reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Ania, mam nadzieję :-) Może tak się po prostu wyregulowały. Tyle im potrzeba i koniec. Bo u nas też nastroje przednie :-)
Papagu, ja podobnie jak Ty chcę zostać rok z Księciem skoro mogę. Początkowo myślałam, że w tym czasie poszukam nowej pracy, bo już się zasiedziałam, finansowo jest znośnie, ale nie są to kokosy a znacznie więcej nigdy nie będzie. Ale z drugiej strony mam tak fajne warunki pracy, że wątpię czy znajdę porównywalne. Najchętniej nie wracałabym wcale, rozkręcamy z M. własną firmę (tzn.bardziej M.) i w to chciałbym się zaangażować, ale obawiam się, że e Tym czasie nie rozkula się na tyle, by zrezygnować z mojej wypłaty :-(

reklama
ale pogoda sie popsula. nie dosc ze spacery to i tak masakra a w taką pogodę to boje sie brac ja na rece na dworzu ze ja zawieje... :(
Co do wprowadzania rytmu dnia dziecka wszędzie jest taki schemat: sen-jedzenie-aktywnosc-sen-itd. czy u was tez jest taka kolejność? u nas najłatwiej o zasniecie przy cycu:) bo po aktywnosci jak jest zmeczona to zaczyna sie placz i bardzo ciezko mi Pauline uspic. Jak to wygląda u was? :)

No to ja jestem zalamana wojtek ma jutro 9 tygodni ubranka nosi 68-74 i wazy UWAGA!!! 7 kg masakra! on ciagle mnie wysysa i jeszcze UWAGA czasami po spiciu cycków za 15 minut musze mu dac butelke wypija 120 i wola !! nieiwem czy ja dzieciaka nie utuczylam juz 3 razy wypijal w tamtym tyg mm! z luska nigdy nie mialam takich problemów ... zastanawiam sie czy moj salcesonik dalej tak bedzie tył? bo mi ręce mdleją ;O:szok:

Właśnie a może skok hehe wyszloby ze co tydzień maja hehe

U mnie jest rytm od zawsze ale po 19 albo 20 kąpiel mleko sen ... Mleko sen .... Mleko sen ... A od 5 - 6 rano żadne zasady nie obowiązują mojego dziecka... Jest wyzwolony

Kamag- u mnie ten sam schemat.. po półtorej godziny mały zaczyna pojękiwać, że jest śpiący.. ale tu zależy od pory dnia przy pierwszej drzemce kładę go na brzuszek w wózku i chyba się już nauczył ze to oznacza sen, bo już nie walczy z podnoszeniem główki tylko zasypia.. druga drzemka to zazwyczaj spacer więc jak tylko mu czapkę zakładam to on już wie co się dzieje (dlatego w taką pogodę jak dziś muszę go trochę oszukiwać i zakładać czapkę a jak zaśnie, zdejmuję mu) trzecie drzemka to też często ale nie zawsze spacer więc już go nie oszukuję tylko wkładam do wózka i powożę aż uśnie:) tylko, że ja robię to prawie zawsze o tych samych godzinach albo jak mały zaczyna pojękiwać.. nie pozwalam mu się tak zmęczyć, że zasnąć nie może. i u nas nie ma problemu z zasypianiem w ciągu dnia:)

Hej babeczki.
Z tym jedzeniem może przecież btc roznie. Dziecko to nie maszyna i nie musi co 4 godz zjadac dokladnie 150 czy 180 ml. No tak to sobie przynajmniej tlumacze bo mija tez je roznie. Przeważnie kolo 120-130 co 3.5-4 godz. Wiecej i częściej nie wmusze chocbym chciala. Pluje, wywala jezorek i koniec a przeciez na sile wlewac nie będę.

U nas chyba inny probkem sie pojawil :( Chyba mamy skaze bialkowa :( ten policzek coraz gorzej wyglada :( najpierw tylko troche krostek bylo. Potem zaczal czerwieniec a teraz jeszcze taki suchy sie zrobil na maxa i swiecacy. Jeszcze nie bylam u lekarza bo chce sprawdzic czy jak odstawie wczystko co mleczne czy bedzie cokolwiek lepiej ale martwie sie bardzo :(

Vinga ty chyba mialas podobny problem z Natem co? A moze cos pomylilam. W kazdym razie czy macie moze jakies rady co i jak z jedzeniem i jak traktowac ta skore na buzce?
Do tej pory kapiemy w oilatum. A na buzke kupilam krem z la-roche taki z vit b5 bo farmaceutka tak doradzala...

Macie moze jakies rady? Bo ja zielona w tym temacie a mala mi sue zadrapie zaraz tak ja to swedzi :(

Ale mi sie slabo zrobilo. W jednym momencie. Ledwo do lozka doszlam. Glowa boli, w oczach ciemno, mdli i na wymioty zrywalo. Gwiazda spi w foteliku przy wlaczonej suszarce. Zaraz pewnie wstanie a ja boje sie wstac na nogi :(

reklama
Pustiszi ja od tyg zabieram się za ogródek! Został już przekopany a teraz planuje co gdzie posadzić :) Tylko boję się czy mi nie zmarznie jak posieję już teraz bo niewiadomo czy się nie ochłodzi?

Sylka musiałaś nieźle wyglądać z tymi 2 wózkami, ale gratulacje że dałaś radę, dzielna kobieta z Ciebie! :)

Aniia nie przejmuj się że mała je jakby mniej bo u nas jest na odwrót i je 3 x więcej niż zwykle , lekarz powiedział że to taki skok wzrostowy który jest 2,6,9 miesiąc gdy dzicko bardzo szybko rośnie przez chwilę :) Wiec może twoja mała już jest po tym skoku i wróciło do normy jedzenie :)

bluelovi no wow :szok: masz co nosić :D

Marika dzwon po meza, mame, kolezanke! Niech ktoś przyjdzie do małej a ty odpocznij! Nie ma co ryzykować żeby się coś stało Tobie czy córce!

Do góry