reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
a ja dzis wczesniej odbieram olivke i spadam do domciu, rano z tatusiem na zakupkach bylismy, biedaczek szykuje sie juz do polski....eeeehhh dobrze mu tak! Teraz sobie poszli z malym nad jeziorko i plaze na dluzssze szwedanie:))) Ja naprawde nie wiem kto z moim synem bedzie chodzil na te kilometrowe spacery ! Olis dostal nowy rower, taki duzy :)) bedzie bardzo happy, za godzinke go zobaczy...he he mina mu sie bedzie usmiechala:)
Ja tez mam alergie ale bardziej w maju, niecierpie tego sezonu!!! robicie jakies extra porzadki na swieta? Moja pani jutro przyjdzie dodatkowo doszliwowac domek a ja wieczorkiem zabiore sie za jakies gotowanko. Maz dzis jedzie do polskiej dzielnicy na spozywcze zakupy to zakwas zurkowy zakupi:) Dziewczyny robicie same czy kupujecie gotowe? A jak same to macie jakis przepis? Zawsze moja mama robila a pozniej to kupowalam, ale tak mi do glowy wpadlo ze moze samej sprobuje....I dzis posciagalismy bramki ze schodow, zostala tylko jedna z ktorej spada sie prosto na kamienna podloge :) Vincent sobie swietnie radzi se schodami, schodzi pojedynczo i na kazdym kroczku sobie powtarza " tak'', "tak"....

reklama
pawimi porządki swiateczne takie gruntowe( okna itp.) robiłam 2 tyg temu teraz tylko jakieś małe sprzatanie i mam wszystko zrobione i kwiatki posadziłam przed domem zeby ładnie kolorowo na świeta było.
żurek ja robie z zakwasu gotowego, daje ziemniaki, kiełbase boczek wędzony no i jajko,przyprawy, zagęszczam smietana.
mój P ma wolne w sobote więc całą trójka nasza pójdziemy do swięconki, chociaż raz, ale sie cieszę:-)

Dla wszystkich mamuś ich dzieciaczków i rodzin składamy życzenia wielkanocne!!!

__**_**
_**___**
_**___**________*** *
_**___**_______**__ ****
_**__**_______*___** ___**
__**__*______*__**__ ***__**
___**__*____*__**___ __**__*
____**_**__**_**____ ____**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*#o
___oo_______o#$#o
__o##o______o####o
_o#$###o__o#$#$#$#o
o#####$o@@o########o
o#$#$#o@@o##o#####o
_o##__o##o_o##o
____o#$#o___o#$#o
__o#$$#o_____o####o
__o#$#o_____o######o
_o###o_______o#o#o#o
_o#o#o________o###o
__o###o________o#o
___o#o#__________o
____o#o#
____o###
_____o#o
Mówi zając do baranka,
jaka piękna ta pisanka,
wtem z jajeczka wyszła kurka,
nastroszyła swoje piórka,
Teraz biega, głośno krzyczy,
że WESOŁYCH ŚWIĄT WAM ŻYCZY! :-)

Ostatnia edycja:
u mnie sie nie je zurku na swieta , jajca, biala kielbacha i inne takie :-) ja robie sałatke jajeczna :-D
ja juz porzadki tez mam porobione, okna pomyte, posciele poprzebierane, robie pranie wlasnie, potem jeszcze jedno zeby nie lezalo nic na swieta...
u nas mialo padac wczoraj i co ?? nic ani kropelki do domku wrocilismy dopiero po 20 :-D
dzisiaj tez spedzimy caly dzien na podworku :-) ostatnie zakupy w biedronce tylko zalicze i spokoj juz :-)

dzien doberek, widze puchy nastaly na forum:))) od kilku dni tylko kilka postow sie pokazalo...my dzisiaj wolne, mam wszystkie swoje dzieci w domu i od rana rozrabiaja, za chwile zabieram sie za sprzatanie po wczorajszym gotowaniu, ,musze wrzucic wszystko do maszyny, posegregowac a o 10.00 ma moja pani przyjechac to doszoruje piekarniki i plyte( no i reszte mieszkanka), strasznie ja wczoraj zbabralam bo mi sie troche sosu wylalo z gulaszu i woda z warzyw wikipiala :(( Lubie gotowac ale niekoniecznie przepadam za tym sprzataniem po...:) No nic, lece kawke zrobic i zobaczyc co moje latorosle porabiaja....
WESOLYCH SWIAT WAM WSZYSTKIM ZYCZE!!!

my caly dzien na dworze z moim braciszkiem i synusiem :-D plac zabaw zaliczony, zakupy zrobione i swiety spokoj juz, teraz maly sie jeszcze bawi z wujkiem ... juz mi sie nie chce wychodzic nigdzie pozatym jakis wiaterek nieprzyjemny sie zrobil ...

Skacze zajączek po lesie i życzenia Wam niesie. przez pisanki przeskakuje ALLELUJA wykrzykuje. Po czym znika w długich susach cały mokry od dyngusa. :) Wesołych świąt!
Wreszcie wyrobiona podłoga schnie,Amelka spi a WIKI jezdzi na rowerku.

Kupiłam aparat oto kilka zdiec.
1 amelka
2 praca Wiki na konkurs wygrała przedszkolny i gminny troche jej tylko pomagałam
3 WIKI
4 sama malowałam na scianie w przedpokoju

Załączniki

• Ameelka.jpg
    Ameelka.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 42
  • Amelka jak spi.jpg
    Amelka jak spi.jpg
    5,3 KB · Wyświetleń: 85
  • praca wiki.jpg
    praca wiki.jpg
    50,8 KB · Wyświetleń: 46