• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

agulqa, ja jak zaczęłam pracować w New Yorkerze radykalnie zmieniłam swoje podejście do zakupów. Zaczęłam w lutym, kiedy wyprzedaże już zaawansowane, jak zobaczyłam kurtki, które normalnie kosztowały 229zł albo 279zł, wiszące z ceną 39,95zł stwierdziłam, że NIGDY nie kupię ciucha w "normalnej" cenie, bo później żal dupę ściska. Wiadomo, na wyprzedaży nie ma pełnej rozmiarówki, ALE! W większości sieciówek są "przesunięcia", czyli można poprosić o sprawdzenie, czy w innych sklepach nie ma rozmiaru i wtedy sklep w przeciągu kilku dni ściąga rozmiar z innego miasta.
A już nic mnie tak nie wkur.wia, jak cwaniaczki, które kupują coś w normalnej cenie, a później jak wchodzą przeceny przylatują ze zwrotem i kupują to samo, tylko taniej...

reklama
Nulini no co Ty?! Nawet bym nie woadla na to by tak zrobic... ja tez lubie przeceny i staram sie kupowac na nich. Rzadko kiedy wchodze w regularne ceny, przewaznientylko promocje mnie interesuja :-P

Wiec przejrzalam ciuszki co kupilam na allegro i dostalam od kolegi Ł. I tak w rozmiarach 56-68 mam 11 spiochow, 20pajacow, 21 bodziakow, plus 2body 74, 6kaftanikow, plus 3bluzy, jakies spodenki dzinsowe krotkie, 2pary dlugich, plus jedne polspiochy i ze 3pary spodni z materialu...
Otwieram lumpeks! :-P
Poza tym czekaja mnie jeszcze kartony z rzeczami od mamy :-P

Ja jeszcze nic nie mam :-D:-D:szok: No jakieś uniwersalne ciuszki się znajdą... Tak więc nie piorę póki co. Pamiętajcie, że na pół roku to lato będzie ;-) Liczę na to, że od kwietnia będzie tak ciepło jak 2 lata temu. Młodą w bodziaku woziłam :-) No obym się nie przeliczyła... Nie lubię zimy, śnieg to może na święta same spaść jak dla mnie.

Co do zimowych zakupów, to zazwyczaj ograniczają się do butów, choć bywa że i to nie co roku. Kurtkę to mam już z 7 lat :happy2:

Gosiane Tymki są fajne :-D
Nulini mój też się buntował przed tym imieniem i proszę, jednak się ugial :-D

Zdrzemnęłam się chwilkę i jeszcze gorzej się czuje.
Chyba se w łeb strzele :-/

Ewi- ja już pisalam, że my co roku badamy dzieciom krew i mocz.

Nulini- daj znać czy mąż zadowolony po pracy?

Suseł- jeśli pojawiają się przeciągania to jest ok. Nie muszą pojawiać się mocne kopnięcia, bo dzieciaki mają coraz mniej miejsca.

Zimno, glodno i najgorsze, że leniwo.nic się nie chcę, nozesz starzeje się!!!

Karpanna ja narazie chce ciuszki przeprac a dopiero na początku grudnia wypuore normalnie i wyprasuje teraz to za wcześnie bo się zdąży zagrzybic w szafie

Agulqa_b nawet jak się urodzi duży do na początku i tak mniejsze ciuszki będą pasowały wiec 62 to max do 68 to jeszcze trochę czasu

Nulini ja wczoraj wpuetdzielilam całą na sucho wiec wiesz ;)

A ja przejrzalam jiz rzeczy od mamy. W sumie dla noworodka nic nie ma. Dopiero tak na 6-9mcy. Wiec chowam wsio do piwnicy. Wychodzi na to ze potrzebuje jeszcze kombinezon dla Robsona na wyjscie ze szpitala i chyba to wszystko.

Dzień dobry , ale zawsze z rana mam lektury do nadrabiania ;-)

Żle się dzisiaj czuję. Już wczoraj nieciekawie było co rusz na kibelek latam , ubieram się zaraz i jadę na pocztę, na zakupy (te ciacho banofee zrobię i bananowy song i na jutro na obiad coś) i zamykam się w domu , lokuję na sofie...

Masaże w ciąży fajna rzecz, ja co 2 tyg chodzę wracam taka odprężona że żałuję , że codziennie nie mogę być tak masowana :-D

Ja z ciuszków już nic nie kupuję. Mamy wszystkiego full bo miałam szał zakupów ;-) Większość wyprawki na 62 kupiłam , mama coś tam pokupowała na 56 ale malutko mam takich ubranek bo to raz dwa z tego wyrośnie o ile w ogóle założy nie wiadomo jaki duży się urodzi. Na 68 tez mam kilka ale to na palcach rąk zliczyć można no i na jesien 74 rozmiar mamy zestaw ubranek bo małż się nie mógł opanować :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry