reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Kaha - pojechała :) Mnie babcia Mariusza zrugała, jak się raz wystraszyłam (bo pies prawie nam pod koła wleciał) i chwyciłam się za twarz, to się dowiedziałam, że dzieciątko będzie miało coś tam na buźce. O dziwo nic nie ma : ))

Juliana - ja też mam te nasączone malutkie alkoholem waciki/chusteczki. Najpierw czyszczę patyczkami i wodą przegotowaną aż do czystości patyczka, a później właśnie tym cudem :)

Jaguś - tylko linomag i na razie żadnych problemów - ojj, żebym nie zapeszyła :) Ktoś gdzieś kiedyś mówił, żeby sudocrem i inne na odparzenia zostawić właśnie na gorszy czas i jak już coś się zacznie robić, bo podobno wysusza skórę, i jest "agresywniejszy w działaniu i raczej stosowany u osób z odleżynami.

Jutro przychodzi hafciarka! Już mamy zleceń na 23 woreczki, więc jak tylko maszyna przyjdzie działamy :) Mariusz musi mnie pouczyć obsługi tej maszyny, bo ja dotychczas po jego czujnym okiem tylko działałam, a chciałabym też samodzielnie wszystko robić :)
Maluszek ululany. On śpi jak aniołek i to po 4h. Nie wiem czy powinnam go szybciej wybudzać, ale kurcze, skoro śpi, a i najada się, to może nie ma konieczności?

reklama
vinga - a to wiadomo, że najlepiej na swojej intuicji polegać. To samo powiedziałam rodzicom jak coś tam gadali, że to się tak robi a to tak. To powiedziałam, że słuchac się nikogo nie będę i tak zrobię tak jak uważam :D

Kaja - nie strasz że dużo dziewczyn teraz rodzi, bo jeszcze nie przyjmą mnie do szpitala do którego bardzo chce :p

jaguś - a bo to nie wiadomo komu wierzyć :D Tak jak mówi vinga :D Same się przekonamy co będzie dla naszych maluchów dobre. Ja też kupiłam ten ocenisept, bo tak mi polecili. A podobno to nabijanie na kase matek. Bo oprócz tego oceniseptu i spirytusu nic więcej na rynku nie ma :D Dlatego mówi się, że spiryt zły a ocenisept dobry :D

Pustiszi - no widzisz, mi mówili że broń panie boże ten fiolet :D Bo nie widać czy kupa gdzieś zalega i czy coś brzydkiego się nie robi.

Kasienka - mi dokladnie tak polecili własnie robić jak ty piszesz :)

miejskibandyta - ​to widzę, że przesądy są niezłe. Jeden w necie przeczytałam, że jak się odmówi kobiecie w ciąży to zjedzą cie myszy hehehehe

Dziewczyny od wczoraj dość mocno mi brzuch twardnieje...o co chodzi? Aż mała się tak nie porusza.

Ostatnia edycja:
Kaha trzecia metoda to niczym :) tzn po prostu woda przegotowana ... szkol jest wiele ja zostaje przy tej co stosowalam u Nikosia ...

Pustiszi kiedyś się praktykowało smarowanie pępuszka fioletem, czyli roztworem wodnym gencjany.
Tymbareczka uwierz mi że szybko możesz urodzić :) i tego ci życzę
Cleo &&& zaciśnięte
Bandytko zmień suwaczek! :)

No właśnie Kaha, każdy swoje wie ale też będę robić tak jak będę uważać że będzie dobrze, a w razie czego zawsze można się na forum skonsultować;-) Octenisept pewnie się sprawdzi, jak z wszystkim zobaczymy w trakcie jak sobie poradzi:) A co do spirytusu to opowiadała nam położna że jakiś tatuś kupił pół litra, a jak mu powiedziała że tego jest o wiele wiele za dużo to obiecał tylko, że się nie zmarnuje;-)

Bandytka więc jakby co to wysyłam męża po linomag - mi się kojarzy że mówili że chyba bepanthen się stosuje jak już coś się zaczyna dziać, a sudocrem tak na codzień - mam chyba z 10 próbek więc chciałabym się ich pozbyć;-)

jaguś -dokładnie tak jak mówisz :D Mój tez powiedział, że spiryt się nie zmarnuje heheh :D
Jeśli chodzi o sudocrem to tez mam dużo próbek i chciałabym wykorzystać, ale zaś w tej szkole rodzenia mówili że nie jest za dorbry hehehe Wszystko co kupiłam podobno nie za dobre :p Bo jak się posmaruje sudocremem to on zostawia taką białą warstwę no i jak dzidzia zrobi kupkę czy siku, to się podobno przykleja do tego sudocremmu i ciężko wytrzeć :p:p Podobno najlepszy bephanten albo ten linomag :)

No co osoba to inaczej będzie podpowiadala z pępkiem czy z kremem ja mam linomag bepanten sudocrem i alantan i zobaczymy co podpasuje ...

Jeny mały dostał wariacji zjadlam pomelo i chyba jest dziecko zszokowane

Aby patrzeć i będziemy wszystkie tuliły maleństwa huuuuura

Bandyta trzymam kciuki za biznes :)&&

Jeden w necie przeczytałam, że jak się odmówi kobiecie w ciąży to zjedzą cie myszy hehehehe.

Kaha, dzięki :D a ja się dziwiłam że w sklepie jak o coś poprosiłam to facet powiedział, że ok bo go myszy zjedzą. A ja nie rozumiałam o co chodzi :D haha. głupia ja.

Cleo, trzymam kciuki żeby się rozkręciło i żebyś się więcej nie męczyła. Już najwyższy czas mieć dzidzię przy serduszku :)

Jagus, sudocrem ma w swoim składzie chyba cynk który jest silnym leczącym i wysuszającym elementem. I nie powinno sie go używać codziennie a tylko jak są jakieś sprawy zaognione i do wyleczenia. O wiele lepiej ten linomag który natłuszcza lub bepanthen. A sudocrem zostawić sobie awaryjnie.

Bandytko trzymam kciuki :) mocno :)

Diablica, Mikuś, trzymam kciuki i wierzę, że wsio będzie ok. Buziaki dla Was.

Aaaaaaa.... idę się kąpać i spać... A Oliwka chyba czuje co się święci bo wariuje w brzuchu tak, że boję się że do jutra nie wytrzyma ;)

Kochane, ja już pewnie przed cc na forum nie wejdę. Na 6:40 zamówiłam taksówkę by dojechać do szpitala :)
Więc żegnam się z Wami na kilka dni :) Z każdą z Was jestem myślami i nieustająco trzymam kciuki :) Mam nadzieję, że wszystkie zostawiam tu w zdrowiu i tak samo zastanę jak wrócę ;) Całuję brzuszki, dzidziole i mam nadzieje, że jak się jakaś będzie rozpakowywać to bez większych problemów i w miarę bezboleśnie ;)
Jeśli mi się uda, wejdę na forum przez telefon. Ale nie wiem w jakim będę stanie. Telefon do kilku z Was mam więc jak coś będę informować smsem :)
No, trzymajcie kciuki :) bo boję się jak cholera :) Czeka mnie najcięższy egzamin w życiu ;)

Ostatnia edycja:
Kaha sam sudocrem ciężko zetrzeć ze skóry ale z kupką schodzi spoko ;)
nam pasował właśnie sudocrem ale codziennie nim nie smaruję, tylko gdy się odparzymy i jakieś krostki nam wyskoczą, teraz co zmiana pieluchy pudruję małego pudrem i pupa jak nigdy piękna! żadne alantany, linomagi, bepantheny nam nie pomagały. Także naprawdę trzeba na własnej skórze się przekonać co dziecku pasuje i pomaga... nie ma gadania że "o, to jest świetne" bo nam wcale podpasować nie musi, każde dziecko jest inne i trza szukać

wiecie co, nie wiem czy to normalne ale mi pod koniec ciąży towarzyszy uczucie tęsknoty do dziecka, tęsknię za malutkim, że nie mogę go jeszcze w ramiona wziąć, przytulić, nakarmić. z Natanielkiem też tak miałam i w tym momencie odchodził mi strach przed porodem, tęsknota tak duża że nie boję się już porodu. ale mi się płaczliwie zrobiło :(

Salli wszystko będzie dobrze, jeszcze raz &&&
jejku ale ja zazdroszczę już mamuśkom z maluszkami :)

Diablica, Mikołajek trzymajcie się kochani!
jejku od czego może być to wrodzone zapalenie płuc? to ten paciorkowiec czy co?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry