reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku a ja się tak zastanawiałam,czy dać mojej Młodej taka pastellę,jak robię to też ,,chseeee''-bo tak mówi

Widzę,że większość dzieci za chlebkiem szaleją,Kinga również.

Co do Wagi to moja corka waży 11kg i ma 82 cm
Ciężka już jest i zastanawiam się nad kupnem nosidła,bo normalnie czasem tak trzymać na rękach i coś zalatwiać
nie,nie postawię jej,bo jeszcze Kinga nie chodzi

Chyba jako jedyna tutaj tak mi sie wydaje,stanie ustawiona,ale ja straci zainteresowanie to klapnie na pupe.

Byłam wczoraj u lekarza,ale poszlam prywatnie,nie pchalam sie do przychodni jednak,I jest jakies wirusowe te gardelko zaczerwienione.

Jakoś od tygodnia u nas jedzenie się coś gmatwa,nie lubie
większość ląduje na podłodze niż w brzuszku

Siva to jutro bieg,fajną pasję sobie znalazłaś do tego zdrową,bieganiekiedyś i dla mnie bylo super,wciąga niesamowicie,teraz szczerze jak obserwuję to mam ochotę do tego wrócić,ale jak czas pozwoli

reklama
Maciuś już lepiej, w nocy w ogóle nie kaszlał, w dzień mało :) inhalacje podziałały

U nas Maciek waży około 1o kg, nosi już ubranka na 86.

Chlebek też uwielbia, szczególnie ten, który sami pieczemy. Z wędliną mam problem, wszędzie ta chemia, a "swojej" nie mam :/ w ogóle od kiedy młody się urodził, zaczęłam inaczej podchodzić do jedzenia...

reeeeeeeeeeeeetttyyyyyyy!!!!
Ja zdurnieję przysięgam!Co za dzień:wściekła/y: I noc...:wściekła/y:
Mała całą noc wyła!!!Ja nie wiem ktoś ku*** urok na nią rzucił!Bo to nie był normalny płacz...:wściekła/y: I tak do ok.3rano...Jak ta zasnęła to bliźniaki przylazły:baffled:
A w dzień to przechodziła sama siebie... ona jest tak kręcona że masakra!Chwili nie posiedzi!
Włazi na krzesła- takie normalne nasze do siedzenia...Szymonek chciał ją zdjąć żeby nie spadła to tak go ugryzła za policzek że aż wył....:no:
Później oczywiście na parapet musi...!na jeden włazi: na łóżko,później parapet,a na drugi podstawia lewka(odpychacz),z lewka na stoliczek chłopców i na parapet :wściekła/y:I się spieprzyła!
Ma całą brodę obdartą....Ale chwile później przestało boleć i dalej lazła!
Wzięła wodę moją do prasowania i wylała... oczywiście trzeba było się w kałuży "pobawić",więc była cała mokra,rozebrałam i zdjęłam pampera żeby chwilę się przewietrzyła...Ale coś za cicho się zrobiło<wiedz że coś się dzieje>ja szukać Zośki a ta wlała do swojego namiociku i kupę zrobiła!:wściekła/y:No po prostu ręce i cycki opadają!Wszystko śmierdzące i brudne:crazy:
Mąż o 14dojechał do pracy,więc już po 17miałam dość wszystkiego chciałam wysłać bliźniaki do babci,to ta na wyjście jeszcze Szymona dziabnęła w rękę do krwi! Oczywiście dostała karę!
Ja nie wiem co z nią się dzieję....Mam nadzieję ze to przez zęby,bo idą jej cztery czwórki na raz....i jak wyjdą to będzie już "normalna" bo oszaleć można jeszcze tyle miałam sprzątania i prania że po prostu odpadam!Nogi włażą mi w d.

przepraszam ale ja dziś tylko o sobie,tak mi dzieciaki dały że nie mam siły na odpisywanie i przede wszystkim myślenie:-p
Dobranoc:* ja już zasypiam na siedząco

Ostatnia edycja:
Milusia wierz mi , czytając o Twojej małej to tak jakbym o Filipku czytała :)))) Nocy współczuję, wiem co to za ból tym bardziej ze Fifi nie raz nie dwa dawał czadu .... rekord kiedy szło mu jednoczesnie 6 ząbków ok 2 tyg noce koszmarne a raz poszlismy spac o 5;30 :)

A żywiołowy jest tez baardzo,,,, Wchodzi na krzeszła, na oparcie kanapy z niej na komode z komody na parapet... otwiera drzwi od łazienki wchodzi na sedes i spuszcza wode:crazy:

Z krzesełkiem swoim to przemieszcza sie po kuchni i dostawia do zlewu czy kuchenki by sobie po rządzić :szok: są momenty ze podejrzewam go o adhd hah ale wiem,że taki ma temperament po prostu :)

Moj tez bije Natasia, rzuca czym ma pod ręką, gryzie szarpie zabiera zabawki itd... Natasia mi szkoda bardzo. Filipowi stanowczym tonem tłumacze ale on mimo ze bardzo mądry to i szkudny !

Bo widzę ze rozumiec rozumie wszystko :) Fajnie wygląda jak zje i odnosi do zlewu po sobie miseczke z łyżką. albo jak chce jesc idzie do kuchni i pokazuje zeby mu dać cos z lodówki czy owoce z miski :)

Milusia mam nadzieje,ze u Zosi to ząbki i unormuje sie :)

Siva super ze pozbylas sie ubranek i jeszcze pare groszy wpadło !

Ostatnia edycja:
Milusia nie denerwuj się, Zosia dziś pewnie miała gorszy dzień, zęby też potrafią dać popalić - u nas też chyba kolejne idą, obstawiam dolne dwójki a do wszystkich objawów jej choróbska doszła jeszcze luźna kupka (w sumie 4 kupki) więc by pasowało...

U nas z Julką chyba troszkę lepiej, ale za to ja kaszlę jak gruźlik i aż mam przez to problem z mówieniem, a jak już coś powiem to mam taką chrypę że lepiej się nie odzywać;) Żeby jeszcze małej przeszedł ten katar to będę szczęśliwa bo już panikuje na widok odkurzacza...

Dobranoc kobietki:)

Ostatnia edycja:
czesc dzeiwczyny, my juz na nogach od dawna, takie przyzwyczajenie bo w ciagu tygonia wsttajemy, tzn przynajmniej ja bo oliwka jak ma w tygodniu wstac to strasznie spiaca a przez weekend o 6 juz na nogach jest. co za los

tez sie usmialam z tej kupki w namiociku i ogólnego szaleństwa maluszka.

u nas chyba tez jakis zab sie pcha bo druga noc taka z popłakiwaniem, tzn dzisiejsza juz lepsza ale wczorajsza to byl koszmar, bo co godzine wsawałam bo płakał . aha i nowość po prawej stronei widac dolną czwórkę będzie to pierwszy zabek po prawej stronie, bo dwojek nadal nie ma

zdrowia dla wszystkich

Siva trzymak kciuki za bieg

Najlepszosci kobiety w tym naszym dniu! :)

My tez"juz" na nogach. Zjadam z chlopakami sniadanko i zmykam na uczelnie. Nie chce ogromnie, bo slonko swieci pieknie,ale musze isc i do 17 siedziec...

Milego dnia! :)

Dona- gratuluje zebolkow!:)

Milusia-istny czort z Zosiaka:p pociesze Cie, nie tylko Ona tak ma-Arek to tez tego samego kroju dziecko:p

Jagus, malinka-kciuki,aby nieustannie lepiej bylo ze zdrowiem:)

Blanka-a twoj agent widze tez dokazuje. Ach..zywe dzieci mamy:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry babeczki ! Najlepszego dla Was :))))

Mnie dziś obudził tel o M. z życzeniami :tak: A tak mi się jeszcze fajnie spało ! Nataniel zrobił dla mnie laurkę i stwierdził ze dzis we wszystkim mi pomaga do powrotu taty :)

Dziś mam msze za tate na trzecią rocznice śmierci i nawet nie mam jak isc bo samego Natasia nie zostawie :(

Siva biegnij kobieto :-) Trzymam kciuki \

Malinka super Ze Maciusiowi lepiej!

Milusia jak dzisiejsza noc , jak Zosia?

Kasia u nas tez słonce, ale z musu siedzimy w domu !

Tak Kasia Filip jest taki agent ze hej ! Czasem sie zastanawiam skąd pomysły na to wszystko co on wyrabia :)

Cudnej niedzieli ;-)

Do góry