reklama

Styczeń 2015

reklama
Witaj sprite, pisz śmiało :)

No i rozpadalo się, a właśnie mieliśmy iść do sklepu, bo chlopakom nalesnikow się zachcialo, a Cyprian tylko z serem je. No nic poczekam trochę, może zaraz przejdzie.

Sprite witaj :)))

Jezyk ja to tak spokojniej do wolnego podeszłam bo niedawno byłam w ciąży więc styczeń byłam na L4, luty, marzec macierzyński, kwiecień, maj w pracy, w czerwcu na opiece na Konrada, z której bezpośrednio przeszłam na L4 ciążowe :)))) Ty jednak pewnie cieszysz jak nic, wyobrażam to sobie :)) Ja znów jak jestem na L4 to mam większy syf w domu niż gdy pracuję. Nic mi się nie chce, leń do potęgi n-tej...

Ja dziś na obiad spaghetti robię a jutro rosołek. Musimy do wypłaty pasa przycisnąć bo coś nam kasa za szybko poleciała w tym miesiącu :)

Witaj Sprite! :)

AZA - my też mieliśmy przycisnąć w tym miesiącu z kasą bo już lecieliśmy na oparach a Mąż ma zawsze wypłatę na koniec miesiąca, ale dostał przelew już dzisiaj więc na obiad pizza albo coś wietnamskiego. Chora jestem i w ciąży, od czasu do czasu mogę coś zamówić zamiast stać przy garach ;)

A teraz trzeba się wziąć za robotę - dr House w tv i deska do prasowania woła rozłożona ;)

EKZ ciążę mam na pewno 14 tygodniową bo potwierdziły to poprzednie usg. Teraz skierowana byłam do innej ginekolog bo ma lepszy sprzęt. Ale ona pomimo że to lekarz ginekolog niby bardzo dobra nic nie chciała mi mówić o tej kosmówce i braku łożyska bo ma mi to wyjaśnić mój lekarz prowadzący. robiła najpierw przez brzuch a potem dołem jeszcze.Robiła tylko dziwne miny i nic nie wyjaśniała. Przez nią od wczoraj od 15.00 mam stres co będzie. Ciśnienie skacze mi nawet do 140 na 90 a ja zawsze miałam niziutkie.

Ostatnia edycja:
Nieobecna sporo. Chociaz u nas jest ponad 2tysiace a teraz jak dojdzie mieszkanie to bedzie dobrze ponad 3 :-P

Nieobecna wracasz do pracy tak szybko czy jak najszybciej chcesz jakas nowa znalezc?

Alecta super! Ja nie mam pomyslu na nowe mieszkanko jeszcze :-(

Elutka ja mam prace mega stresujaca i z ludzmi i w ogole niebezpieczna wiec ten w poznaniu od razu wypisywal. Wiedzial gdzie pracuje ;-) ja wykorzystam maks urlopu i tez wracam czyli po roku. A bubik zlobek lub opiekunka. Innej opcji nie ma :-(

Nieobecna dlatego ja biore od razu na calosc 80%

Femme a moze cos swojego?

Elutka wiem cos o takim planowaniu... szkoda gadac ;-)

Hej sprie! Oczywiscie witamy ;-)

aza my tez juz bez siana ;-)

Jezyk podziwiam!

reklama
Poodkurzałam, pomyłam podłogi i zrobiłam kurczaka afrodyzjaka:) Piersi ubite i wysmarowane ziołami prowansalskimi wrzucam na patelnie z rozgrzaną oliwą, zgniecionym czosnkiem i miodem. Pachnie w całym domu;)

karpanna
bo już myślałam, że jakaś położna czy ktoś cię badał i takie info podał. Aj! Wszystkie dowiesz się na wizycie u swojego gina! Trzymam kciuki, musi być dobrze!

sprite
witaj;)

Ja w pierwszej ciąży na L4 poszłam w 22tc jak wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem przedwczesnego porodu. Od tamtej pory siedzę w domu;) Najpierw macierzyński, potem urlop zaległy, i rok na wychowawczym, aż teraz znowu będę mieć płacone bo wróciłam do pracy na L4;) Tak więc jestem tu chyba najdłużej z bobasem w domu;) Ale u nas próba żłobkowa odpadła, bo my zbyt wrażliwi. Niania...ach nasza córa nie dała się niani (cudnej). Po paru dniach ryczenia doszło dławienie się i wymioty. Nic nie jadła dopóki nie wróciliśmy do domu. Jak rano słyszała dzwonek do drzwi (niania) to zaczęła wpadać w panikę. Odpuściliśmy i w sumie nie żałuję;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry