reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

hej
szybkie przywitanie, bo zaraz budze dzieci i w biegu sie ubieramy i wyjezdzamy, dzisiaj zabieram ze soba obydwu do babci bo oliwka ma rehabilitację a to wlasnie w miejscowosci gdzie babcia mieszka.
mloda w nocy kilka razy kaszlala wiec zbieram tez inhalator i bedzei musiala sie u babci inhalowac, a bardzo nie lubi

kasia co do chrapania to poszukaj przyczyny bo mi powiedzieli ze jak antos zacznie chrapac to mam isc do laryngologa z nim, on ma obnizone napiecie i ono mogloby miec jakis wplyw na chrapanie. na razie nie chrapie wiec luz

Blanka jak nie odra, kaszle, katary to jeszcze biegunka. wspolczuje

zdrowka dla wszystkich

reklama
Dzień dobry :)

Dona ranny ptaszku :) Powiedz mi ,cięzko o tak masakrycznie wczesnej porze dzieci obudzić?

U nas noc byla ok. Nataś już w przedszkolu, Filip jeszcze spi a ja ciesze się chwilą spokoju i pije kawkę :)

Za oknem takie słonce, łądny dzien bedzie .... Tyle ze , u nas przeszedł własciwie katarek to teraz mam z tą kupką dylemat i chyba dzi przesiedzimy jeszcze...

Miłego dnia ! :)

Witam się i ja :)
Po wczorajszym dniu pełnym emocji sportowych, dziś dzień na regenerację. Starszą odstawiłam do szkoły i lecę do kosmetyczki zrobić paznokcie i brwi ;)
Miłego dnia i zdrowia dla chorych!

Ostatnia edycja:
Siva gratulacje biegu i miłego dnia... Ja jutro idę zmienić fryzurę.... Tak znowu bo przez te 2 tyg nie mogę się przyzwyczaić i przed powrotem muszę to załatwic

Chłopaki rozwiezione, dzisiaj luksus spania do 6:30, od piątku wstajemy ok 5:40 i mam nadzieję że się wyrobimy. Wieczorem będę szykować wszystkie ciuchy itd. Rano najgorsze jak np średniak wstaje lewą nogą i płacze że nie chce do przedszkola jak dzisiaj po wolnych feriach.... No nic twardym trzeba być i dać radę.....

Dziewczyny te które chcą do żłobka zapisać - u nas zapisy są od dziś na kolejny rok szkolny....

Kasia jak zwykle w rozjadzach ;-)

Kaczuszka współczuje wstawac tak wczesnie... co innego obudzić sie tak rano nigdzie się nie spieszać a co innego tak na czas wszystko .

Siva ileś Ty juz km w swym życiu przebiegła , co ? :)

A moj przystojniak dalej śpi:szok: Ja się zastanawiam czy mi ktoś dziecka jakoś nie zaczarował? Od tamtej pory co pochwaliłam się ze przespał całą noc, jest idealnie:-) wszystkie noce albo spi całe a jak musze do niego wstac to tylko po to zeby dać smoczek czy wziąć na minute na rece i odłożyć ale to maksymalnie 2 razy w ciagu nocy;-) Modlę się, aby już tak zostało :)

Odnośnie smoczka! Czy oprócz mojego niunia któryś brzdąc potrzebuje jeszcze smoczka???

Blanka- Arek tez smoka bierze,ale to tylko jak zasypia w wozku albo jak chce sie zamienic z mezem i on ma z nim lezec, wtedy po cycku daje smoka i czasami sie udaje:)
No i gratuluje cudownych nocy- jakkolwiek to brzmi :)

Kaczuszka- przy takim wczesnym wstawaniu z dziecmi przyda sie organizacja i ...stalowe nerwy. Ja przy Arku czasami zebrac sie rano nie moge,a teraz z wieksza gromadka...

Ostatnia edycja:
Kaczuszka, ja też nie lubię takich wczesnych poranków - dziś o 6.30 był problem, a już za miesiąc w ogóle będzie szał!
Blanka, w życiu to nie wiem, ale od początku roku mam wybiegane ok 150 km ;) uwielbiam to! Wczoraj zdobyłam swój pierwszy medal za ukończenie 10 km równo w 1 h :) No i czas jaki spędzamy wspólnie z mężem na zawodach - bezcenny ;) nastepne zawody w niedzielę!
Moja Lenka zupełnie bezsmoczkowa od początku, więc nie pomogę ;)
Zmykam na kawusie z moją mamą, póki malutka śpi.

Właśnie to wstawanie i wyjazd do pracy bedzie mega trudne, teraz można sobie pozwolić że wyjadę 10 min póżniej, ale ootem nie ma zmiłuj....

My jesteśmy bezsmiczkowi, więc nie pomogę....

reklama
Hej:)

My też bezsmoczkowi, Julka sama odrzuciła jak miała 8 m-cy i bywały chwile że to mi tego smoczka brakowało;)

Mała dalej zasmarkana, dziś już jest lepiej, na szczęście prababcia mogła z nią zostać. Jeszcze jutro ją zostawię dla pewności. Za to mnie też coś zaczyna zbierać, gardło strasznie boli i głowa pęka... Dobrze że jutro i tak mam wizytę u lekarza to może coś pomoże...
A z nowości zaczynamy chodzenie (na razie między meblami, tak metr - 1,5), ale widać postęp. No i goni inne dzieci z ząbkami - dosszły nam 2 górne czwórki:)

Przepraszam że tylko o sobie ale muszę już kończyć:)

Do góry