• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Agulqa- :D jakbym mojego brata widziała! Szok!

Femme- no my chrzestnego też jeszcze nie mamy i nawet nie wiemy kogo poprosić. Ale z tego co pamiętam to którąś mi tu swojego męża zgłaszała :P

reklama
femme, jezyk - u nas też byłby duży problem z chrzestnym, ale moja kuzynka - od zawsze nasza kandydatka na chrzestną - wyszła w październiku za mąż, więc wzięliśmy ich oboje :-) a wcześniej długo była sama i z tym ślubem tak nagle wyszło, dla nas super bo facet jest ok :-)

Dziewczyny, muszę się pochwalić!
Za nami pierwsza doba WYŁĄCZNIE na piersi, bez mm! :-D zawzięłam się i nie dałam w nocy mm, tylko przystawiałam :tak: jupi!

jenn ja już praktycznienie odciągam wcale, stwierdziłam, że będę tylko przystawiać do piersi bo ściąganie mnie męczy :-p a w nocy jak dawałam mm to nie ściągałam bo wolałam się wyspać, wypocząć... taka wyrodna matka ze mnie

Gratulacje tej ilości mleka!
A dzisiaj to powiedziałam sobie, że jeśli będę czuła się na siłach to spróbuję bez mm, ale bez spiny, no i udało się :tak: nie mam na razie takich ambicji, żeby całkiem rezygnować z mm, bo dni i nocki będą różne, a moja kondycja też się zmienia;-)

Agulqa haha grunt, ze Robercik zadowolony :-D

Femme super, ze przybiera :-) jeszcze chwila i druga brudke miala;-)

Alecta no pogoda nie rozpieszcza:-I u mnie ani to zima ani wiosna a chyba najbardziej przypomina jesien.. ja juz od pon nie chodze na spacery z lenistwa glownie tez...

Zelka Alutka juz nie taka maluszka :-) a e-tesco to calkiem ciekawe rozwiazanie;-)

Emilchen, jenn gratuluje waszych sukcesow cyckowych :-D oby tak dalej :-D

a moj maly to juz dosyc spory bobas :-) wczoraj w domowych warunkach sie wazylismy i miezylismy i wyniki byly nastepujace: waga okolo 4800g i dlugosc 61cm, a maly konczy w pon 4tyg:-D zw szpitala jak wychodzilismy mial 3330g i 56cm :-) juz pasuja niektore ciuszki w rozm. 68cm :-D

Milego dzionka:-) my czekamy na tate zeby mamusia mogla posprzatac bez pospiechu i chwile odpoczac od malego pasozyta :-D

Dziewczyny te co paliły tez Was tak ciągnie do fajek, ja mam masakrę :) już chciałam mojemu ukraść ale zaczął palić mentolowe a ich nie cierpię :) a jak sie zapytałam skąd ta zmiana to mi mówi ze na bezpłodność :-D dają dziewczynki tatusiowi popalić :)
Aob ale wielkie Twoje dziecię :)!

Emilchen gratuluję sukcesu w karmieniu :D

Jenn ja wczoraj bylam w szoku, bo z 1 cycla udało mi sie odciągnąć 90 ml.
Drugiego wcześniej wydoila Lila heh
Mialam sobie to zostawić na wieczór żeby wina sie napić, ale niestety 1 wydojony cycek mlodej nie wystarczył i te 90 ml tez obaliła haha.

Była u nas sasiadka przed chwilą i przyniosła troche ciuszkow z lumpka dla Lili.
Musze powiedziec, ze starsza babeczka, ale fajne rzeczy wybrała :)

Stokrotka no mnie ciagnie czasami.
Tzn nie mam jakiegoś wielkiego parcia, ze muszę, bo oszaleje tylko taka zwykła ochota mnie nachodzi.
Z resztą ja wiem, że zacznę znów palić, a raczej popalac, bo ja nigdy duzo nie palilam i paczke potrafilam mieć na 2 tyg, bo po prostu to lubię i traktuje trochę jak taką formę relaxu.
No i ja akurat tylko mentolowe i cienkie :D

Ostatnia edycja:
Stokrotka mnie ciagnie bardzo:-( 2 dni temu kupilam sobie e-papierosa i olejek bez nikotyny i tym sie truje i poki co mi starcza... wiem, ze to chemia i lepiej byloby sie obejsc, ale licze, ze malemu nic nie robie..
A no duzy juz jest:-) widac jak rosnie, ze az milo:-) a do poniedzialku karmilam tylko piersia a teraz 2 razy dziennie daje mu tez mm, bo ciagle wisial na cycu i po czasie sie denerwowal strasznie i stwierdzilam, ze sobie nie pojda i chyba tak bylo, bo mm pije po 130ml i cyc dalej prawie caly czas w uzyciu :-)

Alecta ja tez cienkie mentalowe ale paczke na 2 dni max mialam...

Ostatnia edycja:
Dobry dzień.

Dobrze, że wczoraj się położyłam wcześniej bo praktycznie pół nocy nie przeapane od 2 do 6 z przerwami... Nie wiem co małemu było, chyba kolęda niezbyt na niego podziałała ;-) Najedzony był, kupka już normalna, pierdy idą, czysta pielucha a za cholere spać nie chciał... Jak już się udało usnąć to na mnie i co go odłożyłam do kołyski to się rozbudzał i hałas robił. A mnie tak niemiłosiernie kręgosłup boli że już nie miałam siły leżeć z nim plackiem..... :-(

My na brzuszku kładziemy ale tylko jak mamy małego na oku bo tak się siłuje i główkę unosi , że bałabym się go tak zostawić.

Któraś z was pisała , że szumisia kupowała? Bo zastanawiam się czy nie zamówić.... Mały teraz siedzi w łazience w bujaczku przy włączonej pralce i śpi :-D Wasze też mają taki mocny odruch ssania?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry