reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
no to ja problem Esti w druga manke moje siebudzila w nocy 3 razy i od 1 rana wciagnela juz 4 butle po 150-180:szok::szok::szok::szok:wlasnie teraz szaie:-)jesy grubasna!

Agnieszka ja niedawno slyszałam,że 18 a moj szef mowi ze 16. sama juz nie wiem
My dzis idziemy odebrac wreszcie pesel Boryska bojeszcze tego nie zrobilam. I w koncu musze pojsc zlozyc wniosek o becikowe...zostało niewiele czasu
A pogoda taka se. bo niby nie pada ale wieje
Mały nadal nie chce butli. Kurcze co tu robic?
byłoby łatwiej gdyby ssał smoka a on i tego nie znosi...
:baffled:

Jeżeli urodziłaś pierwsze dziecko, należy ci się 16 tygodni urlopu macierzyńskiego, jeżeli natomiast na świecie pojawiła się twoja następna pociecha, masz urlop dłuższy o dwa tygodnie. Gdybyś urodziła więcej niż jedno dziecko, twój urlop macierzyński przedłuży się do 26 tygodni. Taki wymiar urlopu jest zgodny z prawodawstwem Unii Europejskiej - z Dyrektywą Rady nr 92.85/EWG z 19 października 1992 r. w sprawie wprowadzenia środków niosących poprawę zdrowia i bezpieczeństwa w pracy pracownic w ciąży, pracownic, które niedawno rodziły lub karmią piersią.

Dziewczyny mam problem. Wczoraj dowiedziałam sie,że w firmie w ktorej pracuje chca mnie sciagnac jak najszybciej. urlop macierzyński konczy mi sie pod koniec maja czyli od czerwca musiałabym wrocic do pracy. a ja nie chec jeszcze opuszczac małego i planowałam wrocic we wrzesniu.Ale tu pojawia sie problem- jesli powiem ze wroce we wrezniu to oni zatrudnia kogos innego na moje miejsce. Moga to zrobic bo ja nie mam umowy o prace ale umowe o wspołprace.Wiem tylko jedno- ze cenia mnie jako pracownika. ale co z tego- takich osob jest teraz mnostwo :( no i co tu robic? wracac czy nie i szukac sobie nowej roboty na normalnych warunkach:-(

Asia poczytaj i dowiedz się dokładnie czy przy Twojej umowie pracodawca ma prawo zwolnić Cię, bo normalnie przysługuje Ci wychowawczy i masz prawo wrócić do pracy kiedy zdecydujesz, a le jak masz umowę o współpracę to sie nie znam...

reklama
Do góry