reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć i czołem!

moje dziecko po skończeniu antybiotyku stało się marudne i kilka razy dziennie ma problemy brzuszkowe więc espumisan masaż i dociskanie nóżek. Na kontroli u lekarza wyszło że wszystko ok ale jeszcze trochę kicha i kaszle.

Fifka my w szpitalu i inne dzieci też nystatyne zapobiegawczo dostawaliśmy - trochę pędzlowac a resztę wypić i tym sposobem mi się dziecko pluć nauczyło.

co do hemeroidów - ja też się przyłączam. Już zniknęły po paczce czopków a teraz w szpitalu stres i od nowa z tym że teraz to jelito tak nie wychodzi ale jest sporo krwi przy 2 - sorry że tak obrazowo.

moje dziecko też spokojne raczej ale bujanie to cwaniaczek od zawsze lubił a spróbuj odłożyć to alarm taki. Teraz też mnie wykorzystuje bo dopiero uczę się kiedy płacze bo go boli brzuszek a kiedy bo chce na rączki.

aha i Wojtuś swoje pierwsze nieświadome słowo mówi - nie płacze tylko woła" Ej, Ej" :)

reklama
My dzis po spacerze zalamka:( trzeci spacer który jest jednym wielkim placzem. Na godzinę spaceru 45 minut wrzasku ze łzami z zapowietrzaniem sie. Już sama nie wiem co robić. Może zle ubieram? Byli 17 stopni jak wychodzilysmy. Założyłam body dlugi rękaw spodenki cienkie skarpetki czyli tak jak po domu a na wszystko polarowy pajacyk. Nie za ścisły i cienką bawelniana czapka? Kocem przykryłam tylko stopki w zasadzie. Nie wiem czy to powód wrzasku ale jak brałam na rece cisza. Kladlam do wózka znow placz. Do tej pory usypiala na spacerze po 5 minutach placzu. Szkoda az pogody:( jak wasze malrnstwa zachowują sie na spacerach? Czy ukladacie je jakos wyżej czy na płasko itd? Wogole zauwazylam że po pierwsEj porannej drzemce jest marudna i juz praktycznie do konca dnia trzeba nosic i bujac albo cyc. Tylko rano zabawa jest ok.

Kamag mój Wojtuś tylko przy ubieraniu płacze głównie czapki nie lubi. Potem dostaje smoka którego toleruje tylko na spacerach i śpi cały spacer - zakupy w trakcie też można zrobić.

A mój lubi spacer pod warunkiem ze mama idzie po wybojach i idzie dosyć szybko, przestojów nie toleruje. Śmiejemy sie z mężem że kolejnemu dziecku zamontowali moduł wykrywania mamy w bezruchu ;)
ps- zakupy idzie zrobić w sklepie samoobsługowym jak lece przez sklep jak wariat i wrzucam do koszyka w locie. byle kolejka do kasy nie była duża ;)

Kamag a wychodzisz po drzemce ?? CZy na czas drzemki? Ja np. Wychodze wtedy kiedy ma czas na spanie bo inaczej szybko sie znudzi w wozku ubralas raczej dobrze.. masz opcje lekiego podwyzszebia w gondoli ?? Zeby bylo jak w bujaczk np. U nas pomaga...a smoczek moze?

Inomamma hahaha jak sprzataczka haha.
No probuje skubaniec siadac..dzisiaj tez !!

Ckeopatra moj jak marudzi wola "nie nie" hehe

Bandyta hehe tesknisz za ciaza..ja czasem tez ivzal mi ze to bylo ostatni az hahaha.

Marika mam nadzieje ze problemy brzyszkowe juz za wami.. mi dzis maly marudzi bo od wczoraj kupy nie robil.

U mnie zaden synek nie mial wytartych wloskow ale oni malo na plecach. Raczej na bokach I brzuszku.

Kamag, moj lubi w wozku jezdzic, zasypia po 5 minutach, a nawet jesli sie obudzo to lezy sobie i patrzy :) jak jest tak cieplo i nie wieje odpinam mu budke i patrzy przez siatke wentylacyjna na swiat :) ubieram podobnie jak Ty, na kocyku lezy sobie, ale nie przykrywam.
I co za czuprynka boska :)

Ha! hemoroidy i mnie nie ominely, a w zasadzie nie ominal. W ciazy mi jeden dran sie pojawil, opakowanie czopkow pomoglo i przestal bolec, dodatkowo podczas prysznica strumien cieplej wody. Na szczescie porod nie pogorszyl sprawy - teraz "wychodzi" tylko od czasu do czasu, taki malutki guzek, nie boli i nie krwawi.

Inomama - refluks to straszne dziadostwo :/ Choc jako mama dziecka ktore mialo kolki i teraz ma refluks, chyba wole refluks. Ale moze to zalezy od natezenia? Kolki mial straszne, refluks ma chyba w miare umiarkowany - tak mi sie przynajmniej wydaje

Akuku - masz super chlopaki :) Gratuluje :)

Marika, powodzenia z nabialem :) ja zaczelam jesc i na szczescie okazalo sie, ze juz moge :) tez uwielbiam :)

Dona, jak sie maluszek czuje?

Pustiszi, ale zakupy :) ja mojemu tez musze cos kupic, bo powoli wszystko sie robi male, albo na styk :) Planuje uderzyc do dziecego lumpeksika w przyszlym tygodniu :)

Fifka, Ty to masz pogode ducha imponujaca :) Super, ze plesniawki juz zniknely.

Bandytko, ciazy Ci brakuje ? :) mi brakuje tego, ze w ciazy jadlam co chcialam, a teraz dietka, reszty nie :) tez podczytuje "dziecko" , fajna gazetka :) dostawalismy ja w szkole rodzenia, teraz kupuje sama

Magsus, niby fajnie miec takie spokojne dziecko, ale nie dziwie sie kuzynce, tez bym sie niepokoila.. Pewnie wszytsko jest dobrze, ale kazda matka zawsze znajdzie cos do niepoju ;)
ja sie w sumie ciesze, ze mam takiego malego zywczyka :)

Choc, Ania, Twoja mala to chyba jakis ideal :) Pewnie jak odchorowala brzuszek ulzylo jej i teraz tylko radosc :)

My wczoraj w koncu zaszczepilismy maluszka. Byl niesmowicie dzielny, tylko skrzywil sie przy rotawirusach, a jak dostal zastrzyk 6w1, to 30 sekund poplakal i uspokoil sie u mnie na rekach. I zasnal od razu :) Potem poszlismy na spacer, caly czas spal.
Dopiero wieczorem bylo niewesolo, goraczki nie bylo, ale nozka go bolala. W koncu nie wytrzymalam i dalam mu czopka przeciwbolowego, chociaz pediatra mowila, ze tylko przy goraczce powyzej 38stopni. Zasnal w koncu kolo 22, spal do 1 i obudzil sie wsciekle glodny (wczesniej jadl az o 17, potem z bolu nie chcial).
Moj dzielny maly chlopczyk :)

I wlasnie sie zaczyna przebudzac :)

reklama
Do góry