reklama

Styczeń 2015

karpanna witaj:) jakieś takie mało logiczne wydaje mi się to co ci lek powiedziała..na szczęście masz za kilka godzin wizytę to sytuacja się wyjaśni:) i nie zamartwiaj się, bo to źle wpływa! Powodzenie:)
bada powiedz lekarzowi, że się stresujesz, źle czujesz itd...mi w pierwszej ciąży lekarka też nosem kręciła(później już do innego gina chodziłam), ale powiedziałam że mam taką i taką pracę, stres itd i wypisała...do 12tc jeszcze rozumiem, że nie chcą wypisywać ale później?
W Krk całą noc lało..teraz się uspokoiło, ale jest wstrętnie zimno, szaro brrrrr
Ja wczoraj popołudniu pojechałam z młodym do CH na zakupy gdzie jest wydzielone spore pomieszczenie na bawialnie, trochę się dziecko wybiegało:P zawsze go tam z tatuśkiem zostawiam jak jedziemy wszyscy i idę na zakupy:) fajny pomysł, powinni wszędzie takie coś zrobić
ja mam na obiad dzisiaj mielone :)

nieobecna ja myślę, że drugie dziecko wyślę do żłobka jak będzie miało ok roku..nie wiem czy mi się uda wcześniej, ja to taka jestem że się boje jak zareaguje itd...no ale mus to mus..z jednej pensji będzie ciężko

Ostatnia edycja:
reklama
Elutka - My niestety już od 3 miesięcy żyjemy z jednej pensji, więc będziemy tak mieli ponad 1,5 roku - średnio jest. A wcześniej też miałam lichą kasę - bo tylko 60% (ja miałam macierzyński pół roku 100% a drugie pół 60%).

Z innej beczki -Doggi, jak będziesz miała chwilę i aktualizowała listę styczniówek to dopisz proszę na dole +Filipka, w końcu wszystkie o nim pamiętamy!

Nieobecna to my podobnie. ..ja macierzyński miałam pół roku, bo rodzilam w 2012....chwilkę siedziałam na chorobowym bo kręgosłup zaczął się mocno odzywać, bezrobocie i jest lipa :-( a debet, raty same się nie spłaca. ..

no po śniadaniu od razu inaczej ;-)

ja będę macierzyński jak najdłużej ciągnąć a później nie wiem co będę robić mam nadzieje że przez tyle czasu coś się wymyśli ;-)

Gdybym miała macierzyński, to też bym cały rok "siedziała" w domu z dziećmi. A tak to dupa.
A gdybym z drugiej strony nie była teraz w ciąży, to miałabym super pracę - kumpela mi zaproponowała ale musiałam odmówić - nie chcę robić świństwa bliskiej osobie.

nieobecna z Filipkiem oczywiście masz rację:) :)

właśnie się wqurzyłam! Wykupiliśmy noclegi nad morzem na gruperze na sierpień, a teraz mąż mi piszę że nie wiadomo czy im pobytu na poligonie nie przedłużą o 2 tyg wrrrr w razie czego da się przesunąć..ale jak tu coś zaplanować???

zapomniałam napisać, śniło mi się że plamiłam...okropne to było!

Ja na macierzyńskim będę rok, a później albo otwieram coś swojego albo pójdę na kuronia, bo za free mi się nie opłaca jeszcze rok w domu siedzieć, żłobków u nas nie ma, a do p-kola od 2 lat przyjmują.

Witam z rana piękne panie

karpanna kciuki! Kosmówka w łożysko zaczyna zamienia się dopiero od 12tc. Może masz ciążę młodszą i dopiero zamienia się. Luz. Albo chodziło o to, że łożysko jest bardzo nisko. No i co to w ogóle za doktor robi badanie (nie jest ginem?). Może nie znam, ale chyba zawsze badać ciężarną powinien ginekolog, szczególnie usg! Daj znać co tam.

reklama
hej Dziewczyny! :)

postanowiłam się dołączyć, mogę?

wprawdzie na karcie ciąży termin porodu mam na 02.02., w innych obliczeniach wychodzi 30.01., a suwaczek pokazuje jeszcze coś innego, to myślę, że tym razem (mam już dziecko z lutego) bliżej mi do styczniówek niż lutówek :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry