reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje Balneum Intensiv? Bo mi to dziś M kupił dla małego (miała być jakaś dobra oliwka dla alergików) i nie wiem co to za cudo :)

dziewczyny Viburcol jest naprawde super, podawałm Boryskowi gdy był chory.
A co najwazniejsze nie uzaleznia dziecka od tego
mały teraz zasnał, ciekawe ile pospi. Dzis w nocy dal czadu to jakos czuje ze dzis tez nie bedzie za wesoło
Dzidzia- Julek jest cudny a jaki duzy
Est- ale fajnie, że Olis tak pieknie przybiera na wadze
Anja- piekne jestescie

Moj maz jak wrocil z pracy to mu powiedzialam ze nie zycze sobie zeby jego babka tak robila i zeby z nia pogadal no i pare minut pozniej babka przyszla do pokoju a Natalka lezala w foteliku i sobie gadala a babka mowi ona chce na rece i wtedy maz wybuchnol, nawrzeszczal na nia zeby w nocy nie przychodzila , ze my damy sobie rade bo to nasze dziecko i zeby nie brala malej jak sobie grzecznie lezy, no i oczywiscie nie da rady nic do niej powiedziec bo sie na niegoobrazila, glupie stare bbsko:wściekła/y:pozniej jak poszlam mleko malej robic to mowi ze jak mala bedzie plakac w nocy to zebym ja przyniosla, o mala zmian potrzebuje , nienormalna jakas, przez 3 miechy niepotrzebowala a teraz tak? A zreszta zmine od czego od mamy i taty? psychiczna:wściekła/y:i nie wytrzymalam i grzecznie jej powiedzialam ze to moje dziecko ,ja ja znam najlepiej i wiem czego jej trzeba, to i sie na mnie obrazila, i jak tu z nia gadac:crazy:

Ewa jak byłam na szokole rodzenia to położna dzidziusiowa mówiła, ze to strasznie alergiczne i nie polecała tego. Ja swego czasu całe mnpostwo dostałam probek i miedzy innymi Balneum i małemu nie podpasowało. Tylko, ze Dawidowi nawet Oilatum nie pasuje.

esti to bardzo prawdopodobne ze to po silacu tak szybko przybral , ale to bardzo dobrze. chyba sie zaopatrze w te czopki bo moj maly po ostatnim szczepieniu byl nie do zniesienia caly czas na rekach tylko, wogole nie spal i non stop plakal, on sie meczyl i my.

Ewa poczytaj tego linka.tam jest o tych czopkach
Olisiowi też Balneum nie pasowało,miałam próbki ze szpitala.......po szpitalu Oliś mial tak suchą skórę ,że aż sie łuszczyła i Balneum nie pomogło.
Ale to pewnie zależy od dziecka.
Dla nas najlepsze jest Oilatum i Emolium

kurcze dziewczyny ale Wy jesteście obcykane w tych wszystkich specyfikach lekach i kosmetykach dla dzieci! ja się zatrzymałam na oilatum, stosujemy kremik i jest bardzo dobry, a oliwkę mydełko i szampon zwykły Bambino i super, to wszystko co używamy!
Esti, wstyd sie przyznać, że Olis ma już ponad 3miesiace i waży 4kg, a moja mloda wystartowała już z 4,4kg, teraz ma ok.7kg, przekonamy się w czwartek bo idziemy na szczepienie, ja idę sama bo S w pracy do 15kwietnia a mama to sie tak stresuje że placze razem z małą, tylko ja wiem co trzeba robić...
a u nas mgła że nie widać bloku z naprzeciwka, pada, zimno, czyli ze spacerku nici, ale to i tak nie szkodzi bo ja dzis na uczelnie więc mama nie dałaby rady sama po schodach...
kurcze, ale Wasze dzieciaczki słodziaczki!! tylko przytulać i całować!! a Maksik to normalnie jak by od fryzjera wyszedł taką ma ułożoną fryzurkę! :laugh2:
a w ogóle to moje dziecko po raz pierwszy dziś w nocy obudziło sie tylko raz na jedzonko! miała mleczko o 20 po kąpieli, potem obudziła się o 3 w nocy i o 6.30 pobudka jak zawsze, teraz dosypia sobie!! :rofl2: no i dziś rano zauważyłam u niej białą plamkę na dziąsełkach, pierwszy ząbek coraz bliżej!! :szok::szok:

reklama
Do góry