reklama

Styczeń 2015

Ciekawe czy u mnie w końcu się maluch ujawni sama nie wiem co chce :-D

O 3 posty chyba w tym samym czasie :-D

Mcpearl ja wszystko normalnie pralam i prasowalam tylko ;-) nie gotowałam ani nic :-P

reklama
Oo chyba się skuszę na lawendowy.
Powiedzcie mi gdzie do pralki go dolewacie?
Ja kolorowe rzeczy piore głównie w orzechach, a one bez zapachowe są więc olejek do nich byłby super.

Nieobecna nie będę powtarzać się już za dziewczynami, ale się z nimi zgadzam.

Olej kokosowy też się dobrze sprawdza.
Ja używam go czasem do włosów.
Nakładam na nieumyte i po kilku godzinach myje głowę.
Daje fajny efekt, włosy są bardziej lśniące i fajnie się układają.

emilchen, ciebie leczą na pojawienie się grzyba, ale czy mąż też nie potrzebuje kuracji? Pamiętam, że jak przed ciążą jakieś świństwo się do mnie przypałętało to mój M też dostał tabletkę i nie mogliśmy się kochać kilka dni.

Dzięki dziewczyny za rady odnośnie prania. Też mi się wydaje, że szkoda rzeczy na wysokie temperatury.

Moja dzidzia od kilku dni poważnie daje o sobie znać. Wczoraj to tak latała mi po brzuszku, że aż zabolało. Ale cieszyłam się, że daje znaki życia. Po 4 godzinnej podróży autem, pakowaniu itd brzuch mnie bolał.

Do prania w pralce – należy wlać 12-15 kropli olejku herbacianego do pojemnika na płyn do płukania tkanin, dolać 1/3 szklanki wody, aby pralka łatwiej wyplukała olejek z pojemnika. Po wyjęciu z bębna pranie pachnie lekko ziołowo. Nuta zapachowa szybko traci intensywność. Olejek niszczy roztocza – jest idealny do prania pościeli i ręczników, delikatnych ubranek dziecięcych oraz ściereczek kuchennych.

Moje dziecko też już lata jak szalone ( najbardziej po nuliniowym rafaello) :) Już zapomniałam jakie to fajne uczucie.:tak::tak:

Ubranek też nie gotuję, piorę je w 60 stopniach i za pierwszym razem prasuje, potem już tylko piorę:-p. Kolorowe rzeczy w 30-40 stopniach. Nigdy żadne z moich dzieci nie miało jakiegoś uczulenia czy tego typu innych dolegliwości skórnych.

jezyk ja tylko do herbaty dodaje :D też się chętnie dowiem jak się do prania dodaje, mam w domu to bym dodawała szczególnie jak już zaczne prać rzeczy dla młodego.

Moje dziecko jest ZEN. Wierci się ale subtelnie i nie za dużo. Ciekawe czy to będzie miało jakieś przełożenie na temperament. A może powinnam się martwić. Tymek to jak zaczął się kotłować od 16 tc to do tej pory nie przestał :D

Ostatnia edycja:
McPearl jak kiedyś miałam to też był leczony, ale teraz my mamy zakaz współżycia, także on nie przenosi... Ja zawsze miałam skłonności, po antybiotykach zawsze dostawałam niestety, grzyb mnie lubi :sorry2: moja ginekolog męża podejrzewała o paciorkowca, ale przypomniało mi się, że kiedyś robił posiew nasienia i był czysty, a u mnie zawsze bakteria, także on niewinny :-D

femme ;-)ja byłam na usg dokładnie w tym momencie w jakim Ty jesteś teraz i wtedy nam pierwszy raz powiedziała o chłopcu, także może czegoś się dowiesz dzisiaj ;-)

Nieobecna szkoda ze nas opuszczasz. Moze chociaz czasem zajrzysz? Ciesze sie ze z malenstwem jest wszystko oki :-) gdybys jednak faktycznie chciala nas opuscic to zycze szybkiego i bezkomplikacyjnego rozwiazania :-)

Megami ja mialam przed ciaza chyba ze dwa razy. Opryszczki tzw genitalnej nie mialam nigdy. Ale mam inny recznkk do twarzy teraz niz do reszty ciala to i Ł bedzie mial zakaz zblizania sie poki co :-P mam jednak nadzieje ze zadnych powiklan nie bedzie

Co do opryszczki dodzwonilam sie do mojego gina i kazal kupic zovirax masc lub tabletkii 200mg, mysle ze wie co robi mimo to ze nie kazal mi przyjsc na wizyte w zwiazku z tym.

Ja to nawet nie wiedxialam ze pralki maja taki program jak baby :-P

Moj dzidzius dzisiaj w nocy nawet plywal no i oczywiscie komary nas pogryzly i pol nocy nie spalismy :-(

reklama
emilchen to TO to juz pewnie jest TO o czym myslisz:-)

femme nie slyszlam o tym nawet, ale moze zabiore chrzesniaka:-) a jak sie corze podobalo??;-)

Zelka widze, ze do usg masz jeszcze kilka dni, ale juz trzymam kciuki za hamburgera hahah;-) moze jak spokojniejsza dzidzia to wlasnie dziewczynka bedzie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry