kontrolnie temp i zobaczysz wieczorem. Trzymaj się!

Martinek
ja kupiłam laktator w pierwszej ciąży i uważam, że było to najgorzej wydane 200pln.:baffled: Potrzeba może i była, żeby go użyć, ale jakoś ręczne ściąganie szło mi lepiej. Na pewno teraz bym nie kupowała przed porodem, bo nie wiadomo, czy będzie Ci potrzebny. Możesz odłożyć pieniążki, a jak nie będzie konieczności kupowania, to wydać je na coś innego, bardziej potrzebnego. Ja bym teraz tak zrobiła.:happy2:

Połozyłam małego spać więc mam chwilkę, ale i tak muszę się wziąc za sprzątanie i obiad eh....

Dziewczyny co do nurofenu to dzisiaj mu podam zdecydowanie, po dzisiejszej nocce mam dość.... Tylko kwestia tego jak napisałam wcześniej że nie chcę podawać mu za często jeśli nie ma gorączki itd..... No nic zobaczymy co to będzie....

Odniose się jeszcze do tego co pisałyście o edytowaniu postów, szczerze mówiąc to ja nawet nie zwracałam na to uwagi, jest wpisane w regulaminie bo popsortu regulamin ściągnełam z innych wątków tylko troche zmodyfikowałam, ale w związku z tym że to forum jest dla Was, już usuwam te podpunkt. Tym bardziej że na szczęście nie zdarza sie nagminnie żeby kilka postów było pod rząd od tej samej osoby :tak:

Jeszcze musze ponarzekać że wczoraj w kinie ledwo wysiedziałam , tak mnie plecy nawalały a do tego po nachosach miałam w nocy okropna zgage:baffled:
Także dziś naprawde mam dzień do dupy:dry:

a martinek na twoje pytanie- tak kup kilka ciuszków na 56, napewno sie przydadza, chyba ze oboje macie po 190 cm :)), moja kolezanka urodziła miesiac temu nie wiem kto jej nagadal ze dziecko bedzie długie , ale nie miala ani jednego na 56 i musiałam jej pozyczac jakies ubranka bo mały nie miał w czym chodzić :)) a co do laktatora to tak jak magda z uk, najgorzej wydane pieniadze, nie przydał sie , nie sprawdzil- lepiej sie wstrzymac i zobaczyc czy faktycznie bedzie potrzebny....

Ostatnia edycja:
Baska ja biore zelazo, i tylko raz zrobilo mi sie zle ze musialam wymiotowac, ale czy to po zelazie to nie powiem , bo pewna nie jestem.
Ja chyba jakies przeziebienie lapie, jest tak zimno juz , i nieprzyjemnie blehh prawdziwa jesien. Bylismy na weekend u mojej tesciowej, przyz dwa dni krew z nosa mi leciala jak wstalam , czulam sie naprawde do kitu, jeszcze wczoraj pow20 st. bylo, glowa mnie bolala, ale dzis ok.
Mam pytanie, czy wy tez macie taki bialy sluz? infekcji nie mam ,a doslownie wkladki musze miec :crazy: a jak u was?

a33 zycze Ci duzo sily i wierze, ze na pewno sobie poradzisz, smutne to co piszesz, ale wydaje mi sie ze twarda babeczka z Ciebie. Facet okazal sie dupkiem, ale teraz masz swoja coreczke dla ktorej zawsze bedziesz najwazniejsza osoba na swiecie i bedzie Cie bardzo bardzo kochac!

Wszystkim pochorowanym mamuskom i/lub ich pociechom zycze zdrowka! Faktycznie sezon przeziebieniowy bo duzo by Was wymieniac ;-) Trzymajcie sie cieplutko, bez smarkania, kichania i kaszlu!

Emilia trzymam mocno kciuki!!!!

niebieska mam nadzieje, ze jeszcze bedzie wiele takich pieknych slonecznych dni, a w Oxfordzie tez jest super, bylam raz z rodzicami i raz z moim F i bardzo nam sie podobalo!

Dorotqa zupelnie Cie rozumiem, nawet tutaj w Londynie, ciezko o jakas odziez ciazowa. Raz, ze sklepy typu mothercare lub mamas & papas sa drogie, to poza tym te ciuchy nie sa az takie ladne. Wiec ja moje ciuchy w koncu kupilam w H&M, fakt nie we wszystkich maja dzial z odzieza ciazowa, ale tam tez wszystko szaro-bure i nieciekawe i jeszcze ciezko z rozmiarem, za spodnie dalam 15 £ (ok 75 zl) i to byly ostatnie w moim rozmiarze. Byly tez takie jak pisze -caroline- za ok 150 zl, kilka rodzajow do wyboru, ale dla mnie byly mniej wygodne. Kurcze nie ma naprawde w czym wybierac :no:

-caroline- ja sie wlasnie zastanawialam, czy kupic spodnie z tym pasem czy takie z guma pod brzuszkiem, aly wygraly wlasnie te z pasem, bo w sumie jesien i zima idzie i bedzie sie robic chlodno. Sweterki musze posprawdzac czy sie jeszcze zmieszcze w te co mam, a jak nie to tez cos kupic. A mam pytanie czy w H&M maja kurtki ciazowe? Bo w tym co bylam to nie mieli, a w sumie w sklepach juz powinny byc jesienno/zimowe kolekcje wiec sie zastanawiam czy beda mieli czy nie :confused:

Magda_z_uk czasem mysle, ze moze te hormony mi odwalaja w druga strone, ze mam taki dobry humor hehe, czasem az mi sie plakac chce bo wszystko mi sie wydaje takie cudowne. Jak tu dojsc do ladu z tymi humorami?

Marzenixx wspolczuje bardzo i Tobie i przede wszystkim maluszkowi. Bidulka ze az 4 zabki na raz. Ja to tylko pamietam jaki to byl straszny bol jak mi osemki wychodzily, no jedna sie chyba wlasnie teraz odezwala i zaczyna bolec. Oby sie nie rozkrecilo na dobre. W piatek wizyta u dentysty :baffled:

Dorotqa no rzeczywiscie jakis bez serca ten lekarz, jak moze tak powiedziec, ze nie wie, od tego jest lekarzem zeby wiedzial. Ale tak jak pisza dziewczyny, durne teksty sie zdarzaja. Kurde my idziemy do nich jako do specjalistow, a oni nam daja odpowiedzi jak z jakiegos brukowca. Ja sie mojej poloznej spytalam, czy wszystko jest ok jesli w 20 tygodniu jestem 2 kilo na minusie, a ona do mnie ze kobiety w Afryce nie maja co jesc a dzieci sie rodza normalnych rozmiarow :szok: no wiecie co... sorry ale czy ja jestem w Afryce??? Tak sobie pomyslalam, pewnie albo to dziecko albo matka umrze po dwoch miesiacach albo bedzie chorowac na cos cale zycie, ale co tam, tego mi juz nie powie. Nic sie nie odezwalam. Mogla mi tylko powiedziec, ze wszystko jest w porzadku a nie wymyslac glupie przyklady.

Martinek fajnie sie tak wybrac na koncert, mmm i jeszcze coldplay do tego :-) Mam nadzieje, ze sie dobrze bawilas!

Afja-Anetka no Ty tez poszalalas widze, wesele do 4 rano. Ja sie ostatnio smialam, ze poszlabym na jakies wesele co by sobie dobrze pojesc :-D.

Moja dzidzia sie obudzila i kopie :-):-):-) Rodzice wreszcie wrocili z Egiptu i moge sobie z maminka poskypowac, ah juz mi sie tak tesknilo bardzo. Wczoraj jej pokazywalam jaki juz mam duzy brzuszek!
Naprawde urosl w ciagu ostatnich 2 tygodni, az mi juz kilogramy podskoczyly, tzn wrocily do wagi z przed ciazy. Mam nadzieje, ze nie zaczne teraz jakos bardzo szybko przybierac.

Marzenixx dzięki za zniesienie punktu o edycji postów;-) I nie martw się tak o ten nurofen. On jest nie tylko przeciwgorączkowy, ale i przeciwbólowy. Myślę, że synkowi na pewno przyniesie ulgę. A Ty tak nie szalej ze sprzątaniem, tylko zrób sobie kubek kawy/herbaty, kocykiem się okryj i odpocznij. Sprzątanie nie zając, nie ucieknie;-)

Martinek
ubranka według mnie zdecydowanie na 56. Ja kupuję nawet 3-4 w mniejszym rozmiarze, bo wiem, jak było z dziewczynkami. Trzeba pamiętać, że taki maluszek nie rozprostuje nóżek od razu i jak ubranko za duże, to te nóżki uciekają...Rozm 62 używałam dla dziewczynek dopiero po 6 tyg, a malutkie sie nie urodziły. Tak więc ja przychylam sie do opinii Marzeny:-)

Anetka
fajnie Ci, że masz problem ubrań ciążowych z głowy. Ja w sumie przytyłam 2 kg od początku, więc niby wszystko dobre, ale jednak brzuszek już nie we wszystkim dobrze wygląda i trzeba by coś zakupić, bo ciążówki z poprzednich ciąż wciąż za duże.:happy:

reklama
Troszku dzionków mnie nie było słychać :)
Witam wszystkie.
A więc dzisiaj miałam glukozę na czczo do picia...i przetrwałam.
Ratuje nas cytryna, którą wdusiłam mi pielęgniarka do tego roztworu.
Teraz odbiór wyników i w środę na wizytę do ginki - zobaczyć moje maleństwo. A cio u wasd słychać?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry