reklama

Styczeń 2015

Nieobecna-Przykro mi z powodu dzieciaczka koleżanki. Na smsa powinnas odpisac jak najszybciej, wystarczy zwykle trzymaj się jestem z Tobą.

Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju papierki to wszystko zawsze załatwia mąż, więc po porodzie nawet nie wiem od czego mialabym zacząć.

Przez ten powrót do pracy stracilam ochotę na cokolwiek, ale już w czwartek wyjeżdżamy, wiec cieszę się jak małe dziecko.

Na obiad szczawiowa, teściowa gotowała i jak pojechałam odebrać dzieci po pracy to dała dla nas wszystkich.

A do mnie właśnie dzwoniła moja przyjaciółka z Gdańska, że rodzice u niej byli i dała głęboki wózek po swojej corci( corcia z marca tego roku) i dziś mi przywioza. Ale super, jeden problem z głowy, na wiosnę za to poszukamy jakiejś fajnej spacerowki.

reklama
Dziewczyny, ja konam od rana. To wcxirajsze tymczasowe opatrzenue d jury nic nie dalo. M uczucie jakby mnie w zebie gilgotalo. Jak myslucue, isc tam Drugi raz I wymienic ta wypel uenie na nowe czy nie ryzykowac? Kurcze no 6 muesuecy na przeciwboliwych Nie pociagne :(

agulqa najpierw musicie iść do USC (macie na to 14 dni) ale tam gdzie rodzisz (jeżeli w innym mieście,ja tak miałam) jak zapiszecie dostaniecie 3 akty urodzenia,za jakieś 3 tygodnie będzie do odebrania pesel dziecka to już tam gdzie jesteście zameldowani, do becikowego zaświadczenie od gina + akt urodzenia dziecka i pewnie jeszcze zaświadczenia o zarobkach itp.
jezyk super Ci się trafiło :happy:
te krokiety u mnie to z pieczrkami i żótym serem,a zimową porą robie z mięsem i kwaszoną kapustą

Indi przepraszam,ale nie bardzo rozumiem twoje posty,słowa niezrozumiałe

Ostatnia edycja:
Jeszcze nfz! Nie wiem jak u Was, ale u nas jak dziecko ma juz pesel to trzeba mu kartę do lekarza z nfz wyrobić.

Nie mogę edytowac na komórce. Do becikowego zależy od miasta.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jezyk super! Fajne takie niespodziewane prezenty. Ja mam kuzynke i kilka znajomych z malymi dziecmi, nikt nie zaproponowal nawet czy chcialabym pozyczyc, odkupic czy cokolwiek innego a ja z tych co sama nie zapytam czy cos maja by odsprzedac np

Dzieki bada. Rodzic pewnie bede w inie, chociaz poczytam opinie o bydgoszczy i toruniu. Pewnie moj tata zdazylby mnie tam dowoezc na porodowke, to ok 30km, ale tesciowa wolno jezdzi wiec moge czasem w samochodzie urodzic :-P

to u nas położna jak przychodzi na wizyte patronażową to wypełnia te papiery ze mną razem do NFZ-deklaracje
a do ubezpieczenia to u Ciebie lub męża w pracy,moje dzieci są u m,bo on ma stałą prace,a ja przez jakiś czas nie miałam i tak już zostało

Bada, autokoreka mi wyskakuje I mi dziwnosci wychodza a Nie zawsze sprawdze :(
Narobili mi Stracha wcxoraj, ze wymienianie plomby w czasie ciazy moze jakos zle wplywac na dziecko I juz sama Nie wiem co robic. A boli tak, ze Nie moge sie na niczym skupic

reklama
Jeszcze nfz! Nie wiem jak u Was, ale u nas jak dziecko ma juz pesel to trzeba mu kartę do lekarza z nfz wyrobić.

Kartę do lekarza z nfz? Nie rozumiem :-) Tzn zapisać do przychodni czy coś w nfz-cie załatwiać?

Indi jak kanałowe można to i zwykłą plombę także! Poza tym groźniejsze są zapalenia w ciąży więc jak boli to szybko wyleczyć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry