reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

probuj jej robic domowe pasztety np. z kaczki i watrobki jesli juz tak lubi, moj takie jada, kupnych to nawet my nie ruszymy bo wydaje mi sie ze to syf, a na noc do spania to tylko wode dostaje, ma ladne zabki to trzeba o nie dbac, po kolacji koniecznie mycie zeboli i juz nic wiecej nie dostaje oprocz wody.
Zupa pomidorowa i placki ziemniaczane to tez ulubiona potrawa u nas, chyba wszystkie dzieci lubia z tego co slysze.

reklama
Małą dostaje kaszkę, mycie zębów i spać:-)
A dodawałaś do placków buraki, marchew i groszek. Też się uciera tak jak ziemniaki, są pyszne. Moja je placki tylko z cukrem, też sypie tylko tyle aby było widać 2 ziarnka na placku;-)
A i od tego tygodnia wprowadziliśmy, słodką niedzielę. Więc słodycze tylko w niedzielę. Więc w niedzielę obżarstwo słodyczami;-):-D:-D

ja dodaje warzywa tylko obok plackow w postaci surowki albo bukietu warzywnego uparowanego na miekko, cukru moje dziecko nie zna, zreszta i my wogole bialego cukru nie uzywamy, slodyczy tez raczej u nas w domu nie ma wiec nie ma potrzeb organizowania slodkich dni i wydzielania :-D Jedyny wyjatek to byl Halloween gdzie i tak dostal niskotluszczowe bezcukrowe ciastka, troche m&m-sow i jakis batonik czekoladowy po raz pierwszy chyba w zyciu ktorym nawiasem mowiac sie caly umazal haha.

Ten dzień to specjalnie, bo babcie i dziadkowie zarzucają ją słodyczami. A cukier biały niestety puki tu mieszkamy to będzie. Bo ja nie będę kupowała brązowego, za 15zł paczka żeby mi 7 osób zżarło go z 2 dni:wściekła/y:
A co do warzyw to mała wybiera więc ukrywam, aby zjadła. A tak to my jemy ile się da tak aby mała widziała i są sukcesy, bo pomemła surową marchewkę:-D i ogórka kiszonego.

laseczki z biegunki się wyleczyłam prawie trwało to od 7 rano do 16:wściekła/y: ale dostałam temperaturę 38,5 stopni więc myslę, że to jakiś wirus teraz próbuję ją zbić jestem głodna:wściekła/y: jak chol....a:baffled:

mój mały kaszek nie je bo odstawić je musieliśmy jak dostawał humanę teraz pije juz mleko Bebiko takie kazała dawać mu pani doktor:tak: do kaszek nie wróciliśmy.zupki lubi szczególnie rosół z makaronem, warzywną, pomodorową, warzywa tylko w zupie surówki albo warzyw gotowanych nie ruszy, chleb tylko z masłem:no: szynke albo ser osobno byle nie na chlebie, no i ziemniaki uwielbia, ryż wypluje. słodyczy nie moze tzn. czekolady wogóle,orzechów też, nieraz (rzadko) dostanie jakiegoś wafelka albo ciastko takie bez niczego.

Nina super żeś zdrowa, tzn. że biegunki nie masz;-)
No ja się zastanawiam co nam powiedzą 22 marca w klinice. Na razie ma jeść wszystko, aby jak najwięcej rzeczy podrażniało jelita. Nawet to na kolanie i na głowie, to na 80% ma od jedzenia, tak stwierdził dermatolog. Diety nie dała tylko maść doraźnie. Kazała czekać na szpital i co tam wybadają:-:)wściekła/y: Aż się boję.

Oli nie jada takiego syfu jak danonki, kaszek nigdy nie lubił, mleka nie pije zadnego(czasem Candie albo ryzowe i an tym paltki-ale jakos nie szczegolnie uwielbia)krowiego tym bardziej-feee
Je biały serek, jogurt naturlany z owocami-moglby codziennie, a jaja kocha-ale za duzo nie moze bo go wysypuje..warzywka na parze.Zupy uwielbia.Wszystko lubi, nawet szpinak i brukselke

Gada juz wszystko prawie, je sam pieknie, lozbuzuje.

Jagna
sory ale ta diagnoza to dla mnie jest glupia.
Jesli dziecko jest na cos uczulone to badania to i tak wykaza, a alergeny utrzymuja sie w organizmie 6-8 tygodni.
W ten sposob to doprawdzisz dziecko do takiego stanu ze na sterydach Ci wyladuje.Zaczna sie biegunki wiec odwodnienia, leki oslabiony organizm.
A te palmy to AZS, czrwone szorstkoe- nabial, cytrusy, gluten- w odstawke ida.
Ja przez ponad pol roku chodzilam zOlim prywatnie do alergologa wiec ten temat mam obcykany.Dermatolog nie jest od diety
Jak jest podejrzenie na cos alergii to sie dostawia w trybie natychmiastowym.Zadne szampony masci, nie pomoga jak bedziesz ja faszerowac alergenami
Co z ta jej broda, zagoila sie?Szampon na recepte?Jaki?I mas jaka?Ja kilak mialm robionych, byly super.
Ale seria Emolium jest super dla alergikow

Ostatnia edycja:
Oli nie jada takiego syfu jak danonki, kaszek nigdy nie lubił, mleka nie pije zadnego.
Je biały serek, jogurt naturlany z owocami..warzywka na parze.Zupy uwielbia.
Gada juz wszystko prawie, je sam pieknie, lozbuzuje.

Jagna
sory ale ta diagnoza to dla mnie jest glupia.Jesli dizecko ejst na cos uczulone to badania to i tak wykaza, a alergeny utrzymuja sie w organizmie 6-8 tygodni.
W ten sposob to doprawdzisz dziecko do takiego stanu ze na sterydach Ci wyladuje.
A te palmy to AZS, czrwone szorstkoe- nabial, cytrusy, gluten- w odstawke ida.
Ja przez ponad pol roku chodizlam zOlim prywatnie do alergologa wiec ten temat mam obcykany, no na zajeciahc miałam.
Jak jest podejrzenei an cos alergii to sie dostawia w trybie antychmiastowym.
A jak masc dostalas dla małej?I co z ta jej broda, zagoila sie?
Glutenu nie mogę, ale jaj wylatują. Ma tylko jedną plamę i to bardziej czerwoną zrobiła się na bliźnie po rozbitym kolanie. A azs to chyba ja mam, tak wynika z |Twojego opisu:-(

reklama
O brodzie już zapomniałyśmy:-)
A maść ma Laticort 0,1%. Glutenu nie odstawimy, zalecenie lekarza gastrownterologa, 4 miesiące na normalnej diecie i badania. Dostaje CropozG, aby biegunek nie było, ale i tak się zdarzają. Jak zje za dużo glutenu.
Moja kocha gratkę i lubi naturalny jogurt, z owoców to jabłka i banany. Jabłka z naszego sadu je w każdej postaci po 2 dziennie. Ale nie z czymś, same owoce nie w deserze. Takie ma dziwactwa, dżemu nie ruszy, kiełbaske tylko jeden gatunek. Mały wydziwiacz. A warzyw nie lubi od szpitala, bo tam przez tydzień nie jadła, bo szpitalne jedzenie było bleee. Zje tylko ziemniaki:-(

Do góry