• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Dzień dobry Piękne :-)

Mgła u nas za oknem ale słońce nieśmiało się pokazuje :-) Najlepsze, że jak godzinę temu odsłaniałam okna mgły nie było a teraz się zrobiła ;-)

Agulqa zakupowy to jakiś dział na BB tak? Bo ja jeszcze trochę zielona w tym jestem :zawstydzona/y:

Jenn w sumie masz rację hehe. Brat męża taki był , że sam wszystko chciał kupować. Kosmetyki, ubranka w sumie szału bym dostała bo sam wszystko wybierał - ahhh babie nie dogodzisz :-D Co do rozmiaru materaca to mamy 140x70 bo też takie duże łóżeczko mamy z możliwością przerobienia na tapczanik później :-) A jakie masz wózki na oku? Ja jak się staraliśmy to nocami siedziałam i ślęczałam przy kompie czytając opinie o różnych wózkach aż wybrałam 3 (z jednym typem który był faworytem) i jak pojechałam do sklepu to już wiedziałam który biorę po krótkich oględzinach ;-)

reklama
Mommy- zakupowy to nasz wątek na styczniowkach. Zakupy dla mamy i maleństwa. Wejdz sobie tam i poczytaj, bo o wózkach, lozeczkach itp.to piszemy bez przerwy :)

Zatoki mnie napieprzaly całą noc. Teraz też. Mnie zawsze bola te pod oczami na całej szerokości policzków, padne z bólu. Jestem wkur....

MommyTigger ten z zakupami jest tu https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2015-a-f568/zakupki-dla-mamy-i-malenstwa-70955/
Zanim zaczęłam się w ogóle rozglądać za wózkami z góry założyłam, że chcę maxi-cosi, jednak potem zaczęłam przeglądać inne możliwości i obecnie mam w sumie dwie firmy Camarelo i Tako ;-) Z Camarelo zastanawiam się nad tym ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2014 - sklep internetowy: CARMELA (3w1): wózek głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi Citi + torba pielęgnacyjna a jeśli chodzi o Tako to ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2014 - sklep internetowy: CITY MOVE MARINES głęboko-spacerowy + torba pielęgnacyjna, moskitiera i folia p/deszczowa GRATIS bądź Tako JUMPER LIGHT - wózek wielofunkcyjny 2w1 lub 3w1 - spacerówka + gondola + fotelik eMaluch.com - z Nami przez dzieciństwo
Zależy mi przede wszystkim na tym aby był lekki, miał dużą gondolę no i żeby był stabilny :-)

Agulqa no nawet teraz patrzyłam na tablecie i mam tylko opcje kup teraz, nie ma czegoś takiego jak koszyk.
Jeszcze na telefonie zobaczę jak się naładuje.

Mój syn dzisiaj wstał w kiepskim humorze.
Oj czuje, że będzie to ciężki dzień, bo o byle co jest płacz, a raczej rozpacz i po chwili długie tulenie u mamusi.

Mommy, dla noworodka miałam 90x120, a teraz Młoda ma 100x135 :tak:

Co do wózków, to tych Camarelo u mnie w galerii od groma i trochę, bardzo ładnie się prezentują, natomiast w Tako jakoś drażnią mnie wizualnie koła, są takie... Hmmm... Masywne i wyglądają badziewnie...

Młoda oczywiście w nocy koncert kaszlu...
O 4 zaczęła cherlać i to tak, że przestać nie mogła, identycznie, jak w marcu, próbowałam klepania, wody, nic, a w końcu co pomogło???

CLEMASTINUM!!!
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

2 minuty i dziecko śpi do rana!
I bądź tu mądry
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Nikola w nocy nie kaszle, ale z rana zawsze najgorzej.
Jutro mamy kontrolę u pediatry i pewnie jeszcze w domu posiedzimy.
W czwartek mamy laryngologa więc czeka nas mały przychodniowy maraton.

Tymko przyszedł się przytulić i zasnął...

hej!

która z problemami nocnymi dziś ladnie przespała noc? przynać się, bo przez Nią ja pół nocy nie spałam, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :-(

Nulini, a ja się właśnie 3 dni temu zorientowałam, że młody od zawsze miał tę większą kołdrę. bo mierzyłam do nowej pościeli i wychodziło mi 97 cm i około 130 cm :szok:. dziwne. nie pamiętam metkowych rozmiarów pościeli da młodego, ale teraz wzięłam z allegro ten rozmiar na kołdrę 100/135. a byłam pewna, że potrzebuję 90/120. dobrze, że zmierzyłam :confused2:

Hej z rana.
U mnie biedny młody zasnął nam wcześniej i zapomniałam go posadzić na kibelek, to po 22 przyszedł, że się posiusiał przez sen. Szybka akcja przebierania i zmiany prześcieradła...dodatkowo od Wszystkich Świętych zaczął myśleć o śmierci i co jakiś czas przychodzi i mówi, że nie chce umrzeć. Staram się mu to jakoś wytłumaczyć ale ciągle się boi. Dodatkowo pyta mnie dziś biedak kto zaopiekuje się dzidziusiem jak umrzemy :-(

Mommy, my też mamy 70x140. Mój m jeszcze co prawda łóżeczko odnawia i końca nie widać...materac kupiłam z Hevea MATERAC HEVEA DISNEY BABY DREAM 140/70 KUBUŚ (4721749731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a wózek mamy po młodym x-lander xa.

reklama
Sprite to nie ja, bo też pół nocy się męczyłam.

McPearl o kurcze to go wzięło.
Moje dzieciaki na szczęście nie pytają o śmierć itp.
Czasem tylko Nikola mówi mi, że mój tata przecież żyje tylko w niebie.
Nie wiem czy jakiś wpływ na to ma fakt, że w tym roku im się religia zaczęła.
Na szczęście sam temat śmierci jej nie przeraża.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry