reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Elema emil spokojnie zjada 2 kromki chleba orkiszowego ze skorka :) po chwili poprawia owsianka i zjada jeszcze ode mnie z talerza heh...

Malinka moj dzis jadl paste z tunczyka jajka z mala iloscia majonezu i katchupu ( robilam sobie ale sie dolaczyl)

Na obiad dzis rosol z makaronem pelnoziarnistym.

A mleko pije tylko raz-dwa razy na dobe. Nie liczac owsianki ale nie je jej codziennie-ale prawue bo m je a maly jak zwykle stoi i da da !albo yyyy

reklama
Dzien dobry :)

Jagus i Kasia odpocznijcie dziś pracusie :)

Filip też wszystko chce sam, kanapkę zalezy od dnia czasem zje jedną ( srodek sam ) a czasem idzie do kuchni po drugą ;-)

Mleka nie pije wcale :)
Cytryne jak widzi to az piszczy i trzesie sie zeby mu dać... krzywi sie ale jak mu dam kawalek po chwili oddaje samą skórkę :szok:

Ugotowałam juz zupę i mam luzy a Filip zaraz pojdzie spać :)

Miłej soboty

Nisiao ja bym spokojnie do tego kaszelku podeszla, skoro nic dodatkowego sie nie dzieje i mala w ciagu dnia nie kaszle to bym sie wstrzymala zwlaszcza wlasnie na ten okres po szczepienny

co do jedzenia to ja robie malemu rodzaj paszteciku, np z krolika czy z piersi z suszona sliwka, troszke marchewki,, jakies ziola do przyuprawienia, pozniej miksuje i ma do smarowania chlebka., a oprocz tego zjada praktycznie wszystko, tylko za kiełbasa nie przepada stad wlasnie ten pasztecik robie bo on ma problem z anemią i tego żelaza potrzebuje.

blanka my słoiczki moze w sumie 3 w zyciu zjedlismy z ryba a tak sama gotuje mu jedzenie

Malinka i jak Macius dzisiaj się czuje

Jaguś u nas to jest okropne tyle czebo czekać zeby być zdrowym, koszmar jakiś,

Elama moja chudzinka ledwo 8kg wazy a zjada podonie jak twoj skarb, uwielbia chleb, i jak wchodzi do kuchni to piersze leci do chlebaka,i wyciaga pol bohenka zeby chociaz troszeczke sobie ugryźć a jak mu zabieram to tak walzy jak szalony i tego chleba zjada kromke niekiedy poltorej ale ze skorkami, przy czym starsza wlasnie 4 latka zjada pol kromki i to bez skorek

Akuku moj mleka w ciagu dnia wogole nie pije, jakos nie ma kiedy mu podac, za to w nocy wypija 210ml na raz

Dona ale mi pomysl z tym pasztecikiem podsunęłaś :)na pewno wypróbujemy....

U nas Fifi przepada za kielbasa i kabanosami:) wyroby zawsze mamy swojskie od mojej mamy brata także jestem spokojna i daje malemu jak ma ochote:)uwielbia pieczona karkówkę, kiełbasę obieram ze skory kroje na kawałeczki do tego bulka z masłem i zajada:)

Dona 8kg ci maly wazy? A jak wysoki jest w jaki rozm ubierasz Antosia?
Natasiowi dzis troche lepiej cieszy mnie to bo czuje ze szpital nas ominie:)

Dzień dobry :)
My od rana na wysokich obrotach - Julka o 9 miała zajęcia z tańca, przy okazji zakupy. Teraz cycusiujemy i mam nadzieję, że skończy się to drzemka, bo muszę szybko ogarnąć mieszkanie ;) w południe ma przyjść para obejrzeć wózek i ciuszki po Lence. Mam nadzieję, że kupią większość i już będę mogła zrobić miejsce na rzeczy po Julii dla Lenki, bo szafy pękają w szwach :)
Moja Lenka to ciągle więcej mleka pije niż je posiłków stałych. Rano zje kaszkę o 9, potem cyc przed drzemka tak jak teraz. Ok 12tej obiadek, 14 owoc, 15-16 cyc przed drzemka i potem cyc na wieczór po kąpieli przed spaniem. W nocy pije ze dwa razy.
Myślę, że jak wrócę do pracy za miesiąc, to się przestawi na posiłki stałe - jak znam moją mamę to tak będzie ;) a cycus będzie rano i na noc.
Spadam na razie. Miłego dnia życzę :)

Blanka wiesz trudno mi nawet powiedziec bo ma bodziaki na 74cm ale ma tez na 80. kombinezon na zime ma na 86 to rekawy podwijamy. ale weisz ja mam ledwo 160 a mąż 174cm wiec nie jestesmy jakimis wielkoludami. mam nadzieje ze antos przejmie wzrost po mężu a nie po mnie:)

Siva no faktycznie duzo mleczka pije ale pamietam ze jak karmilam piersia córke to w tym wieku tez tak duzo mleka piła wiec moze inaczej wyglada chec dzeicka na mleko matki a inaczej na mleko sztuczne

Dona tak jest, trzeba być zdrowym żeby chorować. Tyle dobrze że mi te bóle odpuściły i mogłam spokojnie czekać. Najtrudniej mi będzie rozstać się z Julcią na te kilka dni...

Nam ostatnio u lekarza wyszło że Julka waży 8200 - tyle samo było w styczniu na szczepieniu.

Siva a myślałam, że tylko u nas jest dalej tyle cyca - w nocy min. 2 razy, potem po powrocie z pracy (po 14) i jeszcze co najmniej raz przed snem, a zazwyczaj 2.

I ostatnio waga znów poszła mi w dół, już widzę po sobie że schudłam a koleżanki w pracy mówią że nie wierzą że ważę 60 kg (ale jestem wysoka). Ciekawe jak to będzie jak skończę kp - bo póki co wszystko fajnie, tylko szkoda że biust mi znika...

Ostatnia edycja:
Dona, moja Lenka też malutka - waży 9,8 kg a ubranka nosi tak ja Twój malutki.
Ale ona też ma nie wysokich rodziców ;)

Jaguś ja tez wysoka jestem :)zawsze mnie to bardzo uwierało :( chciałam być niższa haha....

Siva jak tam sprzedałaś towar? Ja na bieżąco się pozbywam ciągle cos sprzedaje i oddaje na bazarki. O wanience po fifim zapomniałam ale ost sobie o niej przypomniałam a ze to ta z Fishera wiec zaraz poszla:) karuzele i zabawki niemowlęce typu mata itd dalam na bazarki tez się sprzedaly... A teraz będę wystawiac furby którego kupiliśmy na gwiazdkę.u mas okazał się totalną klapą Natas sam mówi żeby się tego pozbyć...

reklama
Blanka, poszedł karton ciuszków, a mata FP i leżaczek zaklepany na za jakiś czas, bo Lenka jeszcze trochę się nimi zajmuje, a babka rodzi dopiero w maju ;)
Ogólnie jestem zadowolona, bo zwolniło się miejsce. Resztę zawioze w tygodniu do takiego sklepu, gdzie skupują i można w zamian u nich coś innego kupić. Dziś piękne słonko było, więc całą rodzinką zaliczylismy spacerek - Lenka pierwszy raz grzecznie cały spacer w wózku! :)
A teraz odpoczywamy w sypialni -tatuś z Lenka drzemie, a ja serfuje po necie ;) regeneracyjny dzień dziś, bo jutro bieg :)

Do góry