reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Podobno lepsza.kilku lekarzy się pytałam i każdy penta doradzal
Ja też myłam mydełkiem bambino wanienkę....ale że kąpiemy w Oilatum to cięzko umyć, bo jest tłusta.znalazłam sposób dobry.Super się myje szamponem Bambino lub Bobini do włosów:tak:Szamponu Emolium mi trochę szkoda do mycia wanienki....a ze bambino Oli nie może to znalazł zastosowanie:-)

Hej dziewuszki.Ile wy tego drukujecie, ja czasem nie mam jak kompa włąćzyć bo z małym trzbea siedzieć non stop, taki towarzyski się zrobił...hihihiihi:-)My szczepiliśmy małego we wtorem drugi raz.to szczepienie miało być 18marca, ale najpierw fifi miał wysypke a potem ja brałam antybiotyk i tak się przedłużyło...My dziś jedziemy z małym do okulisty. jesteśmy umówieni na sondowanie kanalików łzowych.Aż mi się coś robi jak o tym myśle...Drastyk!!!!Ale mam nadzieje ze może p. doktor skaże odczekać jeszcze bo przestały mu ropieć te oczęta...na razie....Tydzień temy jak byliśmy to wpuśiła mu do oczek jakiś płyn który my potem mieliśmy wydłubać z noska, jeśli przepłynął oczywiście...A tu nic..patyczki były czyste...Boje się tego strasznie ale jeszcze się łudzę.....
My kapiemy małego w oilatum, smarujemy maścią witaminową, kremikiem oilatum soft i maścią cholesterolową od p. alergolog..Super natłuszcza..Skóra małego jest w dużo lepszym stanie.A alergolog powiedziała zeby nie panikować bo nie jest źle....mamy wykaz posiłków dla alergików i dopiero od 5. miesiąca możemy wprowadzać jakieś jabłuszko itp. i wogóle miesiąc później, jak coś jest od 5. mies. to my wproadzamy od 6...
Ale się ropisałam...A...Słodziaki wasze śliczne, mniamuśne.....Ja jakoś nie moge się zmobilizować do wklejenia zdjątego fifulca małego...
3miesiace i 2,5 tygodnia i mały waży 7kg...grubasek jeden...
Buziaki dla mamuś i maluszków...:tak:

witajcie laseczki nie musze mowic ze nadrukowalyscie jak zwykle jak szalone:tak:Esti ciesze sie ze Olis tak ladnie przybral i ze jest zdrowy! Sylka ale z Ciebie laska:-psalik mnie w przyszlym tyg czeka imprezka z okazji chrzcin Kubusia i tez robimy w domu.zdjecia super!
jesli chodzi o szczepionke to my zdecydowalismy sie na skojarzona- Infanrix(zaplacilam 125zl.)
nasz synek dal nam dzis w nocy popalic...jak slodko usnal o 20.30 tak sie obudzil ok 23 i zasnal dopiero ok 1:szok:nie wiem czy to zmiana otoczenia bo w domu bylam w glogowie ok 2 tyg czy moze ogorek surowy ktorego troche zjadlam:angry:chce rozszerzyc swoja diete ale chyba nie moge bo nie zamierzam go tak meczyc:baffled:rano dostal czopka glicerynowego i kupka gotowa jedzonko i teraz spi slodko na brzuszku (uwielbia jak go przy tym klapie po pupce albo po pleckach):tak:na zabkowanie ponoc dobre sa gryzaczki z zelem chlodzacym;-)prosze nie przesadzajcie ze srodkami p-bolowymi;-)lepiej podajcie slynne czopki Viburcol:tak:

10-215-043.jpg
spacer.gif
Butelka NUK FIRST CHOICE 150 ml z ustnikiem i podwójnym uchwytem (do nauki picia )
  • Ułatwia płynne przejście od karmienia piersią lub butelką do samodzielnego picia przez dziecko
  • Z wygodnym, miękkim ustnikiem i ergonomicznym uchwytem niewyślizgującym się z rąk dziecka
  • Składa się z typowych elementów FIRST CHOICE: butelki z tworzywa, nakrętki, krążka zabezpieczającego oraz przezroczystej osłony ustnika
  • Łatwa do demontażu - idealna do przygotowania pokarmu i czyszczenia
  • Dostępna w kolorze żółtym, czerwonym, zielonym i niebieskim

dzięki Basia:tak:
masz r5acje strasznie dziewczyny drukują mnie zostało zaległości 30 stron:szok::szok:
a doczytałam coś o jakimś spotkaniu, czyżby mnie cos ominęło?:-(

a ja jednak chrzciny robie w domu, teściowa mnie przekonała, no i mi pomoże :tak::tak::tak: w zasadzie jak zaczęła wymieniać co mi zrobi z dań i pzrystewek to mnie już niewiele zostało hihih

a ja w sobotę zjadłam jajecznice smażona na masełku i bardzo szybko pożałowałam, jednak to skaza białkowa, bo mały nie dość , ze całą sobotę i niedziele mi marudził to jeszcze znowu krostki mu wyskoczyły na buziuni, ale basia ogórek :szok:to wielka odwaga w tobie drzemie:tak::tak::tak:

a mój Rycerz upodobał sobie jemiołę hihi normalnie leży w wózku i już tak z pół godziny tak sie w nią wpatruje, zresztą robi to prawie codziennie. bo wisi ona nad drzwiami w jadalni:laugh2:
a jak ostatnio byliśmy o teściów i tam tez ją zobaczył to mało mu sie głowa nie urywała:-D:-D:-D

To tylko ja biore 6 w 1 hexa gsk??
Agnie kiedy ty szczepiłas 2 raz?? Dawid jest z tego samego dnia co Dusia i owszem ma on szczepienie w ten piątek ale i tak zrobiliśmy mu najwcześniej kiedy sie dało bo w 6 tyg i 1 dzień, wiec w piątek bedzie miał 12 tyg i 1 dzien, dlatego dostanie 2 dawke a ost 23 maja w 18 tyg a nie w połowie czerwca.

Jeżeli urodziłaś pierwsze dziecko, należy ci się 16 tygodni urlopu macierzyńskiego, jeżeli natomiast na świecie pojawiła się twoja następna pociecha, masz urlop dłuższy o dwa tygodnie. Gdybyś urodziła więcej niż jedno dziecko, twój urlop macierzyński przedłuży się do 26 tygodni. Taki wymiar urlopu jest zgodny z prawodawstwem Unii Europejskiej - z Dyrektywą Rady nr 92.85/EWG z 19 października 1992 r. w sprawie wprowadzenia środków niosących poprawę zdrowia i bezpieczeństwa w pracy pracownic w ciąży, pracownic, które niedawno rodziły lub karmią piersią.
Bzdury. Jakie 16 tyg. Ja pracuje w firmie gdzie jest sztab HR i mam wyznaczony urlop macierzyński do 16 maja co znaczy - 18 tyg. 16 tyg. było za czasów SLD czyli kupe czasu temu. 18 tyg. jest juz od 3 lat.

reklama
Hej,hej!

Moja malizna od piatku zaczela przesypiac CALE NOCE :-D Normalnie cuuudnie!Karmie ja po kapieli i spi do 5:00.Wtedy ja biore do lozka,karmie i spi do 9:00.Rewelacja.Jestem wyspana i zadowolona.

Dzisiaj odebralam mezusia garniturek slubny.Szkoda,ze on w pracy-chcialabym zeby przymierzyl.Garnitur pierwsza klasa normalnie.I idealny na czerwiec bo cienki dosyc.Jest super!Jestem zachwycona!

Ja juz od dawna jem wszystko.Nie mamy zadnych problemow trawienno-zoladkowych z maluchem wiec nie mam co sie ograniczac.Ma to dobre i zle strony...Fajnie jest jesc wszystko....tylko ta waga stojaca wciaz w miejscu.

Wczoraj byla taka pogoda,ze nie bylysmy na spacerze!!!Jakies dno totalne a nie pogoda.Padalo i lalo na przemian.Takze dzis z pewnoscia bedziemy nadrabiac...Pal licho ten wiatr-to nas z pewnoscia nie powstrzyma!

Wczoraj mielismy uroczy wieczor.Przyjechala moja bliska rodzina z Niemiec.I wpadli na kolacje,na winko...Mezus przygotowal zapiekanke wegetarianska z pora(musze sie chlopem przeciez pochwalic od czasu do czasu :happy:).Doskonala jest!

I dostalam tez wczoraj w koncu babyphone.Bedzie mi przeciez niezbedny na majowce.A i w domu sie pewnie przyda od czasu do czasu...

Do góry