reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Pumi- ja o sex sie nie proszę:) z tym to akurat mam dobże, bo pani ginekolog pozwolila nam na 2-3 w tyg sie kochać, czasami to mi sie nie chce a adas prosi hihiihihi
wkońcu dzisiaj wraca z gór, ale go wymęcze w nocy::):):)
Ja mam tylko spakowane rzeczy dla mełego, dla siebie jeszcze nic, ale jakoś na spokojnie wszystko robie.
Moje prezenty popakowane-uffff niby przyjemne pakowanie ale męczące.
Ja dzisiaj byłam na badaniach, jutro odbieram wyniki .
Zyjcie nie chorujcie dziewczynki do jutro, bo ide troche poleżeć:)

Byłam dziś na usg - Klara waży 3 530 i jest większa od przeciętnego dzieciaczka w tym tyg. ciąży - wg lekarza jeśli urodzi się w terminie to będzie ważyła ok 4200:-( Już sama nie iwem co gorsze - urodzić w tym roku (czego nie chcę) czy w styczniu męczyć się z rodzeniem dużego bobasa... Zdołowana tym wszystkim jestem - nastawiłam się na poród styczniowy, a lekarz uważa że Mała jest już gotowa i lepiej by było żeby urodziła się w tym roku - mam w razie skurczy się brać no spy i w żaden sposób nie starać się wstrzymywać porodu - wręcz przeciwnie - zalecił mi pranie, sprzątanie i duuuuużo seksu,bo to przyspiesza skurcze.

O qrcze Momi, to masz dylemat, wywolywanie porodu od 0 jest masakrycznie bolace:no::no::no::no: pewnie urodzenie duzego dziecko laczy sie z duzym bolem, ale zaufaj naturze, dasz rade!!!! ja bym na twoim miejscu poczekala do stycznia, ale z drugiej strony co ja wiem?:nerd:

O qrcze Momi, to masz dylemat, wywolywanie porodu od 0 jest masakrycznie bolace:no::no::no::no:
Anja a miałas kiedyś wywoływany poród? Ja tak i wcale nie było źle więc po co straszyć
Momi rożnica w porodzie pewnie jest tylko przy partych Bo to czy dziecko jest male czy duże w Ifazie porodu pewnie nie ma znaczenia A IIfaza parcia nie powinna trwać długo Do nowego roku jeszcze 2tyg Ja bym poczekała

http://noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1
Nie wiem czy byłyście na tej stornie, tak z ciekawości. Momi moj synek juz też waży 3460 g. Wg OM mam niby 24 dni ale zobaczymy, bo jak pisałam czop powiedział bye i mam juz rozwarcie. Tylko, ze trzeba pamietac, ze waga na USG jest tylko przypuszczalna i może być mniejsza o 450 g. a nawet i wiecej.
Jezeli juz rodziła to ci normalnie pozwolą rodzić 4200 g dziecko a jak nie to i tak ci obmierzą biodra i zobaczą czy dasz rade. Tylko tak czy tak współczuje jeżeli bedzie o czasie i bedzie 4200g.

Aola,wlasnie powiedzialm,ze malo wiem;-) ale tak slyszalam,czytalam i nikogo nie strasze tylko wyrazam swoja opinie.

reklama
nie bierz tego do siebie ale wkurza mnie jak ktoś zaczyna gadać jaki to poród jest straszny itp Miałam tak ostatnio u kosmetyczki Baba widzi mnie po raz pierwszy na oczy i opowiada o swoim mega strasznym porodzie Przestała jak jej powiedziałam ze juz rodziłam i że sie nie boję bo to wcale nie takie straszne
Niektóre baby sa okropne

Do góry