reklama

Styczeń 2015

Żelka mi ginka w ciąży z Olą mówiła ze jak nie ma niedoborów witamin i wyniki dobre to tylko kwas foliowy, bo przez te "witaminki" takie giganty rosną i ona była przeciwna i twierdziła ze lepiej się dobrze odżywiać, zróżnicowana dieta niż faszerować się tabsami ;) i teraz ten lek w zgc tez nowi ze tylko kwas foliowy brać bo jest potrzebny do rozwoju neuro płodu :)

reklama
Żelka, ja w pierwszej ciąży brałam cały zestaw witamin plus potem żelazo i magnez. A teraz lekarz kazał brać OmegaMed. Tam jest tylko kwas foliowy, witamina D, jod, żelazo i DHA.

Żelka, nie, to jeszcze inna :-D Ta od USG przez brzuch to już historia, więcej jej na oczy nie zobaczę, ale ponieważ mnie nastraszyła, to poszłam do innej baby u mnie w przychodni, a tej się w dupie poprzewracało (została dyrektorką przychodni) i traktuje pacjentów po łebkach. A ja bym chciała mieć naprawdę dobrą opiekę i żebym mogła wszystkie wątpliwości z kimś omawiać, a nie się domyślać albo w googlach szukać odpowiedzi :baffled: Dlatego się zapisałam do gina-faceta i wizytę mam tego samego dnia, co u tej baby w mojej przychodni :-p

Doggi, o kurcze, to ciekawe... Ja teraz biorę sam kwas, ale chciałam kupić Olimp Vita-Min Plus Mama, tylko jak ma mi gigant urosnąć, to może jednak nie :-D

Brałam witaminy w pierwszej ciąży i jak pisałam mój Mikołaj miał 3100. Teraz na razie nie biorę, choć mam ale pewnie niedługo zacznę brać. Później miałam problemy z żelazem i takie tam

Zelka, ja biore, ale tez przez to, ze przed ciaza sie kiepsko odzywialam, teraz tez tak sobie I w dodatku mam sklonnosc do anemii. Boje sie ze maluszek z samej mnie bez witamin duzo dobrego nie wyciagnie wiec sie asekuruje.

ja tez bralam cala ciaze witaminy femibion i Victor ur sie w 39tc i wazył 3160g, u mnie jazda Młody ma jelitówke jade z nim do lekarza na 16-16.30, oczywiscie na nfz nie ma mijsca dla chorych dzieci do lekarza wiec prywatna wizyta bedzie. Chory kraj.

Ja w pierwszej ciąży brałam tylko kwas foliowy i później pregna plus. Młody urodził się dokładnie w terminie jaki wynikał z pierwszego USG i ważył 3820.
Teraz biorę na razie tylko kwas foliowy (+ duphaston).

Aladynka.. widzę po suwaczkach, że będziesz miała bardzo małą różnicę wieku między dzieciakami (19-20 miesięcy?). Nie przeraża Cię to? U mnie jeśli wszystko dobrze pójdzie będzie trochę większa - prawie 22 miesiące i jestem przerażona jak sobie poradzę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry