reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć babeczki!

U nas Wojtuś popołudniu w baseniku pływa. Za pierwszym razem jak mu go kupiłam to wyjść z niego nie chciał. Krzyk, złość itd. Teraz już lepiej;) wczoraj Wojtuś biegał po domu bez pampersa i mu tłumacze musisz wołać "si" - wie co to znaczy i czasem woła np. Rano jak już pływa w pampersie. A on zamiast wołać to sam próbował na nocnik siadać i w ten sposób miałam dwa razy kałużę w domu;)
Mama ze szpitala wyszła ale noga jej puchnie i musi dodatkowe leki brać i maści smarować.
A w sobotę jedziemy w góry... Mam nadzieję że trochę ten upał odpuści bo inaczej tylko nad wodą będziemy siedzieć i nigdzie nie pochodzimy :)
to tyle u nas!
Akuku nadal trzymam kciuki za Ciebie i tą małą laskę w twoim brzuszku. Jak Ty dajesz radę z tymi skurczami to ja nie wiem - pamiętam jeszcze moje skurcze po kroplówkach na wymuszanie a po przebiciu pęcherza to już w ogóle...
Kasiu fajnie że nad morze. Areczek jodu nałapie. A te migdałki to Ty sama wypatrzyłaś? Jak to się sprawdza? W środku w gardle?
Blanka fajnie że możecie w dzień na tarasie być bo my praktycznie cały Boży dzień słońce mamy na balkonie więc Wojtuś dopiero koło 16, 17 w basenie się kąpie.
Jaguś auto to dobra rzecz, klima w tym aucie jeszcze lepsza w te upały a doceni się dopiero jak trzeba się obyć bez ;)
Malinka jak tam u was? Nareszcie w domu?

Siva kobitko w te upały biegasz? Czy na razie wrzuciłaś na luz?
Elama jak tam u was po dniu żubra? Jakie imię dostał?

reklama
Cleo zatem oby wypad sie udal;)

My na balkonie cień mamy rano...tak do 11 a później juz tylko żar z nieba.... Strasznie gorąco powoli mam dosyć!

Kasia nie pomogę. Ale skoro macie do laryngologa się udać to tam wam powie dr dokladnie co i jak... Choc pamiętam moja dr zawsze mówiła ze póki dziecko male tak do 7rz żeby nie usuwać no ale jak nie da rady inaczej to trzeba. Daj znac po wizycie. No i oby ta dupcia szybko sie zagoiła...

Cleo, najważniejsze że mama w domu - w nim pewnie szybciej dojdzie do siebie. Życzę Ci udanego wypadu w góry i żeby upał tak nie doskwierał ;)
Biegać biegam, ale nie z taką częstotliwością jak w dni nieupalne. Po pracy zwyczajnie chcę odpocząć z rodzinką. Koniec sierpnia biegniemy z mężem półmaraton w Warszawie, więc muszę trenować, ale bez szaleństw ;)
Blanka, u mnie też cień na balkonie do południa, a potem dopiero wieczorem wychodzimy rodzinnie na spacer z naszą sunią. A w piątek uciekamy na naszą działkę nad zalew ;)
Akuku, trzymam kciuki, żeby niunia Twoja zachciała już wyjść :)
Miłego popołudnia dla Was :)

Hej kochane ;)

Jak tam? U nas wczoraj chlodniejszy dzien,a dzis znow upaly :)
Wczoraj dostalismy wozek kurierem i juz smigalismy po miescie. Balam sie,ze kolka beda slabe na nasza miejska kostke ale daja rade:) i nawet nie sa tak glosne jak pisali w necie :) jestesmy zadowoleni- Arek caly czas sie wozkiem bawi, jezdzi,itd:p
Takze moge polecic quinny zappa. Wreszcie spokojnie po schodach go zniose bo wazy polowe "starego"wozka.

Milego dnia babeczki!:)

A ja znowu wypadlam z rytmu bb. No nie moge sie przyzwyczaic do korzystania na telefonie.
Akuku-alusia cwiczy mamy cierpliwosc
Kasia-fajnie ze wozek sie sprawdza, moja spacerowka tez zamawiana w necie i o ile wyglad mi pasuje, ma poleczke z przodu na butelke i jedzonko to prowadzi sie koszmarnie..
Cleo- moja mala puszczona bez pampersa tylko raz stanela w kaluzy i tak sie zrazila ze na slowo nocnik wpada w szal, kopie go itd wiec odpuszczam temat...a szkoda bo mialam zamiar z nia cwiczyc w te upaly
Jagus-jak radzisz sobie bez autka??

A my na tym dniu zubra strasznie sie wypieklismy. Upal jak wszedzie, ale dzien mily z rodzinka. Poszlismy na wspolny obiad do restauracji, pospacerowalismy po rynku w ustrzykach, posiedzielismy na kocyku w cieniu. Bylo milo tylko julitka wymiotowala w drodze powrotnej...
Żubr dostal imie PURPURKA, a maz dostal dyplom,plecak, ksiazke, maskotke zubra i drewniany zegar. Mowili o nim w radio, bo sasiad dzwonil z gratulacjami :p

Hej:)

Purpurka mowisz;)no fajnie!

U nas dzis kilka stopni mniej. Calkiem inne zycie;) wczoraj robiłam mojemu starszakowi wyprawkę do szkoły! I nadal nie wierze ze za moment do pierwszej klasy pójdzie.

Filip zaczął sie smarkac...
Miłego dnia dla Was;-)

Blanka- a ja takie pytanie z innej beczki...jak to jest z siusiakami? Napletek odciagac czy nie? Bo ostatnio dyskutowalysmy ze szwagierkami, ty masz doswiadczenie jakies dlatego pytam:)
Akuku i inne mamy chlopcow- tez napiszcie co o tym myslicie jak macie czas :)

Cześć babeczki!
U nas od rana niby chłodniej bo popadało trochę a teraz znowu żar z nieba się leje.
Elama no wczoraj miałam lepszą przygodę puściłam Wojtka bez majtek i kupę mi zrobił bez ostrzeżenia poroznosił to jeszcze... No więc Wojtka do wanny prysznicem potraktowałam, a podłoga do umycia - w przelocie jeszcze na psa krzyczałam żeby czasem w to nie wdepnął.
Kasia co do siusiaków to wiem od lekarza rodzinnego że są dwie szkoły: Ci starsi mówią że naciągać, ci młodsi że do 3 roku życia nic nie robić. My mieliśmy przykrą sytuację że lekarz bez mojej zgody chirurg zrobił mu stulejkę. Potem poszłam prywatnie do chirurga dziecięcego żeby to się zaleczyło i on mi mówił że jak już się zagoi to po kąpieli mam mu robić ten napletek ale puki jest mały to tylko tak żeby cewkę moczową było widać a nie cały żołądź czy jak to się tam nazywa.

Hej

Kasiu ja nie kdciagalam zadnemu. Ami sobie naciagali w trakcir "poznawania ciala" calkowicoe nacoagneli ok 5 lat..ja tam die nie grzebie.. moja mama nie naciagala i nikt kogo zna ona czy ja.. ale zauwazylam ze w roznych rejonach polski naciagaja lub nie.

Tu w yk jak pytalam to spojrzala lekarz na nnie jak na jakas nienormalna haha.

Znajkma znowu naciagala..i synkowi sie dlugo babralo..

reklama
Hejka:)

Kasia ja szczerze w tym temacie to glupieje bo jak zdążyłaś zauważyć jest wiele opinii na ten temat. Moja dr starej daty przy Natasiu kazala lekko naciągać w kąpieli. Tak robiłam. Nic sie nie dzialo. Filipkowi podobnie ale nasza alergolog natomiast kategorycznie kazala nie tykać! Wiec szczerze mówiąc zglupialam. Choc w kąpieli staram sie jednak delikatnie naciagnac... Moja przyjaciółka miała z synem problemy przez nie ruszanie wcale. Wdal sie stan zapalny wszystko mu spuchlo plakal z bólu a na izbie ściągali mu ta ropę strzykawką.... Tam tez zbiera sie brudek wiec czy to nic nie ruszanie takie dobre na 100%nie jestem pewna....

Ale tak ze wszystkim jest że zdania podzielone i co lekarz to opinia inna... Tylko jak w tym wszystkim nie dać sie zwariować ? :-)

Do góry