reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
:-)Sylka naprawde chodze w dzien jak zombi bo jak mala sie budzi na karmienie to ja zawsze przewijam i ona sie rozbudza i musze ja lulac z godzine az zasnie a pozniej jak maz wstaje do pracy to biore ja do swojego luzka , budzi sie przed 8 a ja juz wtedy nie moge pospac bo musze posprzatac i obiad dla meza ugotowac a mala jak zasnie po 8 to sie budzi po 9 i wtedy potrafi niespac do 15 w miedzy czasie tylko 15 minut pospi wiec to wykorzystuje na prysznic, nie mam nawet czasu sniadania zjesc a cieply obiad nie pamietam kiedy jadlam bo jak maz przychodzi o 14 to podaje mu obiad a sama mala szybko na spacer ubieram. Anja nie jestes wyrodna matka ja dzis tez mialam koszmarny dzien nic przy mojej lalce zrobic nie moge a jeszcze przy wieczornym usypianiu tez mialam problem ,teraz spi ale tak sobie slodko wzdycha ze mi zlosc wtedy szybko mija. Bardzo ja kocham ale czasem poprostu jest ciezko a zwlaszcza kiedy jestem sama, a juz nie dlugo to wogole bede mogla liczyc tylko na siebie bo gdzies za tydzien wyprowadzamy sie od babki meza i idziemy na swoje

e-stero śliczne rzęsiątka, no i niech zgadnę to twojego maluszka.

bosz ale się wystraszyłam wracam od lekarza do domu, wchodzę na bb, a tu styczniówek nie ma. No tak luty prawie na końcówce. Mi lekarz grodzi, że mnie rozpakują w marcu.
Już nie długo przestanę wam zazdrościć, chyba;-)

Załączniki

• SANY0069.JPG
    SANY0069.JPG
    56,1 KB · Wyświetleń: 35
Esterka kurcze mojemu tez ost tak urosły rzesy, ze głowa mała. Wydaje mi sie, ze codziennie są dłuższe.
Jezeli chodzi o moją kamienice to jest tu 13 mieszkan w tym dwa apartamenty do wynajecia, na doby jak w hotelu, także codziennie tam ktos inny jest. Na parterze mieszka dwoch "artystów" w tym jednemu grozi odsiadka za wypisywanie bzdur na szybie i obrażanie uczuć religijnych i Państwowych, 2 jest również nawiedzony, wiec odpadają. Na moim pietrze mieszka jedna starowinka coś około 90 tki, ona nie zobaczyłaby czołg z 30 cm, od strony balkonu (bo korytarz jest tylko do mojego mieszkania a potem do dwóch wychodzi sie na balkon) tam mieszkają a w zasadzie tylko maja mieszkania tacy gowniarze, pokazuja sie w weekend robić imprezy i to wszystko. Pietro wyzej mieszka Edyta Olszówka (wiecznie wstawiona) i centralnie nade mną ta laska co gra w M jak Miłość nie mam pojecia jak sie nazywa, wiem ze ma za głosnego faceta co ją chyba czasem w weekedn wydyma. Reszta lokatorów, jest zupełnie obca bo albo to naprawde starzy ludzie albo nadziani i ciagle w podrózach. Tylko tacy mieszkają na SM. Starzy ludzie bo dostali tu mieszkania zaraz po wojnie albo tacy ktorych stac na wydanie min 25 tys za mert kw. i tak nie ma tu duzo mieszkańców, bo wiekszosc kamienic to galerie, restauracje, firmy i inne takie. Jak widac wybor co do posiedzenia sobie z moim Dawidkiem nawet 5 min odpada. Kupuje sobie chuste i ładuje synka do niej i jakos bedzie trzeba dac sobie rade z wyjsciem z nim i z Moną. Moze jak sie zdarzy wyjazd Markowi to siostra weźmie sobie wolne od szkoły na jeden dzień (w sumie to juz maturalna klasa i teraz juz za wiele nie robią w tej szkole).
Jakos sobie dam radę, bo jak nie ja to kto ;-).

Mnie oczywiście nie chce sie teraz spac, zachce sie za godzine ale to juz bedzie po wszystkim bo Dawid sie obudzi i bedzie trzeba do 3-4 sie bawić a potem bede niepytomna bo za 2-3h znowu obudzi Mamusie.

reklama
Az wstyd sie przyznac ale u mnie mieszkanie posprzatane, pranie reczne zrobione, obiad na dwa dania ugotowany, salatka z tunczyka zrobiona, ja wymalowana i zadbana a dziecko spi. Jedyny minus - odparzenie mojej corci. Tzn tak mi sie wydaje ze to odparzenie: na wargach sromowych kropki i krostki jedna na drugiej az sie zrobilo czerwono. Jak myslicie czy to od sikow ? Bo mnie przyjaciolka zeschizowala ze moze mala ma bakterie w moczu i stad ta wysypka ....
Ciekawe jak dlugo uda mi sie utrzxymac porzadek i charmonogram- zaznaczam ze jestem pedantka i uwielbiam miec wszystko poukladane. Kazde odchylenie od normy grozi atakiem zlosci hihiihih

Do góry