reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Magsus zostaw wieczorem maluchy i wyjdź na 15 min... serio... pomaga.

Hm.. ciekawe czemu nas na USG bioderek tak szybko umówi.. - może dlatego ze Adrian jest wcześniakiem? On miał USG bioder jak miał 5 tygodni.

reklama
Fifka nie mam komu ich zostawić :( R cały tydz nie ma matka wraca późno jak juz śpią ojciec odpada bo wcale nie przychodzi a babka wyjechała do siostry niewiem kiedy wróci .

VINGA jezdzilismy specjalnie 60km do ortopedy bo u nas nie ma specjalistow dzieciecych. Zobaczymy co jeszcze ten od usg powie
MAGSUS glowa do gory. Sprobuj gdzies wyskoczyc
FIFKA kolezanka rodzila na poczatku pazdziernika i usg miala po 3 tyg. Po nowym roku chyba taki baby boom i kolejki. U nas tylko jedno miejsce gdzie robia usg

Justynaj ckiuki ogromne,juz bedziesz niebawem tulić maleństwo,czs najwyższy.

My dziś po pierwszej wizycie u lekarza pediatry,wiecie jestem troche pdlamana mala ma nie zdowalające wzrost wgi,50 gr mniej niż powinna.
Powinna jesc 80 ml mleka a jak ona zje 50 to jest dobrze,60 ledwo zje i zaciska ustka.Karmie butelka no i karmie co 3 godziny.od 6.15 bo tk się budzi no i ostatni posilek o 24 lub po 1szej w nocy i tk spi do 6.15.Nie budze jej na posilek,slyszlam że dobrze jest żeby dziecie uczyć przespac taka ciaglość w nocy,w ciagu dnia ja budze na posilek albo sama sie budzi.Bywa że zle 40 ml i zaciska ustka a potem za pol godziny domaga się jedzonka,czyli wychodzi na to że nie mialaby takiego systematycznego jedzenia co 3 godziny skoro je na raty.

Magsus
ja po nie calych 2 tyg a też mam kryzys,plcze i kurcze sama juz nie wiem co i jak....

Jeszcze małej musze jakos pobrać mocz,to będzie wyczyn jak to zrobić.....bedzie leżeć po posiłku i bedziemy trzymać pojemnik przy wargach sromowych.

Ostatnia edycja:
Marika - przeplatam mleka

Doceniam !! Doceniam drzemki popołudniowe !! Nie umiałam i nie lubiłam spać w dzien a tu pół godziny po takiej nocy to mega dużo !! Doceniam!!

Pustiszi dokladnie,teraz to kazda taka chwilka a jak wiele daje.

Martwi mnie też bo od kąd wrocilam do domu mma terz nieregularne posilki apetytu brk i wiecie,brzuch boli bo nie moge iść do ubikacji,juz chyb 4 dzien nie bylam...co radzicie na takie zaparcia??

Hej Dziewczyny, gdzież to się przeniosłyśmy? Nie mogę nas znaleźć jak siadam do laptopa. Na telefoniu mam zapamiętane wątki i tu mi otwiera, a tam nie widzę :-(
Inna sprawa, że maĺo co widzę ogólnie, ledwo chodzę i co tu dużo mówić - łatwo nie jest. Ale mam mojego Szymonka - CUDOWNEGO - i wiem, że wszystko będzie dobrze.
Inomama, super wieści :-) A powiedz, co to za badanie było? Bo mój synuś też po vacum, ma 2 krwiaczki na główce i nikt mnie na żadne badania nie woła... Tzn. mieliśmy usg głowki jeszcze w szpitalu, ale później nic...
Dziewczyny wszystkie, które ogarniacie to życie i jeszcze bb, respect.

Nisia, a może jak mała za słabo przybiera to powinnaś ją jednak budzić w nocy na karmienie? u nas jak Maciuś miał żółtaczkę i spał po 5-6 h to położna kazała go budzić, żeby przybrał i nabrał sił...

wiecie, ostatnio często mam kryzysy, próbuję małego przystawiać, ale ten nawet jak się naje 70-80 ml to momentalnie mi wpada w ryk i nici z cyca... strasznie mnie to złości i smuci... często przez to płaczę i mam takie głupie myśli z bezsilności, że szkoda gadać...

ciekawe, czy Justyna już tuli maleństwo?

malinka no tak bedę musiala robic tylko nie wiem ile ta mala bedzie spac,jak godzine ją usypiamzje a czasem placze jeszcze dlugo,gazy odchodzą,kupki robi normalne itp,odbije sie a tak placze że ciezko ja uspokoic,także musimy teraz powalczyć o te krmienie.

Widzę że nie jadna mamusię już dopadly smutki,kurcze ja to znowu dzis kryzys.....po cc chyba ma prawo jeszcze zaboleć macica prawda??jakoś tak wogle jesc mi sie nie chce i jakoś nie chce mi sie nic szykować....
jadlam jogurt,możw a szybko wrocilam do posilkow takiech normalnych i std te moje problemy z zaparciem....

Szkoda gadać.
:(

reklama
na zaparcia proponuje kefir i sliwki suszone

nisiao ty nie czekaj z pojemnikiem na mocz tylko idz do apteki i kup woreczek dla dziewczynki, wykap mala i przyklej ten woreczek a jak sie wysiusia to oderwij, zaklej i zawiez na badania

ja tez dzis dolaczam do tych placzacych

Ostatnia edycja:
Do góry