• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Witam znow po dluzszej przerwie, ale mam wytlumaczenie, ze w koncu czuje, ze jestem w ciazy ;-)
Troszke poczytalam, ale i tak malo wiem;-)

Alecta zdrowka zycze no i z okazji wczorajszej rocznicy slubu najlepsze zyczenia, a core z okazji urodzin tez sciskam:-):-)

Susel tez chce masaz taki profesjonlny ach..:tak:

Agulqa stol super i gdybym miala normalne mieszkanie (a wynajmujemy i to malutkie - typowo dla 1 osoby badz ewentualnie pary) to bym kupila duzy rodzinny stol.. a tak 3 osob nie mam gdzie poadzic:baffled:

Nulini powodzenia dla meza w pierwszym dniu pracy:-)

Poza tym juz nie pamietam kto i co pisal i za to przepraszam, ale to moja najwieksza dolegliwosc w ciazy chyba - brak pamieci krotkotrwalej:baffled: ze skupieniem sie tez mam problem, a co do zebow.. chcialam sie rejstrowam na maly przeglad, ale terminow nie ma i zrezygnowalam:baffled:

Zazdrosze wam tych remontow i urzadzania pokoi dla malenstw.. U mnie tylko tyle, ze mam lozeczko i nowa szafe, bo tyle ciuszkow co dostalam i dostaje dla malego to szok:szok: tez juz wypralam do rozm 68, ale ciagle cos dochodzi...

Aaaa i tez chodze do szkoly rodzenia i mi sie podoba:tak: na kazdych zajeciach daja jakies "prezenty" a wczoraj bylam na warztatach z pierwszej pomocy malym dzieciom:tak:

reklama
poszłam do Biedronki i do mięsnego,w biedrze szał jak przed Bożym Narodzeniem,wszystkie kasy otwarte i brak koszyków :szok: niezmiennie dziwi mnie ten polski szał przed każdym wolnym dniem :-p
ale za to usłyszałam kilka komplementów co do mojego wyglądu,że w ciąży wypiękniałam ,odmłodniałam i wyglądam na 20 lat,piękna cera,promienieje itp. same duperele ,ale jak miło :-D;-)

za to Mikołaj wrócił zapłakany,a chciał wracać dziś pierwszy raz sam ze szkoły,bo jacyś starsi chłopcy zaczepiali go po drodze i śmiali się z jego długich włosów i już biedak nie chce sam wracać :zawstydzona/y: niech mi tylko jutro ich pokaże,to będą widzieć ciężarną matkę w akcji

Ostatnia edycja:
Hej. Właśnie wróciłam ze służby nad dziećmi szwagierki, kiedy Ci byli z kontrolą nad tą rozwaloną nogą szwagra. Jestem w szoku jacy spokojni byli. Jak do zespołu dobija mój Mikołaj to najczęściej kończy się krzykami, lataniem z kąta w kąt i ogólnym syfem.

Sporo było was do przeczytania więc odpiszę na to co pamiętam, że było :-p

Mój młody miał krew po ospie, normalnie z żyły. Spokój, nic nie jęczał. Myślę, że ważne jest nie mówienie dziecku czegoś w stylu"tylko się nie bój."

Co do zakupów to dla siebie mało co kupuję.Wszystko idzie w dzieci i leczenie. Niestety dla mnie już mało co zostaje i kupuję to co już naprawdę niezbędne. Przynajmniej dopóki mój się nie weźmie w garść i nie poszuka lepszej pracy :-p

Nulini, kciuki za męża &&&&&&&&&&&&

Odnośnie ruchów to młoda miewała dzień czy dwa takiej ospałości. Zauważyłam, że mniej się rusza przy kiepskiej pogodzie. Jak wczoraj mieliśmy słońce to bardziej ruchliwa była. Tak jak i my się gorzej czujemy przy deszczowej pogodzie...

Ciuszków dla tego brzdąka mam straszną ilość na chwilę obecną, czyli dla malucha. Może być gorzej jak podrośnie...wszystko poprane i poprasowane bo już dzisiaj wiem, że później by mi się nie chciało.

Zjadłam sobie właśnie pół pizzy z Biedry, jakaś nowość w lodówkach się pojawiła. A teraz obżeram się cukierkami, pójdzie w dupsko :-p

no i zjadłam naleśniki z powidłami śmietaną i cukrem mmmm :-D

AOB - hej hej ;-) też bym chciała przejść taki kurs pierwszej pomocy maluszkowi muszę się rozejrzeć ...co do pamięci ja tak mam i bez ciąży :-D

MEGAMI - Nie idź :-p bądź ze mną i gnij w łóżku all day :-D :-D

ALECTA - a syropik z miodku i imbiru masz ? ;-)

Megami nie iść, gnić w domu z gorącą kawą bez kofeiny ja mam taki plan na dziś :D

Bada boże narodzenie jak ja kocham święta juz niedługo!!!

Pokaże wam jaka mini choinkę mieliśmy w zeszłym roku, już mąż zapowiedział powtórkę z rozrywki!

Załączniki

• 1414667810151.jpg
    1414667810151.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 62
No to siedzę w domu i gniję :-D to chociaż stertę prania zastawię, korzystając ze słonka, pożyteczne gnicie będzie.

Doggi o ja jaka choinka... i jaki piękny dom, mmm drewno, szał!

Alecta ja się wykurowałam wygrzewaniem w łóżku i herbatą z cytryną ;-)

Aob witaj witaj :-)

Doggi ja też spędzam święta przy takiej u mojej mamy,bo ona ma dużo miejsca ,ogromny salon z kuchnią ponad 40m i choinka tak jak u Ciebie pod schodami stoi :-)

alecta wolne nie jutro,ale sobota,niedziela,a za tydzień aż 4 dni bo od soboty do wtorku

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,

Mąż pojechał do ojca felgi czyścić i opony zmieniać a ja mogę spokojnie przed kompem posiedzieć i nikt mi nie gada że za długo, że wzrok psuję itd;)

Nulini ja kupiłam płaszcz w Reserved za 200zł z 300zł, taka promocja z kuponem. Moja mama zobaczyła i poleciała przedwczoraj kupić taki sam. Mówiłam nie kupuj ale nie, ona musi,w regularnej cenie, ok. Teraz patrzę już jest taniej, mówię jej o tym a ona do mnie żebym ja zadzwoniła i spytała czy ona może oddać i wziąć od razu żeby te 50zł zaoszczędzić. No masakra jakaś... A dlaczego zmiana z Gustawa? Zaskoczyłaś mnie:)

Alecta jak dla mnie Maria ładniej. Ale ja to fanka starych imion jestem. Mam Hanię, teraz będzie prawdopodobnie Zosia.

Ogólnie co do ciuchów to ja zawsze kupuję skórzane buty i torebki. Zwykłe niszczę bardzo szybko co mnie denerwuje. Dużo sukienek, swetrów mam z ciucha i nawet często kupowane z metkami za kilka czy kilkanaście złotych. Tak samo z ciuszkami dziecięcymi, większość z ciucha, są wprawie nie zniszczone i trwałe. Pamiętam jak małej kupiłam śpioszki w sklepie i po dwóch praniach szmaty a te z ciucha dalej jak nowe.

Moja córka też zaczyna wydziwiać a to brzydkie a to w tym nie pójdzie. Awantura i płacz rano bo ona chce w sukni iść do przedszkola. Mąż jej tłumaczy codziennie że to sukienki na wesele czy przyjecie a ona swoje. A ja sobie leżę w łóżku i śmiać mi się chce. Na koniec idzie z fochem w tym co on czy ja jej naszykowaliśmy:D Po przedszkolu pierwsze co robi to zakłada te sukienki i moje szpilki i tak chodzi po domu...

W weekend zabiorę moje ciuszki po Hani od kuzyna i będę segregować, prać i układać. Tylko mam taki problem - meble śmierdzą mi nowością. Nie lubię tego:( Nie wiem jak się tego pozbyć ehhh...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry