• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć Dziewczyny!

Fifka - kciukasy trzymam za Ciebie :)
Weszłam sobie przed chwilą na Vademecum i strasznie spodobał mi się link do ćwiczeń z maluszkiem - na pewno skorzystam jak tylko będę już mogła się ruszyć po porodzie (po pierwszym dwa tygodnie nie mogłam normalnie funkcjonować, a siedziałam tylko na kółku poporodowym)

reklama
Hej dziewczynki.
M poszedł do pracy a ja zostałam sama w domu, nie wiem czy posprzątać, w sumie to mi się nie chce, ale cholercia jak sobie wyobrażę, takie pachnące i czyste mieszkanko to łoj :)
Umówiłam się na wizytę u mojego doktorka na sobotę, ale muszę przełożyć na przyszły tydzień buuuu :-(

Fifka trzymam kciuki i czekam na wieści :)

fifka &&&& :)napewno juz po wizycie i zaraz da znac ;)
Vinga wspolczuje wiem cos o tym jak jedno dziecko potrafi wykonczyc wlasna matke a czasami i ojca i babcie skad to energie bierze ;O
no tempo niezle nawet ja ostatnio nie nadazam! :O

Hej ja na chwilke.

Fifka juz dzis usg ?? ale zlecialo !!
Pewnie juz wracasz wiec czekamy na relacje.

A ja wpadlam napisac ze ta kol. Co core urodzila kilka dni temu to w 17 t.c. Powiedzieli jej ze chlopiec. W 22t.c potwierdzilo chlopca. W 27 t.c powiedzieli ze jednak dziewczynka.
Nie wiedzialam ze w 22 t dochodzi do pomylek ! Szok hehe

Akuku powiem Ci,ze ja jak słysze takie historie o pomyłkach to zawsze nasuwa mi sie pewna myśl.
Skoro niby takie proste określanie płci a takie pomyłki to jak tu ufać jak nam lekarze mówią, ze dzidzia zdrowa , wszystko dobrze???
To moja znajoma teraz rodzila całą ciaze mowili ze córka, potem ze chyba chłopak, potem juz na samym koncu ze w nie wiadomo czy chlopak czy dziewczynka. Szła rodzić i pojecia nie miala kogo wyda na swiat! Urodziła córkę, czyli pierwsze usg byly trafione

żona kolegi z pracy mojego P szła rodzić synka, urodziła się córeczka... to nie tak dawno było, bo ze 2 lata temu... szczerze myślałam, że lekarze mają już w miarę dobre aparaty i sprawne oko, żeby określić tą płeć. a tu nadal pomyłki i to sporo.
ja tam bym się nie pogniewała gdyby wyszło że córcia będzie, i synka i córeczkę kochałabym tak samo :)

Blanka no to prawda, nigdy na 100% nie dowiemy sie ani czy zdrowe malenstwo ani plci.
Jak trafia to fajnie, a jak sie pomyla to "zdarza sie"
Moja kol. W moim miescie cala ciazs slyszala ze dziecko zdrowe, przeziernosc ok I z krwi tez male ryzyko, polowkowe w pozasiu, a dziecko ma downa...w pierwsze dni byla zalamana.
Wiwc niestety pewnosci nigdy nie ma.
Ale dodam, ze to Polka ma dziecko z portugalczykiem, a z obu stron nie bylo przypadku tej choroby.

A ja w szoku jestem bo skoro u tej kol. Pomylili sie o plec w 17 I 22 t.c to jak mozna zobaczyc I nie pomyloc plci w 14 ??czy 12??

wiesz co chyba po prostu czasem jak tak w 12 czy 14 tyg mowia płeć i sie potwierdzi to dlatego ze widok byl bardzo wyrazny i nie bylo mowy o pomylce. Tak sobie tłumacze , no bo jak inaczej? ze w 12 powiedza dobrze a czasem w 22 sie pomylą?:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry