• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Filipiamama z tymi planowanymi cesarkami to różnie bywa. Zależy od lekarza, u mnie gdybym chciała cc i będę miała zaświadczenie to i tak w okolicach terminu porodu robią a w poz moja koleżanka miała 2 tyg wcześniej wiec to tylko od lekarza zależy i szpitala

reklama
No właśnie każdy mówi inaczej. Mój lekarz mówi, że musi być skończony 39 tydzień, a jeszcze lepiej czekać do rozpoczęcia akcji i wtedy jechać do szpitala. Za to jak patrzę po znajomych co miały planowane cc, to zazwyczaj koło 2 tygodni wcześniej.

Filipiamama no mój też mówił że najlepiej czekać aż samo ruszy, co wg mnie to bezsens bo jsk ktoś ma zaplanowane cc to często z jakiegoś powodu jak np u ciebie mały odstęp czasu między 1 a drugą cc i hak ta akcja ruszy to wg mnie już istnieje zagrożenie dla tej matki i znów kwestia wcześniej poruszonego tematu NA CO ONI CZEKAJĄ?!

Ja jednak gdybym miała mieć tą cesarkę, to będę naciskała na zaplanowanie i wykonanie w konkretnym terminie. Termin porodu wypada mi na 3 stycznia, okres noworoczno-świąteczny, wpadnę im tam ze skurczami w wolny dzień i cholera wie co będzie. Mąż już zapowiedział, że porozmawia z lekarzem "po męsku", bo ten mój lekarz to taki niezdecydowany.

Filipiamama ja miałam zaplanowaną po skończonym 39tc.

Alecta a nie chcesz w Rzeszowie w Pro Familii rodzic? Maja rewelka warunki i porody na nfz. Moja koleżanka jest tam położną.

Mój mi ciągle pęcherz masakruje. Tylko pochodzę i odrazu muszę do wc.

Hehehe :-D Mój ma takie dni ,że szaleje od samego rana do wieczora i brzuch faluje a są i takie , że 2-3dni spokojne ruchy, mało wyczuwalne, nie widoczne nawet.

Wcześniej chyba coś o zimnie na ustach pisałyście? Ja polecam sonol - w ciąży można :-)

Dziewczyny jak uważacie nianię z monitorem i kamerką kupować czy zbędny wydatek? No i laktator? Jaki elektryczny czy ręczny i jakiej firmy? Aventa ponoć przeciekają i przy większych piersiach się nie sprawdzają. Tommee tippee bez rewelacji opinie, medela chwalą no i jakiś nowy fajny z lovi wyszedł ale co czytam te ohy i ahy nad nim to wydaje mi się , że to intensywny marketnig....

Mommy ja kupiłam canpol easy start czy coś opinie ma dobre porównywalny z madela gdzieś czytałam tylko zamiast 420zl 150 :D elektryczny z regulacją "ssania" wydaje się być spoko, choć jeszcze nie próbowałam :D
Niani puki co nie kupuje zobaczę po pierwszym miesiącu jaj bardzo będzie mi potrzebna, ale może się przydać bo my mamy dom i ogród i czasem można nie słyszeć bo w mieszkaniu wydaje mi się niepotrzebnym gadżetem bo powierzchnia dużo mniejsza ;) ale jsk pisałam miesiąc po porodzie okresle czy potrzebuje czy nie ;)

Super... Godzina 4:15 a ja leżę i kwicze... Od wieczora ból w plecach na wys cyckow potem przeszło w skurcze takie naprawdę mocne (dziś is rana miała skurcze ale słabe) i tak sobie pięknie nie śpię.... Ja juz naprawdę mam dość, nawet w tv nic nie leci a za 3h pobudka :( niech ten stan "błogosławiony" idzie się je.bać i do tego spuchlam jak balon...

Ostatnia edycja:
Agulqa w koncu mam tez mac w stylu zowirax, bo lekarz nie wiedzial czy moze mi przepiac cos czy nie:baffled:

Nieobecna moja gin na pewno moze cos dac mi na opryszczke, ale akurat wyjechala, a nie chcialam z tym czekac, bo roslo w zastraszajacym tepie.. Pamieta jak pialas, ze synek urodzil sie z dodatkowym palcem, ale umknelo mi chyba, ze to przez opryszczke:-( szkoda dzieciaczka:no: nawet nie chce myslec co przezywasz... ale przestraszylas mnie jeszcze bardziej...

Nulini gratuluje takiego zorganizowania :tak:

Agulqa oby znajomi mieli tyle sil zeby walczyc dalej, bo nie wiadomo ile to znow potrwa, jeli w ogole..:baffled:

Aza moja tesciowa tez lubi zagladac do kielicha czesciej niz ja o tym jestem w stanie pomylec, dlatego mimo, ze mieszka niedaleko to omija ja wielkim lukiem kiedy tylko moge:tak:

Agulqa narzucanie mnie tez denerwuje, ale w tym przypadku jedynie szwagierka moze wpadnie do szpitala (jak ja zaprosze:tak:) a tak leniwe d.upska maja;-) ale to rodzina od strony meza, moja za daleko jest niestety:-( ewentulanie moge spotkac sie z druga szawgierka na porodowce, bo terminy nam sie praktycznie pokrywaja:-)

Mommy przeczytalam, ze polecasz po porodzie kupic sobie mydlo MALARSKIE hahahahah:-D

Kurcze ja dzis spac calkiem nie moge, wiec napialam piekne wypracowanie :-) nadrobilam az 20 stron i mam nadzieje, ze teraz zasne choc na chwile.. doskonale wiem, ze dzis znow padne kolo 20-21 i znow obudze sie kolo 2 w nocy...:baffled:

Milego dzionka :-)

reklama
emilchen, panikujesz i wręcasz sobie głupoty ;-) U mnie ruchy generalnie są o podobnej sile, ale jak np. wezmę łyk piwa, to od razu harce są tak dzikie, jakby Młody chciał wyjść i napić się z ojcem. Gdyby dziecko zaplątało się w pępowinę nie miałoby siły tak mocno wierzgać.

Mommy,
niani z monitorem w życiu bym nie kupiła, za dużo się takich zdjęć w necie naoglądałam :-D Laktator miałam ręczny, teraz kupuję elektryczny. A te ochy i achy nad Lovi to właśnie marketing, były te laktatory do testów i trzeba było pisać opinie gdzie się da, nawet tu u nas na forum nie raz były wpisy reklamowe :wściekła/y:

Młoda dziś zostaje w domu.
Niby nocka super i bez ani jednej pobudki, ale przez to wczorajsze bolące ucho zostawimy ją dziś "na obserwacji" :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry