• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Megami na zgagę biorę Ranigast Pro (wskazanie lekarki, osłonowo przy sterydzie) już od początku ciąży, a od niedawna tak co drugi dzień saszetkę Gastrotuss na noc i ogólnie musze przyznać, że zgaga rzadziej mnie łapie i słabsza :tak:

Nadrobiłam i już nie mogę wysiedzieć, boli mnie kręgosłup od jakiegoś czasu jak chwilę posiedzę, pod plecy muszę wkładać poduszki, a najlepiej jak się przejdę, co też niniejszym uczynię ;-)

Dzwoniłam do szkoły rodzenia, nie trzeba się specjalnie zapisywać, mamy przyjść w 30 tyg. Położna zrozumiała na początku, że jestem w 7 tygodniu zamiast 27 :rofl2:

reklama
Femme u nich to chyba było pieszczotliwe;) Jak wstawił na Face fotkę z kolejną dziewczyną to podpisał "Z moją Pindą" a do mnie osobiście mówił "Pracuję nad pewnym tematem" czytaj - staram się o pewną kobietę;) Dla mnie po 5 latach było to normalne, teraz wiem że jednak nie...

A ja biorę Maalox ale sporadycznie jak już wytrzymać nie mogę. Można to w ogóle?? Aptekarka mi powiedziała że wszystko ma podobny skład a ja chciałam koniecznie w płynie.

Dziewczyny mogę jeszcze popytać Was o te ruchy?
Bo moje to nie kopią tak mocno tylko się rozpychają, że aż brzuch się podnosi i faluje i tak np rano z 2 godziny i wieczorem ze 2 czasami krócej i nie wiem czy mam panikować czy tak ma być. Generalnie aktywność jest zachowana:-)
Przepraszam, że smęcę ale ten temat mnie męczy i mam uraz:(

Ewi ja się śmieje, że mój mąż na osiedlu to niedługo będzie "public enemy nr 1" i będzie musiał zmienić godziny i trasę powrotu do domu, bo mężowie się zaczają i nagle pójdzie hasło "ten frajer idzie, brać go":-D
No nie dość, że nie pije piwska codziennie to z dziećmi na dwór wychodzi i się z nimi bawi, gra z synem w piłkę, a jak jeszcze ja innym mamom powiedziałam, że obiad czasem zrobi i posprząta to już w ogóle inni mężowie/ojcowie mają w domu przerąbane.
U nas na podwórku z dziećmi są tylko mamy i często między nimi mój Ł:-D

Stokrotka myślę że to różnie jest ;-) u Ciebie to zupełnie inaczej bo podwójnie...
Ja np cały dzień prawie czuje ruchy rzadko kiedy jest cisza czasami są to rozciagania czasami kopniaki wieczorami i rano są dłuższe serię fikolkow a w ciągu dnia pojedyncze :-)

alecta, ja też mam przebłyski miłości do męża :-D

Elutka, nasi znajomi przed pojawieniem się dziecka w ogóle nie mówili do siebie po imieniu, tylko Kochanie, Kitku, Misiu, etc., a teraz już normalnie walą "Kuba" i "Patka" :-p

femme, ja już nie pamiętam, kiedy SMSa od męża dostałam, on ma płatne i woli zadzwonić... A ja tak lubię SMSować :-(

AZA, dobrze, że udało się wszystko pozałatwiać!!! Stresy z głowy! :-D

Ewi,
ja na początku miałam tak samo, nudziło mi się bez Młodej, a teraz traktuję przedszkole jak błogosławieństwo i czasem mi czasu brakuje do tej 14, żeby się ze wszystkim wyrobić...

Ja w ciąży z Tosią wcale nie miałam częstszych wizyt, ale gina miałam na emeryturze, to i nie było jak...

Zrobiłam tort czekoladowy z masą waniliową, tata ma dziś imieniny, to dostanie prezent :-D

Ewi mam podobnie jak Ty, jak pracowałam to byłam lepiej zorganizowana a teraz z niczym się nie wyrabiam. Już niedługo nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć :))))

Femme ja też nie lubię publicznego mizgolenia. Co do szpitala to bym skorzystała skoro wszystko nowe. Owszem poczytaj jeszcze opinie o lekarzach :)

Stokrotka ja mam często kopniaki ale wypychanie brzucha też więc z pewnością wszystko ok. Wiesz, Ty masz bliźniaki to trudne jest się porównać.

Elutka widziałaś, że wznowili edycję: Czekamy na dzidziusia. Obrazki dla maluchów - 24h (4619753720) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Nulini ja też uwielbiam smsować.
Mój mąż ma wszystko no limit, a też woli dzwonić chociaż czasem zdarzy mu się napisać mi coś miłego z rana:sorry2:

Elutka, nasi znajomi przed pojawieniem się dziecka w ogóle nie mówili do siebie po imieniu, tylko Kochanie, Kitku, Misiu, etc., a teraz już normalnie walą "Kuba" i "Patka"
AvlBGIRpU5QBHiYV2VAEVYUBA8jAGnTaKgQdCoR5mOFDHigo9sDA9kGAmI4mqP pnrOA2wwBM9YAyAUADZAAQAwt6JgD3XeIL5HyxRABY4J7GCJiPGuUh4OQ6KpRFDJQqpMFEEwECIIFifxiQCsh3OfbH ssQ8krzLSQwYQtiOEGJ9c4gIKCgEHQTjGysKLAFSVQQQgVJSDCSheBJPMNh6lBwE4DSZxQjQbSwFGOBBpA44oc4pBwDIzSyaiLCRGMgI8fsWxjjAzW9ELBISTEoUV0W7DQQDomqMEINZDgcgs8yLwRTgSz6HGOJFUNFEQC2uCRhC0UjOAIOPu8swovztDThz4OJNBBQU8kEE0zGGBQBylYpFJFHZBCykM3ohwUxAMVZSrRA4MOFBAAOw==

No my ostatnio tak właśnie mówiliśmy o szwagierce i szwagrze, że im się skończy jak dziecko im się pojawi, bo oni chyba jeszcze tak nie do końca zdają sobie sprawę co to znaczy mieć dzieci.

reklama
Stokrotka wydaje mi się że jak są bliźniaki to mają ciaśniej i mniej miejsca na kopalnie, dlatego tylko ślizganie czujesz;)

Alecta to mnie sąsiadki pytały co się dzieje że tylko mąż z młodą wychodzi na dwór;) ja z nią wychodziłam do 15 a mąż po 15 dlatego mnie nie widziały jak same w pracy były;) ale prawda też taka że to on więcej z nią czasu spędza niż ja. Tak nauczony a ja taka trochę wyrodna mamuśka:( Ja mogę z nią gotować, sprzątać, prać, ona mi pomaga;), chodzić na zakupy itd. Ale zabawa głownie z tatą. Ja nie potrafię się bawić, wymyślać zabaw, nudzi mnie to i denerwuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry