reklama

Styczeń 2015

No w końcu doczytałam :)
Jeśli chodzi o bóle krzyżowe, to mam w każdej ciąży, właściwie od początku, więc nie zawsze muszą oznaczać coś złego. Obecnie biorę tylko folik, żadnych witamin nie kazała mi ginka brać tylko właśnie dobrze się odżywiać, w poprzednich ciążach brałam, ale nie miało to wpływu na wielkość dzieci.
Obaj chłopcy ważyli 3340, starszy miał 53cm, a młodszy 55cm. Poza tym obydwoje urodzili się w środę rano, Kacper o 5.10, a Cyprian o 5.15, z tym rocznik inny:-D

A ja mam dziś ochotę na jajka i sałatę ze śmietaną, idę zaraz zakupić.

mcpearl- super wiadomości
tatiana- witaj i rozgość się
Ja też już chce II trymestr!!!
euforia- mam nadzieję, że będziesz do nas pisać, a swoją drogą nastraszyłaś mnie okrutnie.

Widzę, że mieliśmy przez chwilę nową koleżankę, femme, ale uciekła, co się stało???

renatko- odezwij się:-(

reklama
Witam sie po małej przerwie, niestety od tygodnia mam mdłości non stop, z dnia na dzien coraz gorzej. Juz nawet mam problemy z zasypianiem. Wczoraj mąż przed snem zjadł trochę kiełbasy :-) a ja nie mogłam znieść tego zapachu i jak tylko zasnął a ja sie dalej męczyłam eksmitowałam sie do drugiego pokoju na noc. Juz nie wiem co mam robić :-( po wszystkim mnie mdli (chociaż tyle ze nie rzygam). Próbuje jeść często i mało ale to nie działa, zupełnie straciłam apetyt a przez to nawet ciężko mi gotować obiady . Któraś z was tak miała? a może znacie kogos kto tak miał, może jakieś pomysły? ktos? cos? cokolwiek? :-(

Groszq nie wiem czy pomogę ale mi pomaga:
- sen
- imbir
-woda z cytryną
- małe porcje a często
- nie zmuszanie się do jedzenia
- w przypadku dużych mdłości głównie picie, owoce i suszone owoce.

groszq- ja tak mam, ale tak naprawdę sprawdzonego sposobu nie ma. Jednego dni pomaga imbir, drugiego już nie. Gotuję tylko obiady bezmięsne, trudno, niech jedzą co mają. Wytrzymasz, jeszcze troszkę:tak:

Ja też tak mam-mdłości cały dzień,tylko w trakcie posiłku jest mi błogo, za to jak dużo piję jest jeszcze gorzej, płynne potrawy tak samo i w 2 poprzednich ciążach identycznie,a potem przynajmniej wiem dlaczego tyle tyje w ciąży :-p

Groszq tez mnie mdli od niektorych rzeczy, na sama mysl o kurczaku robi mi sie niedobrze. Mi troche pomaga herbata imbirowa z cytryna I z miodem albo zwykla mieta.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry