• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

reklama
Agulqa ja dzidziusiowych płynów nie używałam, bo po praniu ciuszki są już i tak miękkie
No i ja bym żadnych odplamiaczy itp nie używała, bo to nie potrzebne.
Chyba, że masz jakieś plamy co nie chcą zejść

Agulqa ja będę wszystko moczyła w Vaniszu i potem prała w proszku dla dzieci bez płynów, calgonów itd. Ale prała tylko raz. Po moczeniu w Vaniszu ( kurde nie wiem jak to się pisze:D) wypłuczę w wodzie i dopiero długie planie w dziecięcym proszku.

U mnie będzie duża żywa choinka:) Ubieramy dzień lub dwa przed Wigilią i co roku coś nowego dokupuję;)

pierwszy raz wypierz w normalnym jak chcesz bez płukania w płynie bo to bez sensu jak chcesz prać drugi raz,a ja do prania kupiłam płyny,a nie proszki i już w niczym nie płukam

Ostatnia edycja:
Niektore maja pojedyncze plamy. A te co sa biale chcoalabym chocizz w jakis wybielacz wrzucic by odzsykaly swiezosc.

Ewi wlasnie tak mi mama podpowiedziala. By namoczyc te ciuszki w jakims takim plynie co by ladnie wszystko zeszlo no i zeby je odswiezyc. A wyprac chce dwa razy bo tak jak mowie, te z allegro pachna ladnie, te z lumpka pachna lumpeksem, a te od kolegi Ł fajkami

agulqua, używam odplamiacza z Lidla albo Biedry. Ogólnie ok. Zawsze znajdzie się jakaś plama co zejść i tak nie chce...czytałam by dla dzieci takich malutkich w ogóle zrezygnować z płynu do płukania. Ja zamiast płynu dodaję taki specjalny płyn odkażający. Kupiłam w sklepie z chemią niemiecką.

Doggi
, choinka świetna. My też mamy żywą. Tylko głupii kot mi ściąga bombki, dlatego najczęściej na dole mam słomiane. I tak zeżre głąb jeden

Moje po dwójce dzieci (kuzyn używał dla córki) i po ponad 3 latach leżenia w worach poszarzały dlatego chcę je odświeżyć w jakimś odplamiaczu, wybielaczu;)

Agulqa myślę że raz prać wystarczy. Ten zapach zniknie już po jednym praniu:) Chyba że jakieś super przyspieszone robisz. Ja mam ten program popsuty więc mi pralka memła 2 godziny;) Babci teraz kupiliśmy nową pralkę bo dziadek ma problem z trzymaniem moczu i pali i babcia nastawia na szybkie pranie 30 min i wszystko świeże i wyprane.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry