reklama

Styczeń 2015

Ja tam jestem za czytaniem, ale z dobrych źródeł :-D

Sprite no widzisz, ale skoro przez kanał się dziecko zmieściło, to widać masz warunki :-p Dużą miał główkę? W jakiej pozycji rodziłaś? Oby tym razem nie było takiej pomyłki z pomiarem ;-) Jak się urodzi to mniej ważne, byle zdrowe.

Karpanna, dzieci rosną skokowo, więc może dobije do 4,5 a może zwolni i wcale taki wielki nie będzie :-) To może jakieś metody przyspieszające? Kto wie, może pomogą

reklama
Sprite - a kiedy masz mieć usg?
Ja na NFZ nie będę mieć ale zastanawiam się nad prywatnym zrobieniem cały czas. To kosztuje 130 zł i nie wiem czy warto. I tak nie wiadomo kiedy się urodzi. Zrobię w 39 tygodniu a dziecię zacznie wychodzić w 42 i pomiar nie ważny. Każde dziecko przybiera indywidualnie. Mi z usg termn wychodzi na 16.01 od początku czyli tydzień wcześniej niż z OM. Ja mam krótkie cykle bo 25 dniowe i nikt nie bierze tego pod uwagę.

Megami - jakie znasz metody przyspieszające??

Sprite - mi mówią że płeć nie ma znaczenia jeśli chodzi o wagę urodzeniową. Mój brat miał 3900 a ja 4600 mam obciążenie genetyczne :-)

Ostatnia edycja:
Karpanna a u Ciebie w szpitalu nie robią ktg? Ja jak chodziłam po terminie (ale w poradni robili już po 36 tc) to i usg lekarz co kilka dni robił i wtedy obliczał wagę. Poco iść prywatnie skoro tak można :tak: Jak nie w Twoim wybranym to w innym (wszak nie musisz tam od razu rodzić), zawsze to za darmo.

A na przyspieszenie to przede wszystkim ruch - dużo spacerów, sprzątanie itd i naturalna oksytocyna: seks, masaż brodawek.
Ja ostatnio po masażach miałam skurcze, w prawdzie całkiem porodu zdążyć wywołać się nie udało bo zgodziłam się na szpital, ale kto wie czy by nie poszło. 3 cm udało się zrobić :-D:-D:-D

Megami - w szpitalu robią ktg ale usg nie robią tak mi zrobili przynajmniej przed świętami. teraz chyba ktg po terminie dopiero.
Te metody znam, może jakieś inne propozycje?
Przy 1 ciązy nic nie pomogło a przy drugiej sex i na drugi dzień poród. Ale to było po terminie. Wtedy ponoć sperma działa na szyjkę a przed nie bardzo.

Dziś zaliczyłam spacerek długi - moje pachwiny. Muszę się rozruszać bo po tych 2 tygodniach jestem sztywna a to nie moja rola hahahah

Dziewczyny w szpitalu, życzę powodzenia na cc, już wkrótce będziecie tulić swoje maleństwa.
Agulqa- gratulacje z powodu wyjścia do domu.
Z cierpiącymi z powodu różnych dolegliwości łączę się w bólu.

Właśnie skończyłam robić naleśniki, zaliczyłam też spacer. U mnie aktywność i nie pomaga na przyspieszenie porodu, ani spacery, ani masaże, fitness czy nawet seks. Zero jakichkolwiek oznak porodu.

Suseł - bo to dzieć wybiera kiedy wychodzi a my możemy się spalać.
Od jutra jestem sama,mąż wraca do pracy więc dom i 2 dzieci tylko na mojej głowie.

Zeżarłam bigos , mniam. Pewnie odchoruję zgagą ale co tam. Ten jeden jedyny zaszalałam.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja chętnie poczytam o tym co po porodzie się dzieje co warto mieć itp bo kompletnie nic nie pamiętam... :-/ same porody też mogę poczytać, mnie to nie przeraża :-D pierwszy dobrze wspominam i tego będę się trzymać haha :-P

Koleżanka wpadła to mi dzień minął... Chciałam z Niną na spacer iść ale kurde zamek w bucie się jej rozwalił a innych na śnieg nie mam :-/ i dupa a wieczorem na sanki chcieliśmy jechać... Będę musiała kupić nowe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry