• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Hej poniedziałkowe;)
My do tej pory mamy nianię z kamerką i powiem szczerze, że to trochę uzależnia. No ale Fifi jest dzieckiem dość cichym, a my mamy większe mieszkanie i jak w końcu bym go usłyszała, to w takiej histerii, że ciężko uspokoić. Ale nikogo nie namawiam do kupowania takiej, bo to była moja fanaberia i tak jak mówię, to uzależnia, bo potem chce się cały czas dzieciaka mieć na oku;)
Co do monitora oddechu, to my nie mieliśmy. Przez pierwsze tygodnie Mały był cały czas gdzieś koło mnie więc mi nie był potrzebny, a potem starczała mi kamerka w niańce.

Laktator miałam ręczny Avent i wydaje się w porządku, nawet na tak duży biust jak ja mam. Potem gdy już miałam zapalenie i potem ropień, to kupiliśmy Lovi. Średnio jestem zadowolona, ale jest, to zostanie ten.

Ja za to mogłabym spać i spać. Niestety wstaję do łazienki, budzi mnie Filip albo mąż wychodzący do pracy i wiecznie mi mało tego spania;)

Dziewczyny, Wam też tak krew z nosa leci? Mi non stop i bez przerwy, a lekarz mówi, że to normalne.

reklama
Hej
Filipiamama mi prxy oli strasznie krew z nosa leciała, prawie codziennie. Teraz jeszcze ani razu.

I ja juz jestem ola w przedszkolu, wszyscy powitali ją z wielką radością jak to pani mówiła "zbyt cicho i spokojnie było nam tu bez oli"

Ja jsk pisałam w nocy masacra, zasnęłam dopiero kolo 5:30 wiec spałam aż całą 1h i 45 min :/ przegięcie... W poszukiwaniu miejsca przeszłam cały dom aż wylądowałam na kanapie, na co ucieszył się Edoś ze miał się do kogo przytulic w nocy (on cały czas chce się tulic i autentycznie się do człowieka przytula!)

Teraz pora na ddtvn i śniadanko i kawę bezkofeiny (w końcu udało mi się kupić e tej dziurze)

Witam się z Wrocławia :) Udało mi się Was nadrobić, właściwie ti tylko ten wątek :) Chyba styczeń zebrał największe gaduły ;))) Małego pogoniłam do przedszkola a sama zdycham bo ciągle męczy mnie przeziębienie. Muszę się wykurować bo w piątek znowu wyjeżdżamy, tym razem do Gorzowa. Oczywiście teściowa jedzie z nami bo po drodze zostawiamy ją u rodziny. Z tego powodu przyjeżdża do nas w czwartek i mam nadzieję, że po powrocie szybko pojedzie do domu.

Goferek szkoda, że nie mam kota bo wymówka bardzo dobra :)

Emilchen spokojnie, u mnie też czasem cały dzień lata a potem cisza. Na ostatnim usg prawdopodobnie mały był owinięty pępowiną ale lekarka powiedziała, że dziecko jeszcze tysiąc razy się owinie i odwinie a po drugie i tak nic by nie mogli zrobić.

McPearl tort wyglądał przepysznie :)))

Alecta widok "grzecznych" dzieci bezcenny :)))

Nulini to Ty od tego weekendu zaczynasz pracę? Jak tam Twój małżon w nowej robocie, podoba mu się?

Doggi jak tam Twoje lęki, przeszły już?

Zapraszam na degustacje :-D

Załączniki

• 1415000797929.jpg
    1415000797929.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 55
Mommy dla mmie w ogole niania to zbedny wydatek, ale ja mieszkam w mieszkanie, nie w domu wiec bede mlodego alyszec. A jak bede u rodzicow to bede myslec... laktator mam zwykly z apteki za 7zl z grucha. U nas babka ze szkoly rodzenia w razie w pozyczy. A ja nie kupie poki nie zobacze ze faktycznie mam pokarm. Bo jakby jakis problem byl to bez sensu kasa wydana. Tedaz wszystko dostepne od reki wiec mozna kupic w kazdej chwili

Aob moi maja do szpitala ponad 120km no i juz z mama uzgodnilam ze przykada jak bede w domku ogarnieta, co mnie cieszy :-)

miłego poniedziałku :-) słonko świeci,ale strasznie wieje,za to pranie mi szybko wyschnie:-pkupiłam w biedrze kapsułki persil (bo lekkie,a siły brak) i będę testować
wczoraj mieliśmy gości z Bytomia,kuzyn z żoną i 3 dzieci (8 -letnią Lenkę bym ukradła) także cały dzień cosik się działo
filipiamama mój gin mówi,że cc po skończonym 39 tygodniu,a termin mam jak Ty więc wolałabym po skończonym 38 bo na święta bylibyśmy już w domu:tak:
Nulini ucho to przerąbana sprawa,zdrówka dla Tosi
Aza tobie medal za teściową się należy ,tz. za częstotliwość spotkań

Laktator to chyba co do ceny i jakości Canpol ma dobry,moja bratowa sobie chwali ,a jeszcze przed chwilą Jasiek (bratanek) mi powiedział,ze będzie miał braciszka,moja mam miała taką nadzieję na wnuczkę,a tu 5 wnuk,mojej teściowej się udało,bo wnuków tyle samo ale Alicja jest dziewczynką

Ostatnia edycja:
AZA ja całą czas kombinuje jak przyjechać do wrocka na pyszną kawę i ciasto sowy :P musze starego wyciągnąć e jakiś dzień.
Moje lęki coraz gorzej nie kumam tego bo wczoraj pół dnia przeryczalam i sama nie wiem dlaczego! Bo nawet mi się nie chciało po prostu zaczynałam wyć.... Ech pewnie hormony mnie niszczą :P

Nulini fju fju. Fju :) ja się chętnie poczestuje :D

hej :)

Doggi, sniłaś mi się :-D:-D:-D, a właściwie to pół nocy śnił mi się przewijak. znalazłam dla Ciebie w modnym wzorze :-D:-D:-D. kosztował 20 zł i sama się zastanawiałm, czy go kupić, czy nie... ale po co jak mam stary... ale ten taki ładny i tani... ale znowu po co skoro mam stary i tak w kółko! MASAKRA :-D:-D:-D:-D:-D

agulqa, myśl pozytywnie co do pokarmu! będziesz miała i koniec! w tym wszystkim potrzebne też jest dobre nastawienie ;-);-)

ja nie wiem, jak jest u mnie w szpitalu z CC, ale koleżanka, która miała już 2 cięcie w szpitalu w mieście obok, znowu miałam termin ustalony wg swojego widzimisie ;-). wymyśliła sobie datę po 38 tc. i w takim terminie jej robili :-D:-D

miłego dnia! u mnie słońce, więc jak zwykle co robię? PRANIE :-p:-p:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry