reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
my kąpiemy Tobiego w płynie do kąpieli z oliwką 2 w 1 nivea, - tak zaczęliśmy gdy mały bardzo marudził podczas wycierania i smarowania po kąpieli - ale ostatnio zauważyłam że trochę go trzeba będzie dosmarować po kąpieli jakąś oliwką lub balsamem - skóra jeszcze nie jest sucha ale jakaś mniej wilgotna i mięciutka

no wiktor bardzo nie lubi smarowania, czyszczenia nosa uczu itd. juz spi malenswto, zjadl tylko 80 ml :-( na snie potem srobuje go nakarmic jeszcze ale mial juz tylko 37,2 wiec jak na pore wieczorna to chyba dobrze ....

ja smaruję Kacperka emulsja bubchena- tez jest niezła

Wiktorek wygląda jakby był już taki duży, dużo zdrówka dla niego:tak::tak:

mówiłam ze zielone świątki:-D:-D:-D

Salik- wiem co czujesz i naprawde Ci wspolczuje. Ja moj Borysio byl chory to sama plakalam patrzac na niego. Ale zbaczysz, wszysto bedzie dobrze. Ucaluj go od ciotki Asi i Boryska:-)
My też kapiemy malego codziennie. Mamy taki rytual i raczej go przestrzegamy...
Ostatnio przestawilismy sie z Oliatum na NIvea baby. Jest super- bardzo ładnie pachnie i nawilza skore.
Kurcze widze,że wszystkie maluchy przesypiaja juz cala noc...Tylko moj bobas budzi sie co 3-4 godziny....A daje mu porzadna dawke mleka(Bebilonu)na noc...Nie wiem co zle robie, kupujemy teraz nawilzacz powietrza- moze pomoze(kombinuje juz na wszystkie mozliwe sposoby)
A my dzis po mega giga dlugim spacerze. Bylismy na dworze 7 godzin. troszke w lesie, troszke na ogrodzie u rodzicow.
Kilka fotek z dzisiejszego dnia:
1- to ja z moim bratem i synkiem w lesie
2- to moj brat Kamil i synek

Załączniki

• IMG_1219.JPG
    IMG_1219.JPG
    217,8 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG_1223.JPG
    IMG_1223.JPG
    194,4 KB · Wyświetleń: 23
dziekuje asiu juz ucałowałam, ja malemu daje 150 mleka i 4 miarki kleiku dlatego przesypia, a jak sie budzi czasem w noc to dostaje herbatki, my mamy nawilzacz ale uzylam go moze 4 razy- jakos sie nie sprawdzil u nas. Asiu ile masz latek ??? Bo masz mlodziutkiego brata no ja tez moj braciszek ma rok i 4 miesiace a najmlodsza siostra 14 lat.

1- moja siostrzyczka i moj mały Kacperek
2- Kacpuś urwisek :tak:
3- Kacperek w wozku swojego siostrzeńca :-) :rofl2: :rofl2: :rofl2:

reklama
Do góry