reklama

Styczeń 2015

reklama
agulqa - ja policzyłam tylko kilka rachunków, które muszą być opłacone na początku miesiąca - nawet 1300 kredytu za mieszkanie jeszcze nie zapłaciłam, więc tego jest dużo więcej :/
Niestety nie mam gdzie wracać - muszę szukać pracy. Ale od września otwierają nowe grupy w żłobku i przedszkolu (mam nadzieję, że Młodego już przyjmą), więc nie ma innej opcji bym w tym czasie nie wróciła do pracy. Chyba, że znajdę coś wcześniej - wtedy trzeba będzie kombinować, ale na późniejszy powrót nie mogę sobie pozwolić. Z jednej wypłaty ciężko wyżyć.

Agulqa - Tobie do macierzyńskiego dojdzie jeszcze urlop z 2014 i 2015 roku, więc będziesz miała dodatkowe 2 miesiące z dzieckiem :)
U mnie nie było opcji 80% - macierzyński roczny zatwirdzili w marcu a ja urodziłam na początku kwietnia (należałam do tych co ściskały nogi i się stresowały co będzie) ;) więc to wszystko było jeszcze w powijakach...

kasiekz - uwielbiam takiego kurczaka! :) Tylko ja nie ubijam, daję całe piersi na patelnię grillową, po obróceniu kładę plasterek pomidora i mozarelli - zapiekam jeszcze w piekarniku jeżeli grubsza pierś. Pychota! :)

kasiekz - nie strasz, bo aż się boję, że i u mnie tak będzie! a MUSZĘ wrócić do pracy.

agulqa - wychowawczy masz bezpłatny, jedynie masz odprowadzane składki.

karpanna - jeszcze niespełna 2 godziny i wszystko się wyjaśni!

Tak sie boję dziewczyny!!! Nie rozumiem dlaczego nie dostałam wyników i zdjęć z usg do ręki nawet w szpitalu tak robią. Wyszlam bez niczego oprócz łez.
Ja mam 38 lat skończone. Wsród Was jest ktoś w tym wieku?

Ostatnia edycja:
Głupia byłam że nie dopytywałam byłam w takim szoku że coś jest nie tak. Odjęło mi mózg i mowę. Ten lekarz do którego idę do jego znajomy więc też nie wiem co mi powie.

Mam ochotę na placki ziemniaczane:D Niestety lodówka pełna, więc dopiero jutro zrobię.

karpanna
to twoje dzidzi i powinnaś dostać coś do ręki. A jakbyś chciała zmienić lekarza to co...nie miałabyś nic, żadnego papierka z poprzedniej wizyty. Ale to już nie ważne - nie stresuj się! Za niedługo będziesz wszystko wiedzieć &&&&&

nieobecna spox, każde dziecko inne;) Im wcześniej zaczyna się tym lepiej. Nasza miała już 17mies. i była cwaniakiem. Ja nie mogłam głodzić dłużej dziecka czy słuchać od sąsiadów jak darło się na całą ulice po czym wymiotowało. Niektórzy kazali przetrzymać. Po 2 tygodniach takich akcji i coraz gorszego stanu dziecka musieliśmy zrezygnować z niani a ja z powrotu do pracy. Niania była sprawdzoną przesympatyczną osobą, która pierwszy raz spotkała takie dziecko i sama była przerażona sytuacją.

agulqua
wychowawczy jest bezpłatny. Jedyne co masz płacony zus, więc jesteś ubezpieczona i liczą ci się lata pracy. Ja do pracy nie wróciłam od razu po macierzyńskim, bo nie chciałam zostawić malutkiego dziecka w żłobku na 10,5godz.dziennie (7-17.30). Niestety takie były moje godziny pracy wliczając godzinę dojazdu i przyjazdu. Więc w sumie widziałabym dziecko dwie godz. dziennie przed jego snem.

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj mam dzień lenia :-D właśnie zrobiłam sobie obiadem, mrożona kawka się chłodzi na deser z lodami będzie :-D a córkę porwała sąsiadka na działkę do wieczora pojechały się dziewczyny pluskać w basenie :-) więc nie wychodzę dzisiaj z piżamy :-D jak mi błogo :-)

AGULQA - miałam już swój sklep póki co nie mam sił na swoje działalności ;-) zobaczymy jak się pozmienia przez ten czas nie lubię planować w przód bo życie strasznie zmienne jest ;-)

witam nową mamę ;-)

KARPANNA - 3mam kciuki ;-)

Z wychowawczym jest różnie z tego co wiem jest to chyba jakoś od dochodów zależne czy płatny czy nie...
Karpanna baba jakas beznadziejne, ale już niedługo ci się wyjaśni :-)
Leje i leje. ..co tu robić? Z młodym robiłam już wszystko-klocki, rysowanie, czytanie bajek, oglądanie. ..chyba zacznę sprzątać :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry