reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Albieniec Ty to sie mialas.....:baffled::szok:najwizaniejsze ze z maluszkiem wszytsko oki i ze Ty tez doszlas do siebie!!!!
Kamalodz 3mam kciuki zeby jednak sytuacja sie zmienila...i nie masz pojecia jak Cie rozumiem....:-:)-:)-:)-(
Pumi ciesze sie ze wszytsko sie pozytywnie wyjasnilo!!!tylko fakt szkoda ze jeszcze 2w1 .a mysle ze nie masz sie co martwic na bank inaczej Cie potraktuja jak bedziesz juz rodzaca i Cie szybko tam czyms przetransportuja a jak nie to adrelalina tez na bank zrobi swoje hihi;))) a Twoj P. jest udany jak kazdy facet ze tez oni nie maja pojecia co my musimy przejsc nie tylko fizycznie ale i psychicznie.........:baffled::baffled::baffled::baffled:

Majopa ja rowniez 3mam kciuki za Ciebie..bedzie dobrze zobaczysz!!!:tak::tak::tak:musi!!!:-):-)

wogole jesli u mnie porod sie zacznie..........a mam gleboka nadzieje....to nie wiem kiedy pojade do szpitala yh ponoc najlepiej byc w miare jak najdluzej w domku niz meczyc sie w szpitalu jeszcze jak nie pozwalaja chodzic!!!:szok::szok::szok:

milego popoludnia!!!:-):-):-):-)

Albi- to brzmi jak jakas sado- maso orgia!!! no nie moge sobie wyobrazic jak na zywca grzebali ci w wnetrznosciach- ugh!!! masz weternako przezycia!!!!!
Kama biedactwo. Tyle jeszcze czekania- ale mama twoja przynajmniej bedzie mogla byc przy tobie.
Mi sie zdaje ze jak ja sie nie rozpakuje sama od siebie to wywolanie bede miec dopiero kolo 14lutego. Chyba zeschizuje do tego czasu

no właśnie a ja myślałam, ze to podpajęczynowe i zzo to to samo , bo ja miałam to pierwsze.:dry:
Albi normalnie szok:szok::szok::szok::szok:, nawet brak mi słów do skomentowania twojej sytuacji:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

u mnie to było tak,
po poniedziałkowej oxy nic i we wtorek od rana..........
jak lekarz stwierdził, ze do godziny 14 będę mieć dziecko na rękach, to poczułam się wspaniale, chociaż oxy dawała równo po krzyżu.:dry:
za godzinę przyszedł, zbadał mnie i powiedział, ze brak postępu i , ze nic z tego nie będzie chociaż już normalnie przewracało mnie na lewa stronę od bólów, ale partych jeszcze nie miałam. Na to lekarz zbadał mnie i zapytał co bym powiedziała na cc, a ja , że bardzo chętnie nie wierząc własnym uszom.
no to stało sie zaczęli mnie przygotowywać do cc ale nie odłączyli oxy.bosze jakie to były bóle to szok. zaraz zastrzyki , cewnik i cytrynian, potem spacerek do sali operacyjnej , ciągle skurcze coraz boleśniejsze. kiedy tak sobie leże i mieli sie wkłuwać do kręgosłupa to w tej samej chwili zaczął mi sie skurcz. zaczęłam się drzeć i wić na stole, żeby na boga mnie nie kuli teraz bo mam skurcz. w głowie przeleciał mi obraz jak jeżdżę na wózku, no powaga.:sorry2::sorry2:

jak się już wkłuli to kazali szybko obkręcić się na plecy, a ja , ze po skurczu byłam obolała, to zrobiłam to w ślimaczym tempie i znieczulenie nierówno rozeszło mi sie po ciele. i tak nie czułam lewej nogi a prawą bardzo dobrze.
znowu zaczęłam się drzeć, ze czuje tylko jedną nogę, no i pani anestezjolog myziała mnie zimnym wacikiem i nakłuwałą jak przy akupunkturze czy coś czuję czy nie. chyba było dobrze bo potem to już odleciałam i przysnęłam na stole, byłam wyczerpana skurczami i nieprzespaną nocą.

ale już na sali pooperacyjnej czułam tylko prawą nogę, tak jak przed cc. na szczęście pewnie panika dopomogłam, bo czuje teraz obydwie nogi a jedynie z dnia na dzień drętwieją mi po jednym palcu u prawej ręki, ale myślę, że z czasem samo przejdzie, jak myślicie?:sorry2:

o jesteś Pumi, 3mam kciuki, żeby jak najszybciej.
Kama u ciebie też:tak::tak::tak::tak:

qrcze ale się rozpisałam, a weszłam tylko się zapytać jak kładziecie swoje dzieciaczkiw w łóżeczkach?
bo ja to raz na jednym boku raz na drugim delikatnie pod katem.

u mojego słoneczka na oczko pomógł świetlik, ale usłyszeliśmy, ze jest bardzo mocny i przerwaliśmy terapię- nie słusznie, bo mu sie dzisiaj nawróciło. myślę, ze 2 razy dziennie to przemywać naparem to chyba się nic nie stanie:sorry2:

Esti a czy twój Olis też jak kupkę robi to sie tak nadyma?

bo mój to robi takie miny, i zmienia kolor:laugh2::szok: , ze mam wrażenie że sie strasznie męczy i , ze go to boli, chociaż teściowa mówi, ze jakby go bolało, to by na pewno płakał:tak:

Basia daj znać jakby co, bo my tez jesteśmy zniecierpliwione:tak::tak::tak:

mojemu słoneczku odpadł pępuszek 2 dni temu( w 12 dniu), ale jeszcze pojawia mu się jakaś krewka w tym zagłębieniu, czy u was tez coś takiego sie pojawiało?
przemywam ten pępuszek ale znowu cos sie pojawia martwię się, ze jeszcze się nie zagoiło:-(

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAM :-):-):-):-):-)
A moje malenstwo jest chore wczoraj w nocy mial 38 st goraczki bylam dzisiaj u lekarza na szczescie to tylko mala infekcja ale Karolek jest dzis taki bladziutki i ma podkrazone oczka strasznie mi go zal popije troche mleka i spi :-( ale minela mu juz goraczka wiec chyba bedzie lepiej
Jesli chodzi o sex to pierwszy po porodzie juz byl 3,5 tyg po cc troche w srodku bolalo ale tylko pierwszy raz .No i od tygodnia biore Cerazette ale jak skoncze to opakowanie to zafunduje sobie zastrzyk i bede miala spokoj na trzy miesiace i tez spokojnie mozna karmic :tak: Acha Karol ma juz miesiac i pepek jeszcze mu nie odpadl
I ktoras sie pytala czym smarowac blizne po cc RIVANOL taki zolty plyn to specjalnie na takie rany ja mialam szwy rozpuszczalne i po 3 tyg od cc mialam juz ladnie zagojana blizne smarowalam pare razy dziennie i suszylam suszarka mam nadzieje ze komus pomoglam

reklama
U nas tez odpadł po 11 dniu, i tez pojawiła sie krewka ale nie martwie sie tym bo ona jest zasuszona a nie leci non stop :)
Kurcze czy Was tez tak korci żeby sobie cos zjesc niedozwolonego??
A no i co z tymi bananami jedni mówia zeby jesc inni ze po miesiacu! a ja tak je lubię.Jecie coś co jest niedozwolone czasami???

Do góry