reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej kochane!

Zrobię zdjęcia na pewno! Może jutro... ale coś deszcz zapowiadają więc zobaczymy... :-) Normalnie cieszę się jak dziecko z tej dostawki i wózka bo w końcu jestem bardziej mobilna (a i coraz ładniejsza pogoda nastraja mnie pozytywnie) Ja z natury straszna łazęga jestem i zimowe siedzenie w domu przyprawia mnie o depresję....

Inomama
ależ was tam wymęczą... jednak dobrze mówiłam że jednak matka ma najlepszy instynkt że coś jest nietak... :-( mam nadzieję że te leki pomogą malutkiej...

Milusia
heh... to si nazywa złośliwość przedmiotów martwych.... albo inaczej... złośliwość losu...

Vinga to u mnie podobnie bo Konrad ostatnio ugryzł Adriana w rączkę że aż patrzyłam czy nie połamał mu żadnego z paluszków... próbował też w nogę ale zareagowałam w porę.... chociaż u niego to chyba nie ze złośliwości na brata bo mnie, męża a nawet babcie i dziadka też podgryza... chyba taki wiek mu wszedł...

Dona mój Adrian różne kupy robi... 2 dni temu kupa to był sam śluz...na drugi dzień była idealna a teraz jest jakaś zielonkawa... To chyba zależy od tego co właśnie zjadłam i ja nic z tym nie robię. No ale Adriana brzuszek nie boli...
Ja też bym chyba małej nie puściła do przedszkola...

Anbas
gratuluję bo wiem jaki to wyczyn :-D Ja właśnie dlatego z tej dostawki tak się cieszę bo mogę Konrada posadzić albo postawić i sobie się przejść sama z nimi bez obaw.

Magsus kurcze... strasznie wam współczuję :-( Nawet nie wiem co poradzić bo u nas na problemy z kolkami wystarczyła dieta...

Hope
można :-) te dostawki z tyłu pasują do każdego wózka! Mam z nią chyba z 5 różnych zaczepów pasujacych do różnych rodzajów stelaża :-)

Blanka
jakby miała być reakcja to juz by była tak więc spokojnie :-)

No i koniec mojego siedzenia... chłopcy tak mi się poustawiali ze każdy ma teraz zupełnie inny plan dnia... Adrian siedzi do późna i przez to mnie zatrudnia do świętej nocy...ale za to lubi długo spać - czasem dopiero koło 10 dzień zaczyna... A Konrad po 6 już jest na nogach... tak więc wesoło bo czasu dla siebie nie mam już wcale. Dobrze że drzemią w tej samej godzinie w dzień (no Adrian ma dłuższą drzemkę ale jakoś się pokrywają) bo mam czas obiad zrobić i w domu choć ogarnąć...

reklama
Milusia nie przejmuj się:) ja wiem że szkoda, ale trudno czasu nie cofniesz. Szkoda nerwów.

Fifi dzięki:) masz może gdzieś pod ręką link do tej dostawki?

Fifka to ja mam to samo :) tez mam depreche zimowa, bo ja z natury tez taki łazik, istne adhd:)my codzien na dworze,ale z utesknieniem czekam na wiosne.

Blanka my też... ale jednak to nie to samo co wyjście na caly dzień,,,,

Hope
nie mam... tą moją strasznie ciężko dostać.. ja swoją kupiłam od dziewczyny na tablicy (jest praktycznie nowa) Czasem na allergo się pokazują ale tak w sklepach - nawet internetowych - są nie uchwytne...
mamy taka: http://images36.fotosik.pl/97/e69890d125279375.jpg
To Litaf Seat2go

Inomama- strasznie się twoja Laura wycierpiala :( a jakie miala objawy refluksu ? Jakos sporo ulewala?

Kurcze mnie w tym szpitalu jakas angina dopadla:( a dopiero co małej odstawili antybiotyk. I juz mam obsesje na kazde malutkie kaszlniecie. Siedzę po drugiej stronie sali odciagam mleko a M ja uczy jesc przez butelkę. Tak mi przykro że nie moge do niej podejsc:( tak strasznie placze :( no ale nie chce jej zarazic bo nigdy nas stąd nie wypisza.

Fifka - widziałam jakiś czas temu tą dostawke u babki szła przez przejscie jak jechalam autem i maly stał taki dumny na niej gajna sprawa ;) pierwszy raz to widziałam

Dziewczyny prawda to ze sudocrem wycofuja wczoraj mi polozna powiedziala ale ja nigdzie inf. Nie moge wyszukac

A teraz ja i m chorujemy wczoraj mnie zaczelo po poludniu brac dzisiaj rano moj m brzuch boli okrutnie ale nie goni mnie meza strasznie wymeczylo a nic wczoraj takiego nie jedlismy :( dzisiaj taka obolala jestem jakbym serie brzuszkow zrobila i och zeby sie nic nierozkrecilo tylko

Pustiszi Konrad też dumny i blady jeździ w tej dostawce :-) przypadła mu do gustu! Fajna sprawa bo i może sobie stać i usiąść jak nogi będą bolały.

Co do sudocremu nic nie wiem na ten temat...ale ja go w sumie nie używam. Mam bepanthen na noc (o nie przewijam małego w nocy) i mąkę ziemniaczaną na dzień. No i termentiol w razie jakiś podbramkowych sytuacji ale mały nie ma w zasadzie żadnych odparzeń...

Komag Współczuję wam bardzo... ależ te choroby was nie opuszczają :-( okropność... ale niedługo wyzdrowiejesz... sytuacja się opanuję i będzie dobrze... odwagi!

Ja zaraz śmigam z mężem na zakupy a terazsączę sobie kawkę przy M jak Miłosć :-) żyć nie umierać! Pogoda za oknem tylko jakaś nieciekawa... oby nie padało bo chce na podwórko z chłopacami pójść...

Mojego uczulił alantan, zasypka uratowala pupe zmienilam na linomag jeszcze gorzej po 2 h krostki no i mam bepanthen ale nie uzywalam szczerze mowiac od razu sudocrem i jest elegancka że hoho :) a alantanu mam 9 opakowan masakra zapominam dac poloznej jak jezdzi po tych babkach tez z pl to moze rozdac

U nas noc nie bardzo ... Cos malego gryzie znowu w tym brzuszku cos znowu baki ma a po tym comforcie hippa kupka zielona jak szpinak i jak plastelina eeeh

hej babki i małe brzdace

u nas pogoda nieciekawa i chyba nie wyjdzeimy dzis na podworko bo zapowiada sie ze bedzei padalo ale zobaczymy czy to sie rozkreci. dziewczyny jestem po super nocy - mały jadł o 19, spał od 20 do 24. pozniej obudzil sie na jedzenie o 4 rano i o 5.30 juz płakał ale ta godzina to juz nie noc:), matko taka jestem wyspana ze az sie boje czy z nim wszystko w porzadku po tej szczepionce, bo teraz tez spi. matwia mnie tylko te kupy bo dzisiaj znowu zrobil juz 2 razy nie jakos duzo ale sama woda a jak udalo mi sie uchwycic ta kupke zanim wskaknela do pampka to konsystencja gestej smietamy bez zadnej grudki.

Fifka jestem strasznie ciekawa jak Konrad w tej dostwawce jedzie, bo jakos ze zdjecia nie umiem sobie wyobrazic. a co do gryzienia to moja Oliwka tez miala okres gryzienia wlasnie jak miala 2 lata i najbardziej upodobala sobie moja mame z ktora spedzala pol dnia jak ja bylam w pracy. mnie ugryzla moze ze 2 razy a ja notorycznie mimo ze sie tlumaczylo ze to boli i tak nie wolno, a po jakims czasie sie to skonczylo. mam nadzieje ze Kontadkowi szybko przejdzie bo szkoda ciałka Adrianka.

Aniaania to ładna waga dzidziusia juz.

Pustiszi och biedne te brzuszki naszych dzieci , no i starych rodziców tez. trzymam kciuki zeby sie nie rozkrecilo. a co do sudokremu tez nic nie wiem, a stosuje i jestem zadowolona zwlaszcza teraz gdy maly ma te kupki biegunkowe ktore łatwo odparzaja to stusuje przy kazdym przewinieciu. jezeli wycofuja to moze nalezaloby kupic na zapas.

Komag oj biedni wy nalezaloby juz wrocic do domku,a tu znowu cos sie przyplatalo. to jest wlasnie to niebezpieczenstwo bycia w szpitalu w salach wieloosobowych ze z ejdnej choroby przechodzi sie w druga - tez to przechodzilam z Oliwka ze przyszlysmy z problemami z ukladem moczowym a dostala biegunki a na koniec charczalo jej w peirsiach.

Milusia wspolczuje nerwow z samochodem. dobrze ze juz naprawiony i kupiec moze zabierac:)

Blanka, Fifka ja tez jestem taki łazik i w domu nie umiem usiedziec wiec okres 3 miesiecy jak lezalam na lozku w ciazy byl dla mnie koszmarem, myslalam ze tego nie przezyje, ale udalo sie i teraz juz sobie spacerujemy ale tez czekam na wiosne i wypady na dwor bez koniecznosci ubierania tylu ubrań na siebie

Magsus my teraz stosujemy Debridat na problemy jelitkowe a jego stosuje sie tez na kolki i dodatkowo jeszcze dicoflor i dzis w nocy bylo bez stekania, zobaczymy czy to jednorazowy stan czy na dluzej.

reklama
Dona i taka gęsta śmietana jest jak najbardziej ok... brak grudek to dobry znak bo oznacza ze wszystkie składniki dobrze trawi. Adrian tez takie kupy robi. Prawie cala wsiąka w pieluszkę.... to nie biegunka, tylko zdrowa kupa dziecka na piersi...

Co do leżenia w ciąży nic nie mów... ja myślałam ze zejde... bo nie dojsc ze wyjsc nie ma jak to jeszcze nicw domu nie mozna zrobić...

Zdjęcie zrobie na pewno :-)

Ostatnia edycja:
Do góry