reklama

Styczeń 2015

Witajcie Dziewczyny
Jaka ja dziś mega niewyspana jestem. Córcia juz od pół godziny na nogach. Mi dziś brak sił do życia. Najchętniej cały dzień w łóżku bym spędziła ale nie mam jak

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dzień dobry z rana! :) U nas dzisiaj lekkie ochłodzenie - w końcu jest czym oddychać :)
Młody już wywioziony do siostry, a ja mam leżeć.. ehhh, a dupa rośnie ;)

Wiecie, że w ciąży przysługuje nam leczenie kanałowe zębów na nfz? :) Mam akurat 1 ząb do kanałówki, w lipcu lekarze będą mieli nowe kontrakty więc chyba skorzystam. U nas lekarz bierze 200 zł za 1 kanał, więc przy moim zębie będę na plusie 600 zł, chyba skorzystam.

A tak ze złych wieści (bo wczoraj nie wszystko mogło być pozytywne), okazało się, że pomyliłam termin spotkania w urzędzie pracy (przez ciągłe wizyty u lekarza zapomniałam) i odebrali mi status bezrobotnego i zabrali zasiłek. :( Nie wiedziałam, że muszę brać L4 gdy jestem na bezrobociu, a teraz już lekarz mi nie może wystawić tak bardzo do tyłu. :/ Spróbuję się jeszcze odwołać ale nie wiem czy to coś da... jeśli nie to jestem w czarnej dupie - bo do pracy nie mogę iść. W sumie jest też taka opcja, że skoro zasiłek odbierają mi na 120 dni, to będzie mi znowu przysługiwał od końcówki września przez 4 miesiące - czyli do 25 stycznia. Jeśli urodzę w trakcie zasiłku lub do miesiąca po (a termin mam na 25 stycznia), to będzie mi przysługiwał roczny zasiłek macierzyński w wysokości zasiłku dla bezrobotnych... Więc już nie wiem co robić, odwoływać się czy nie... Jeśli się odwołam i dostanę już teraz zasiłek, to muszę znaleźć pracę by mieć macierzyński + rodzicielski (a nie wiem czy znajdę i czy będę mogła iść do pracy), a jeśli się nie odwołam to teraz przez 4 miesiące jestem bez grosza ale po porodzie będę miała tą minimalną kasę przez rok... Pomóżcie, co robić? :)

Hey,
mały już do przedszkola oddelegowany a ja zaraz lecę do Lidla po organizator na fotel :)

Nieobecna ja bym poczekała bo widzisz, że musisz leżeć a gdzie tu pracy jeszcze szukać. Tym bardziej, że z pracą to teraz różnie a tak to chociaż będziesz miała jakiś grosz na macierzyńskim.

Cześć dziewczyny
nieobecna- ja bym przeczekała do tego września, zawsze to potem coś Ci się będzie należeć

U nas też dzisiaj jest czym oddychać, wiaterek wieje, a ja kisnę w domu:wściekła/y::wściekła/y: też zazdroszczę dziewczynom, które bezproblemowo przechodzą ciążę, myślałam, że może z trzecią będzie inaczej, ale nic z tego,
Jak mnie boli głowa biorę apap, nie męczę się dla zasady.
Jestem dziś zła i jakoś tak dupnie się czuję.

Miłego dnia

kevinka- super wiadomości:tak:

Hej laski ;-)
U mnie jak zwykle chu***o :-P niech to się już skończy hehe jem herbatniki w łóżku i czekam na cud dobrze ze córa juz taka duża to sobie śniadanie sama zrobi ;-)

Nieobecna - tez myślę że lepiej poczekać :-) widzę humor dopisuje :-D jedz sobie na zdrowie :-D

AZA. Ja będę polować teraz na patelnie z lidla ;-)

ANGELICA - witaj ;-)

Witajcie o poranku.
Jaka ja dzisiaj słaba jestem to jest szok...czuję jakbym wcale siły w kończynach nie miała. Zaraz do pracy. Mąż jutro wraca i trzeba by było jeszcze mieszkanie ogarnąć ale nie mam sił.

jezyk, mój mąż ma siostrę starszą o 12 lat... Ona i jej obecny mąż karmili mojego męża butelką... Zawsze mieli dobry kontakt, ale taki naprawdę OK dopiero jak Robert zaczął ze mną być ;-) Ja też nie cierpię "cierpienia dla zasady", moja mama jest taka - nie zje tabletki, bo "może przejdzie", a mnie nigdy nie przechodzi samo :no:

gosiane, ja w pierwszej ciąży łapałam przeziębienie za przeziębieniem :-(

agulqa, u mnie obaj bracia traktowani jak jajo, synusie mamusi :baffled: Ja mam potworne migreny, każdego dnia boję się, czy mnie nie złapie... Na zwykły ból głowy biorę Apap, a migreny jeszcze nie miałam TFU TFU TFU!

nieobecna, no z tym szpitalem to jakaś porażka :no: Ale grunt, ze frytki w nagrodę dostałaś :-D Ja już jestem gruba :wściekła/y: A o tych zębach to warto wiedzieć, tylko nie wiem, czy mój dentysta ma w ogóle kontrakt z NFZ :sorry: A czy na pewno po tych 4 miesiącach przywrócą Ci zasiłek? I czy nie zostanie on skrócony o te 4 miesiące bez wypłat? I co z ubezpieczeniem? Ja bym się chyba wstrzymała, lepszy macierzyński :-D

bada m., mnie obie ginekolog coś tam wypatrzyły, ale jedna stwierdziła, że to torbiel, druga, że "coś tam jest" ale to normalne w ciąży i nawet nie wiem co to... Ale coś mam, może to też krwiak...

angelica, na pewno Cię nie zjemy ;-)

Ja codziennie sprawdzam, czy mi włókniak w cycku nie rośnie, ale odkąd mi cycki urosły, to trudniej mi go wymacać...
Na szczęście póki co nie rośnie, może ominie mnie operacja...

reklama
Witam z rana.

Ola juz w przedszkolu a ka szykuje śniadanie, pyszną wędlinkę kupiłam ;)
Wiecie to jest chore i w Pradze i w sławie w ogóle mdłości nie miałam, tydzień spokoju a wczoraj ledwo weszłam do domu i odcrazu niedobrze :/ muszę znów wyjechać najwyraźniej :)

nieobecna super ze dzidzi ok :)

Kevinka gratuluję :)

agulqa_b ja żadnych dragow w ciąży nie biorę mój sposób na głowę to spanie i dużo wody

angelica witaj, czego się spodziewać? Wszystkiego co najlepsze :)

nieobecna ja dzięki za kanałowe nawet darmowe '!! Naxszczesvie 6 miesiecyvtemu wyłączyłem wszystkie zęby i mam spokój :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry